تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832446297




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تبلور عدالت در حکومت حضرت علی(ع)


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تبلور عدالت در حکومت حضرت علی(ع) قم - ایرنا - عدالت و صداقت خصوصیت حکومت امام علی(ع) است حکومتی که تاریخ با یادآوری فصل فصل آن الگویی برای دولتمردان ساخته است برای مردانی که می خواهند علی(ع) گونه زندگی کنند.


به گزارش ایرنا، شهر مقدس قم درآستانه سالروز میلاد امام علی(ع) در شور و شعف است همان پیشوایی که در طول مدت امامت سی ساله و دوران حکومت چهار سال و اندی اش تجلی گاه عدالت گستری و صداقت بود نه ظلم و جفایی در حق کسی و نه بیدادگری در حق مظلومی صورت گرفت .
حکومت حضرت علی (ع) که حکومت عدل بود، امام با گفتار و کردارش در حکومت برای جهان و اندیشمندان روشن ساخت که بر اساس صداقت و قضاوتش در تمامی امور سیاسی و اجتماعی مردم زمانش را راضی نگاه خواهد داشت و در مسیر رشد تعالی آنان قدم برمی دارد.
در حکومت آن حضرت حتی یک نفر یتیم، خود را بی پناه ندانسته و از رحمت و لطف مولایش بی دریغ نگشته است به طوری که در این باره در بحار الانوار جلد 41 از ابوالطفیل نقل شده است که علی(ع) در دوران حکومت خویش افراد مستمند و بی نوا را مورد عنایت قرار می داد، روزی او را مشاهده کردم که بچه های یتیم و بی سرپرست را به دور خود فراخوانده، ناگاه تمام یتیمان را جمع کرده، و سفره مناسبی بازکرد و لقمه های لذیذ و عسلی بر دهان آنان گذاشت و این منظره آن چنان موثر و جالب بود که بعض اصحابش گفتند: ای کاش من هم یتیم بوده، و این چنین مورد الطاف علی(ع) قرار می گرفتم.
این همان حکومت علوی است که در نامه اش به مالک اشتر نخعی هنگامی که به او امارت مصر و توابع آن را داد نوشت باید که محبوبترین کارها در نزد تو، کارهایی باشد که با میانه روی سازگارتر و با عدالت دم سازتر و خشنودی رعیت را در پی داشته باشد زیرا خشم توده های مردم، خشنودی نزدیکان را زیر پای بسپرد و حال آنکه، خشم نزدیکان اگر توده های مردم از تو خشنود باشند، ناچیز گردد.
باز در این نامه می نویسد: در کار کارگزارانت بنگر و پس از آزمایش به کارشان برگمار، نه به سبب دوستی باآنها و بی مشورت دیگران به کارشان مگمار زیرا به رای خود کار کردن و از دیگران مشورت نخواستن، گونه ای از ستم و خیانت است. کارگزاران شایسته را در میان گروهی بجوی که اهل تجربت و حیا هستند و از خاندانهای صالح، آنها که در اسلام سابقه ای دیرین دارند.اینان به اخلاق شایسته ترند و آبرویشان محفوظتر است و ازطمعکاری بیشتر رویگردان اند و در عواقب کارها بیشتر می نگرند.
در این نامه علی(ع) به عدالت محوری می پردازد و می نویسد: مراقبت نهانی تو در کارهایشان آنان را به رعایت امانت و مدارا در حق رعیت وا می دارد همچنین کسانی که بیچارگان اند از مساکین و نیازمندان و بینوایان و زمینگیران. در این طبقه، مردمی هستند سائل و مردمی هستند، که در عین نیاز روی سؤال ندارند.
خداوند حقی برای ایشان مقرر داشته و ازتو خواسته است که آن را رعایت کنی، پس، در نگهداشت آن بکوش. برای اینان دربیت المال خود حقی مقرر دار و نیز بخشی از غلات اراضی خالصه اسلام را، در هرشهری، به آنان اختصاص ده.
اینها بخشی از حکومت علوی است که در آن به رعایت عدالت و انتخاب کارگزاران صادق اشاره می کند بخش بخش گفتار و کردار علی(ع) برای تمامی حکومت ها الگویی است تا از این طریق به سعادت دنیوی و اخروی دست یابند.
شهر کریمه اهل بیت(ع) غرق در نور و سرور است تولد مولایی را جشن می گیرد که پیامبر اسلام در هجدهم ذی حجه سال دهم هجرت، در غدیر خم هنگام بازگشت از آخرین حج خود دست او را گرفت و او را از سوی خدا به امامت اُمّت منصوب کرد و فرمود : هر کس من مولا و ولی او هستم بعد از من علی مولا و ولی اوست.
امیرالمومنین علی بن ابی طالب بن عبدالمطلّب بن هاشم بن عبدمناف در روز جمعه 13 رجب سال سی ام عام الفیل در شهر مکه و درون کعبه چشم به جهان گشود. پدرش ابوطالب از بزرگان خاندان هاشم و یکی از سران مکه و قریش به شمار می رفت و مادرش فاطمه بنت اسد نیز از دودمان هاشم بود.
کنیه آن امام، ابوالحسن وابوتراب و القاب فراوانی از جمله اسدالله (شیرخدا)، سیّد عرب (امیر عرب)، سیدالمسلمین، امام المتّقین و مهم تر از همه امیرالمؤمنین نامگذاری شد و در بین مردم شهرت یافت.
اینشان شش سال داشت که سرپرستی وی را حضرت محمد(ص) به عهده گرفت. پس از آن همیشه با آن حضرت بود و در سن 10سالگی حضرت محمّد(ص) به پیامبری برانگیخته شد و او اولین کسی بود که به رسول خدا ایمان آورد و اسلام را به عنوان آخرین دین خدا پذیرفت.
امیرالمومنین تربیت یافته مکتب پیامبر است و زیر نظر مستقیم رسول خدا شروع و تا رحلت پیامبر ادامه می یابد و کمتر زمانی را می توان یافت که آن حضرت همدوش پیامبر نباشد از این رو گفتارعلی، همان گفتار پیامبر است و کردار و رفتارش همان کردار و رفتار پیامبر است.
بر اساس همین ارتباط پایدار و همه جانبه امام علی (ع) با پیامبر (ص)و فراگیری فوق العاده انواع علوم اسلامی از آن حضرت بود که رسول خدا(ص) فرمود: "من شهر دانش هستم و علی دروازه آن است. هر کسی می خواهد وارد آن شهر گردد، باید از طریق باب آن داخل شود."
علی(ع) نه تنها در بعد علمی، فصاحت و بلاغت بلکه در شجاعت و دلیری همدوش با پیامبر در جنگ های مختلفی شرکت کرد، امام اول شیعیان هنوز بیش از 24 سال از عمرش سپری نشده بود که در اولین جنگ قریش با پیامبر، معروف به جنگ «بدر» شرکت کرد و با فداکاری و کشتن 35 تن از هفتاد کشته سپاه دشمن، نشان داد که در شجاعت و فنون رزمی نیز چون علم و دانایی، سرآمد روزگار خود است.
درباره شجاعت علی(ع) آمده است که از شافعی پرسیدند که در شان علی (ع) چه می گویی؟ گفت: در شان کسی چه می توان گفت که او را سه چیز جمع شده باشد که از برای هیچ فردی از افراد بنی آدم این جمعی دست نداده باشد؛ چه او، بخشش با وجود فقر و درویشی، شجاعت و دلیری را با رای و تدبیر و علم را با عمل داشت.
این علی(ع) است که با خصوصیات خاص اخلاقی و رفتاری و با یادگار گذاشتن مجموعه گرانقدر نهج البلاغه و تربیت شاگردانی توانست الگوی مناسبی به مسلمانان و مردمان جهان ارایه کند.
هنگام وفات رسول خدا حضرت علی(ع) سی و سه سال داشت. پس از وفات پیامبر، با فاصله حدود 95 روز، همسر خود فاطمه (س) یگانه دختر رسول خدا را از دست داد بانویی که فرزندانی از نسل علی(ع) تربیت کرد که امامت و ولایت را استمرار بخشیدند.
سرانجام امام علی(ع) در سن شصت و سه سالگی در سال چهلم هجری، سحرگاه شب نوزدهم ماه مبارک رمضان، در محراب عبادت با شمشیر عبدالرحمان بن ملجم مرادی مجروح و به شهادت رسید.

* معارف حقه اسلام در سیره عملی علی(ع)

عضو هیات علمی جامعه الزهرا(س) حوزه علمیه خواهران با اشاره به اینکه معارف حقه دین اسلام در سیره عملی علی(ع) تجلی یافته است گفت: گفتار و کردار این پیشوا برگرفته از مکتب نورانی پیامبر اسلام ناب محمدی(ص) است که باید برای مسلمانان بیان شود.
معصومه ظهیری افزود: علی(ع) دارای ده فضیلت برجسته از جمله، تربیت یافته مکتب رسول خدا، ازدواج با ریحانه نبی(ص)، دادن پرچم اسلام به دست علی(ع)، شکستن بت های خانه خدا، باز شدن درب خانه خدا برای تولدش، برترین قضاوت ها، عدالت و شجاعت و سایر فضایل است.
وی بیان داشت: ساختار شخصیت برگزیده او از تجلی ذات احدیت است که در انسانی خاص تابانده شده و تا سرچشمه تجلی گاه پیش می رود این شخص پیشوای اول شیعیان است که در کنار مکتب نورانی پیامبر بزرگ شده و او را همراهی می کند.

* علی(ع) شخصیت عدالت محور

استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام علی(ع) در نزد متفکران و صلح جویان عالم به عنوان شخصیت عدالت محور شناخته شده است گفت: نویسندگان بزرگی در باره عدالت امام علی(ع) کتاب نوشته اند از جمله کتاب الامام علی عدالت الانسانیه است.
حجت الاسلام و المسلمین محسن غرویان افزود: همچنین جبران خلیل جبران که از علمای بزرگ مسیحیت است از امام علی(ع) به عنوان معلم اخلاق یاد کرده است.
وی ادامه داد: علی بن ابی طالب(ع) دارای فضاییل اخلاقی بسیاری است که باید بخش های مختلف زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایشان برای مردم تبیین شود.
وی بیان داشت: علی (ع) اهل اخلاص و صفای باطن و فضایل اخلاقی بسیاری بود و دروغ و ریاکاری در کار نداشت اینها مجموع صفاتی است که قابل الگو برداری برای تمامی مردم جهان است.

* وجود امیرالمومنین(ع) ثمره بعثت رسول خدا

رییس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به فرموده امام راحل(ع) در خصوص امام علی(ع) گفت: ایشان در این باره گفته اند اگر بعثت رسول خدا(ص) هیچ نتیجه ای نداشت مگر تربیت وجود مبارک امیرالمومنین(ع). چراکه ایشان تربیت شده مستقیم پیامبر اسلام است.
حجت الاسلام و المسلمین ابوالحسن نواب افزود: اولین کسی که به دست پیامبر ایمان آورد و تمام مکتب پیامبر اسلام را درک کرد پیشوای اول شیعیان بود که در همه جا همراه و همگام با پیامبر در ترویج آموزه های اسلامی قدم برداشت.
وی افزود: این امام بزرگوار اولین کسی بود که مبانی نورانی و حاکمیت اسلام را منظر ظهور گذاشت و دین اسلام را اجرایی کرد.

* حکومت علوی تحقق کامل اسلام و عدالت

نواب با اشاره به اینکه حکومت امام علی(ع) آیینه تمام نمای اسلام است گفت: این حکومت عین تحقق اسلام و عدالت و اجرای بند بند آیات قرآن کریم بود که قوانین جامع و کامل برای زندگی بشریت است.
وی افزود: خداوند قرآن را بر قلب رسول خدا نازل کرده بود و پیشوای اول شیعیان اولین کسی بود که هرچه را که پیامبر اعم از مکارم اخلاق و انسانیت داشت را آموخته بود و در حکومت خویش به آن پایبند بود و براساس آن عمل می کرد.
وی ادامه داد: امام المومنین(ع) کسی بود که در تمام صحنه های حساس جنگ و صلح در کنار پیامبر ایستاده بود و با همراهی لحظه به لحظه پیامبر تمام هستی اش را از او گرفته بود.

* باید علوی زندگی کنیم

رییس دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به شناخت زندگانی پیشوای اول شیعیان گفت: باید عدالت، صداقت، شجاعت علی(ع) را بشناسیم و با شناخت زوایای مختلف زندگانی ایشان در رفتار و کردار خویش به کار ببریم.
وی افزود: الگو برداری از سیره امامان معصوم(ع) باید برایم در اولیت قرار گیرد تا از این طریق بتوانیم احکام اسلامی و دینی را در زندگی شخصی و فردی خویش دنبال کنیم.

*مشروعیت حکومت علوی از دین اسلام

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های قم با اشاره به اینکه حکومت علوی مشروعیت خود را از دین اسلام می گیرد گفت: خصوصیات حکومت علی(ع) برگرفته از قوانین دینی و اسلامی است که زمینه رشد و تعالی انسان را تضمین می کند.
حجت الاسلام محمد مهدی کرمی افزود: حکومت علوی با داشتن نظام مبتنی بر قانون دین ارایه می شود که در راس آن ولایت فقیه قرار دارد و به گفته رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در کشور ما نیز مردم سالاری دینی با حکومت علوی تطبیق داده می شود چرا که در راس حکومت ما نیز ولی فقیه است.
وی ادامه داد: این حاکمیت را در سایر ادیان نمی توانیم مشاهده کنیم از این رو باید از ولی فقیه پیروی کنیم تا بتوانیم این حکومت مردم سالار دینی را به دست صاحب اصلی آن امام زمان (عج) برسانیم.ک/4
گزارش : فرزانه پیری
/8138/ 6133/



12/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن