تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کسی که نماز را از وقتش تأخیر بیندازد، (فردای قیامت) به شفاعت من نخواهدرسید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798374850




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- چشم انداز توسعه چهارمحال و بختیاری در گرو تکمیل سند آمایش سرزمین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چشم انداز توسعه چهارمحال و بختیاری در گرو تکمیل سند آمایش سرزمین شهرکرد- ایرنا-امید به توسعه یافتگی و محرومیت زدایی از استان چهارمحال و بختیاری نیازمند تدبیر دولت در تکمیل سند آمایش سرزمین این استان است.


آمایش سرزمین به معنای بهره ‎برداری بهینه از امکانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی در قلمرو جغرافیای خاص است.
در این طرح مزیت های فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی، سازماندهی و نظام بخشی می‎شود و این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت ها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگی های فضایی مناطق صورت می گیرد.
بر اساس این تعریف می‎توان گفت دستیابی به توسعه بدون آمایش سرزمین امری طولانی و زمانبر خواهد بود.
نمی شود برنامه توسعه ای را بدون دید سرزمینی پیش برد و در واقع آمایش سرزمین بازتاب توسعه بلندمدت استان، منطقه و کشور است.
به دیگر سخن، نگرش آمایشی به ما کمک می کند تا بتوانیم از وسعت و پهنای سرزمین در راستای توسعه بلندمدت بهره برداری کنیم.
آمایش سرزمین در زمینه های مختلف صنعتی، کشاورزی، فرهنگی، آموزشی و... دخالت دارد به نوعی که هر فعالیتی باید بر اساس واقعیت های آمایشی شکل بگیرد.
در همین راستا نیز می توان به دیدگاه رهبر معظم انقلاب تاکید کرد که با توجه به ضرورت تنظیم الگوی پیشرفت بر اساس الگوی اسلامی - ایرانی، کشور نیازمند یک الگوی صحیح توسعه است.
این الگوی صحیح توسعه می تواند از طریق اجرای صحیح آمایش سرزمین تقویت شده و حاصل آید.
در سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 هجری شمسی نیز در باره آمایش سرزمین مواردی ذکر شده است که اهمیت جدی مساله را نمایان می سازد.
بااین توصیف می‎توان گفت یکی از مهمترین کاربردهای سند آمایش سرزمین، توسعه متوازن و متعادل بین استانهای کشور و محرومیت‎زدایی از استانهای توسعه نیافته است و این موضوع می‎تواند برای چهارمحال و بختیاری که توسعه نیافتگی یکی از ویژگی های بارز آن به شمار می‎رود، از اهمیت دوچندانی برخوردار باشد.
در حالی که به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی، بی‎عدالتی در توزیع امکانات از بین رفته و مناطق محروم کشور مورد توجه قرار گرفته است اما هنوز نشانه های محرومیت در این استان دیده می‎شود که بخش بزرگی از این امر نیز به نحوه برنامه ریزی در کشور بازمی گردد.
در واقع برغم وجود قابلیت های فراوانی که در این استان وجود دارد، شاخص‎های توسعه در آن در سطوح مطلوبی قرار ندارد و ارتقای این شاخص ها تا سطح شاخص های میانگین ملی، اقدامات و سرمایه گذاری های فراوانی را می‎طلبد.
چهارمحال و بختیاری یکی از استانهایی است که با توجه به موقعیت جغرافیایی و زمین های حاصلخیز، ظرفیت های ویژه‎ای برای سرمایه گذاری در بخش های کشاورزی، گردشگری و صنعت دارد اما این امر در سالهای گذشته آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
در همین راستا با توجه به ضرورت و اهمیت سند آمایش سرزمین برای استان، ضروری است تا مسوولان و متولیان امر در راه تدوین و تکمیل این سند اهتمام ویژه ای به کار گیرند.
به گفته اسماعیل ریاحی رییس گروه برنامه ریزی و آمایش معاونت برنامه ریزی استانداری چهارمحال و بختیاری، مطالعات تدوین سند آمایش سرزمینی این استان تا پایان سالجاری به اتمام می‏رسد.
وی گفت: مطالعات تدوین سند آمایش سرزمین در برنامه چهارم توسعه در کشور که مقارن با سالهای 84 تا 88 بود، آغاز شد اما تاکنون این امر محقق نشده که مهمترین عامل آن به تغییراتی که در سیستم مدیریتی و برنامه ریزی کشور در سالهای اخیر رخ داده است، بازمی گردد.
ریاحی ادامه داد: تدوین این سند در سالهای برنامه پنجم توسعه نیز با رکود و وقفه همراه بود که ضعف مدیریتی و ناکارآمدی از مهمترین دلایل آن به شمار می‎رفت.
رییس گروه برنامه ریزی و آمایش این استان با بیان اینکه دولت یازدهم اهتمام ویژه ای برای تکمیل سند آمایش سرزمین دارد، گفت: با احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، آمایش از اهمیت بسیاری برخوردار شد و پیش بینی می شود تدوین این سند در استان ما تا پایان امسال تکمیل شود.
این در حالی است که انتظار می‎رود مسوولان در باره اقدامات انجام گرفته مرتبط با تکمیل سند آمایش سرزمین استان بیش از گذشته اطلاع رسانی کنند چراکه عدم اطلاع رسانی دقیق، این موضوع را به ذهن متبادر می‎کند که آمایش سرزمین در برنامه های توسعه استان بطور جدی پیگیری نمی‎شود یا اگر هم با جدیت دنبال می‎شود نمودهای خود را نشان نداده است.
خ ح /6027



14/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن