واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ (۲۱:۲۴ب.ظ)
مشاور وزير بهداشت در امور مامايي: مشکل آمار بالاي سزارين را بايد به طور ريشه اي و با فرهنگ سازي حل کرد موج - مشاور وزير در امور مامايي گفت: مادر محور و ستون خانواده است، در بررسي هاي مرگ مادران مشاهده کرديم که اشتباهاتي که در حين يا بعد از زايمان يا جراحي سزارين روي مي دهد و باعث مرگ مادر مي شود را مي توان با مسووليت دادن به ماماها به حداقل ممکن رساند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر نجمه تهرانيان در مراسم گراميداشت روز جهاني ماما که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: جامعه مامايي همواره با موانع بزرگي رو به رو بوده است که خوشبختانه در يک سال گذشته توانستهايم گامهاي خوبي را در اين راه برداريم.
وي با اشاره به مشکل عقد قرارداد بيمهها با ماماها گفت: با توجه به حمايتهاي وزير بهداشت در تعرفه گذاري خدمات مامايي بهصورت خاص و خدمات مشترک با ديگر گروهها مانند متخصص زنان، در کتاب ارزش نسبي خدمات اميدواريم شاهد عقد قرارداد بيمهها با ماماها باشيم.
دکتر تهرانيان گفت: برنامهريزيها براي ايجاد سيستم نظام ثبت مامايي مطابق با ساير کشورهاي پيشرفته صورت گرفته است.
وي تأکيد کرد: طرح 5 سال بخشودگي و قانون سختي کار ماما که 25 سال است از آن صحبت ميشود را با جديت پيگيري ميکنيم و از دولت و مجلس انتظار بررسي اين طرح و اجرايي شدن آن هستيم.
مشاور وزير بهداشت بابيان اينکه اطلاعات دقيقي از توزيع ماماها و نيز شاغلين نداريم، گفت: سامانه مامايي تحت عنوان بانک اطلاعات مامايي در کشور ايجاد و اطلاعات مربوط به ماماها در آن متمرکز خواهد شد.
وي از راهاندازي سايت مامايي به آدرس mama.behdasht.gov.ir خبر داد و گفت: اين سايت به منظور دسترسي ماماهاي کشور به اطلاعات در زمينههاي آموزشي، پژوهشي، بهداشتي و درماني راهاندازي شده است.
دکتر تهرانيان گفت: نزديک به 50 برنامه آموزش مداوم در قالب برنامههاي کوتاه و بلندمدت تصويب شد که هدف آن به روز رساني اطلاعات ماماها و تقويت ابعاد باليني است.
دکتر تهرانيان بابيان اينکه حمايتهاي وزير محترم بهداشت از ماماها به دليل مردمي بودن اين حرفه و منشأ خدمات به اقشار مختلف و قشر محروم است، افزود: اميدوارم بهعنوان بازوي کوچکي براي وزارت بهداشت بتوانيم نقش مؤثري در کاهش مرگومير مادران و کودکان در کشور داشته باشيم.
مشاور وزير در امور مامايي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: طرح استقرار ماماها از 13 ارديبهشت سال گذشته از طرف جذب اعضاي هيأت علمي ابلاغ شد، در حالي که برخي دانشگاهها مانند قزوين و البرز حتي پيش از ابلاغ اين طرح نيز بسترسازيها را فراهم کرده بودند و فراخوان خود را نيز منتشر کرده بودند.
وي ادامه داد: در سال 93، 8 دانشگاه در آخرين فراخوان شهريور تقاضا دادند که از ميان 11 نفر، 4 نفر از آنان جذب شدهاند و با همکاريهايي که با معاونت آموزشي و شخص آقاي لاريجاني داشتهايم قرار است اين افراد در دانشگاههاي بزرگ با مدرک PHD و در دانشگاههاي کوچک با مدرک کارشناسي ارشد به کار گرفته شوند.
دکتر تهرانيان گفت: توانستيم دکتري حرفهاي مامايي را ايجاد کنيم، درحاليکه پيشتر افراد علاقهمند به مامايي مجبور بودند دکتري بهداشت باروري بگيرند که پاسخگوي بعضي نيازها نبود.
وي تأکيد کرد: در پاياننامههاي دکتري و کارشناسي ارشد سعي کرديم موضوعات را به سمت بالين با تأکيد بر زايمان طبيعي و ارتقاي خدمات سلامت براي مادر و کودک سوق دهيم و آن را به دانشگاهها نيز ابلاغ کرديم و اميدواريم در آينده شاهد عملي و کاربردي کردن اين پاياننامهها باشيم.
وي افزود: آمار بالاي سزارين در کشور به خاطر فرهنگسازي نامناسب آن در گذشته بوده است و در حال حاضر علاوه بر برگزاري کلاسهايي براي مادران، مشکل را به صورت ريشهاي و از طريق آموزشوپرورش براي دختران پيگيري ميکنيم که در اين راه همکاري وزارت بهداشت و آموزشوپرورش حياتي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]