واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: موانع اداری، بهبود فضای سرمایه گذاری در قم را با معضل مواجه کرده است قم- ایرنا - مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم، گفت: موانع اداری، بهبود فضای سرمایه گذاری در قم را با معضل مواجه کرده است.
به گزارش ایرنا، مجید آوری فرد روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی نمایندگان تام الاختیار سرمایه گذاری در استان قم در سالن جلسه های اداره کل اقتصاد و دارایی این استان، اظهار داشت: تسهیل فضای کسب و کار در قم برای اصلاح فضای سرمایه گذاری در این استان ضروری است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه برای تحقق این امر قانونی به تصویب رسیده است، افزود: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با انجام یک سری مطالعات و تحقیقات فضای کسب و کار در هر استان را در دوره های زمانی 3 تا 6 ماهه اندازه گیری می کند.
وی با بیان اینکه طبق آخرین مطالعات این مرکز ، قم به لحاظ برخورداری از زیر ساخت ها و مزیت های مناسب برای سرمایه گذاری از نخستین اولویت های مناسب برای سرمایه گذاری در کشور محسوب می شود، افزود: در مقابل این استان به دلیل وجود موانع اداری در ردیف بدترین استان های کشور برای سرمایه گذاری به شمار می رود.
آوری فرد با بیان اینکه وجود این معضل باعث شده، تا قم به رغم دارا بودن زیر ساخت های مناسب که تامین هر کدام از آنها در استان های دیگر نیازمند میلیاردها هزینه است، نتواند در جذب سرمایه گذاران موفق عمل کند، افزود: سخت گیری ادارات استان و ناهماهنگی بین آنها و به یک معنا بخشی نگری، تاثیر زیادی در بوجود آمدن این وضعیت در استان داشته است.
این مقام استانداری قم همچنین ذهنیت منفی برخی کارکنان و مدیران دستگاه های اجرایی نسبت به سرمایه گذاران در عدم تمایل آنها به سرمایه گذاری در استان را مهم ارزیابی کرد، و افزود: معمولا هر سرمایه گذاری در استان به دنبال سرمایه گذاری خود از رانت ها و تسهیلات برخوردار می شود، که این مساله ذهنیت و تصور بدی را در دستگاه های اجرایی نسبت به سرمایه گذاران ایجاد، و موجب می شود، تا این دستگاه ها، به راحتی با درخواست ها برای سرمایه گذاری موافقت نکرده، و فضا را نیز برای این کار تسهیل نکنند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران به محض سرمایه گذاری در استان خواستاردریافت تسهیلات و وام های با نرخ سود بسیار کم و تک رقمی هستند، افزود: اعتبار و اهلیت سنجی سرمایه گذاران از اهمیت بسیاری برخوردار است، چرا که در برخی مواقع یک سرمایه گذار بدون داشتن پول کافی برای یک پروژه خاص اقدام به سرمایه گذاری می کند، ولی پس از دریافت تسهیلات از ادامه راه سرباز می زند.
وی همچنین فارغ از پول کافی، دانش و تجربه لازم را نیز برای سرمایه گذاری فوق العاده حایز اهمیت دانست، و افزود: برخی از سرمایه گذاران به دلیل نداشتن اطلاعات و علم کافی در میانه راه از ادامه دادن پروژه خودداری می کنند.
وی با بیان اینکه برخی از واحدهای شهرک های صنعتی و همچنین مجتمع های گردشگری بین راهی استان به همین علت نیمه کاره رها شده اند، افزود: برخلاف تصورها، تا زمانی که یک واحد درحال ساخت در شهرکهای صنعتی به طور کامل به بهره برداری نرسد، نمی توان آن را به عنوان یک واحد صنعتی قلمداد کرد.ک/3
7403/ 6133/
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]