واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 11میلیون معلول در انتظار تصویب لایحه حمایتی جدید تهران- ایرنا- روزنامه جوان در صفحه جامعه نوشت: هنوز جامعه آماده پذیرش معلولان نیست و با وجود سازمان ها و مراکز و نهادهای مختلف برای حمایت از این افراد، همیشه کارها زمین می مانند و همه چیز برای آنانی که از نقصی رنج می برند در حد حرف است.
روزنامه جوان در روز یکشنبه سیزدهم اردیبهشت گزارشی را با عنوان «11قوانین مربوط به معلولان در سازمان ها و نهادها خاک می خورد/میلیون معلول در انتظار تصویب لایحه حمایتی جدید» و به قلم «حوریه ملکی» منتشر کرده است. در این گزارش می خوانیم: «عدم مناسب سازی اماکن و معابر، نداشتن شغل، مشکلات معیشتی معلولان و... که طی سال های قبل برطرف نشده نشان دهنده این است که معلولان در اولویت قرار ندارند.»
اینها صحبت های محمد اسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس است که با اشاره به اماکن و معابر شهری و مشکلات و گرفتاری های معلولان در سطح شهر گفت: «در حال حاضر معلولان با مشکلات پیچیده ای در جامعه مواجه هستند به طوری که نمی توانند به راحتی به مراکز مختلف ورود پیدا کرده و حتی در سطح شهر تردد کنند که تمامی این موارد به دلیل مناسب سازی نشدن اماکن و معابر شهری است.»
همین چند ماه پیش بود که معاون توانبخشی سازمان بهزیستی از افزایش آمار معلولیت در کشور از 10 به 15درصد خبر داد. این در شرایطی است که اگر به آمار سازمان بهداشت جهانی مراجعه کنیم مشخص می شود که 15درصد از افراد هر جامعه معلول هستند اما در ایران این آمار به بیش از 11 میلیون نفر می رسد که 3 درصد از این افراد دارای معلولیت های بسیار شدید هستند.
با این تفاسیر هنوز جامعه آماده پذیرش معلولان نیست و با وجود سازمان ها و مراکز و نهادهای مختلف برای حمایت از این افراد، همیشه کارها زمین می مانند و همه چیز برای آنانی که از نقصی رنج می برند در حد حرف است. بر اساس گزارش های سازمان بهزیستی، هم اکنون بیش از یک هزار و 800 مرکز توانبخشی در کشور وجود دارد که حدود یک صد هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی را حمایت می کنند.
با این حال مسئولان این سازمان معتقدند امکانات سازمان بهزیستی محدود است و اگر حتی امکانات آنها 10 برابر هم شود، همچنان قادر به پاسخگویی به نیازها نیستند، زیرا جمعیت معلولان نیز هر ساله در حال افزایش است.
قول های بی عمل
یکی از مهم ترین معضلات زندگی افراد معلول مسئله ایاب و ذهاب آنان است. معلولان به دلیل دارا بودن شرایط خاص برای عبور و مرور نیاز به تجهیزات ویژه ای دارند. همانطور که محل زندگی معلولان نیازمند امر مناسب سازی است، محل عبور و مرور آنان و وسایل نقلیه این قشر نیز نیازمند مناسب سازی است.
هر چند مشکل ایاب و ذهاب معلولان حل شدنی است اما متأسفانه گویی مسئولان نمی خواهند کاری انجام شود یا اینکه روش های مناسبی جهت رفع این مشکل هنوز تداعی نکرده اند. مسئولان مرتبط با امور معلولان با برگزاری جلسات بیشتر حرف می زنند و قول می دهند.
در این میان مسئولان شهری نیز با وعده های خود بیش از هر کس دیگری نمک بر زخم معلولان می ریزند. به عنوان مثال پایانه حمل و نقل معلولان و جانبازان را که سال هاست قول ساخت و راه اندازی اش را داده اند به دست فراموشی سپرده اند و انگار نه انگار که بخشی از شهروندان برای ترددشان نمی توانند از وسایل موجود استفاده کنند.
معلولان نیازمند مدیریت یکپارچه
با اینکه یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس از بازنگری لایحه جدید حمایت از حقوق معلولان خبر داده، اما سوابق کاری مسئولان نشان می دهد که این لایحه هم در همین حد باقی خواهد ماند، یا در بهترین حالت به سرنوشت قوانین بی اثر قبلی دچار می شود و در گوشه سازمان و نهادی خاک خواهد خورد.
سعیدی گفته: «بازنگری لایحه جدید حمایت از حقوق معلولان مفاد مختلفی دارد که در آن راهکارهای لازم برای مناسب سازی، معیشت، تفریح، آموزش، اشتغال و مسکن معلولان در نظر گرفته شده است که البته تمامی این موارد در صورت اجرایی شدن محقق خواهد شد.»
البته ایشان هم تأکید کرده اند که طولانی شدن زمان ارسال و تصویب این قانون به ضرر معلولان خواهد بود. متأسفانه آنچه در کشور ما بیش از هر چیز دیگری خودنمایی می کند، فراموش کردن اصل مهم توجه به معلولان در سیاستگذاری هاست. از سوی دیگر، فقدان مدیریت علمی و تعدد مراکزی که در قانون جامع حمایت از حقوق معلولان مورد خطاب قرار گرفته اند، موجب شده نیاز به یک مدیریت یکپارچه و هماهنگ برای ارائه خدمات مطلوب، بیش از پیش خود را نمایان کند.
*منبع: روزنامه جوان
**پژوهش**9351**9131
13/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]