واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
سالمندان چگونه زندگی کنند تا بتوانند با سلامتی و بدون دغدغه ابتلا به بیماری طول عمر داشته باشند و چه روش ها و رژیم های غذایی را باید رعایت کنند. همانطور که پا به سن میگذارید، خوب غذا خوردن میتواند کلید یک چشمانداز مثبت و ماندن در وضع تعادل و توازن روحی باشد، اما سالم غذا خوردن به معنی یک رژیم غذایی سخت و شکنجهآور نیست. برنامه غذایی را به روز کنید
سن شما هر چقدر که باشد رمز خوب غذا خوردن، مصرف غذای تازه و رنگارنگ از همه گروههای غذایی آن هم در جمع دوستان و خانواده است.
سالم غذا خوردن در سن شما، تغذیه بدن، ذهن و روح است. ضربالمثل قدیمی شما همانی هستید که میخورید را که شنیدهاید؟ بیایید از هماکنون آن را شعار خود قرار دهید. هنگامی که انواع میوههای رنگارنگ و سبزیجات، غلات کامل، و پروتئین بدون چربی مصرف میکنید، در روح و جسم خود احساس جنب و جوش و سلامت را تجربه میکنید. طولانی و با قدرت زندگی کنید
تغذیه خوب، به حفظ عضلات، استخوانها و سلامتی اندامها و دیگر نقاط بدن کمک میکند و سبب میشود شما نهتنها برای پیادهروی در مسافتهای طولانی بلکه در تمام طول عمر با حفظ سلامت دوام بیاورید.
خوردنیهای غنی از ویتامین، سیستم ایمنی بدن شما را قوی میکند و با سموم بیماریزایی که با آن مواجه میشوید مبارزه میکند.
رژیم غذایی مناسب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، از دست دادن تراکم استخوان، سرطان، و کمخونی را کاهش میدهد. همچنین، خوردن معقول به معنی مصرف کالری کمتر و غذاهای مغذی بیشتر، میتواند وزن شما را متناسب نگه دارد.
بسیاری از افراد مسن اشتهای خود را از دست میدهند. ذهن فعال با سبزیجات
میتوانید تیزهوشی خود را با خوردن مواد مغذی که به مواد مغذیرای مغز شما کارآمد هستند، حفظ کنید. افرادی که خوردن میوههای رنگ روشن، سبزیجات برگ دار، و ماهی و آجیل خام حاوی اسیدهای چرب امگا ـ 3 مصرف میکنند میتوانند بیش از سایرین تمرکز کنند و خطر ابتلا به آلزایمر در آنان کاهش مییابد.
چای سبز نیز غنی از آنتیاکسیدان است و میتواند حافظه و هوشیاری ذهنی شما را افزایش دهد.
تغذیه خوب، احساس بهتر
وعدههای غذایی سالم و بیخطر به شما انرژی بیشتری میدهد و به شما کمک میکند بهتر و با اعتماد به نفس بالاتر زندگی کنید.
وقتی بدن شما در وضع خوبی قراردارد به شما احساس شادی میدهد و این طراوت را در جسم و روح خود نیز احساس میکنید.
سن بیشتر، جذب کمتر
همانطور که ما مسن میشویم تغییرات مختلف فیزیولوژیکی و روانی را تجربه میکنیم که ارتباط مستقیم با احتیاجات غذایی ما دارد.
کارآمدی بدن در جذب و استفاده از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی رفته رفته کمتر میشود. استفاده طولانی مدت از داروهای تجویزی نیز میتواند جذب مواد مغذی خاص را کاهش دهد.
همزمان بسیاری از افراد مسن اشتهای خود را نیز ازدست میدهند و قدرت چشاییشان نیز کاهش مییابد، در حالی که نیاز به ویتامینها و مواد معدنی ثابت میماند یا گاهی افزایش مییابد، به همین دلیل باید اطمینان داشته باشیم غذایی که میخوریم سالم و مغذی است. مشکلات گوارشی، مانند یبوست و کبد چرب نیز در این سن شایع است که با یوگا و پیادهروی و یک رژیم غذایی مناسب با توصیه پزشک میتواند بهبود یابد. فصل بیمزگی فرا میرسد
دقت کنید وقتی پابه سن میگذارید، میزان نمک روزانه خود را در یک بسته مشخص نگه دارید و تنها همان مقدار را مصرف کنید چون به دلیل تغییر در قدرت چشایی ممکن است در مصرف آن زیادهروی کنید در حالی که با این شیوه متوجه میشوید نیاز شما به نمک کاذب است و آن را تعدیل میکنید میتوانید از سیر، آب لیمو و سبزیجات معطر استفاده کنید تا نیاز به عطر و طعم را در غذای خود رفع کنید. تغییرات گوارشی
با کاهش میزان اسید معده در اثر افزایش سن، جذب آهن، کلسیم و ویتامینهای B6، B12 و فولات نیز در بدن کاهش مییابد.همچنین پروتئین مورد نیاز برای جذب ویتامین B12 نیز کاهش مییابد و خستگی، ضعف و غلظت خون از نتایج این تغییرات است که میتواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را نیز افزایش دهد. هرچه ما پیرتر میشویم بدن ما قدرت خود را برای جذب و تولید ویتامین D از دست میدهد.
بدن میتواند ویتامین D را با جذب نور خورشید و فرآیندی درونی تولید کند، اما این عملکرد پوست در سالمندان کاهش مییابد و با کهولت سن کمتر سالمندان در معرض نور خورشید قرار میگیرند. بنابراین مطمئن شوید رژیم غذایی شما حاوی حداقل 10 میکروگرم ویتامین D است یا مکمل مورد نیاز خود را تحت نظر پزشک دریافت کنید. اگر میخواهید بدنتان ویتامین D بسازد روزی 20 دقیقه پوست را در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار دهید.
در شستوشوی میوهها و سبزیجات نیز دقت کافی داشه باشید و حتما آنها را قبل از مصرف ضدعفونی کنید. کمی سرکه، نمک یا چند قطره مایع ظرفشویی در نبود مایع مخصوص ضدعفونیکننده سبزیجات میتواند مفید باشد.
بیتوته
11 اردیبهشت 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]