واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در شب عید مبعث؛ نمایشگاه کتاب نورافشانی می شود تهران-ایرنا-قائم مقام و معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران از نورافشانی آسمان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران همزمان با شب مبعث پیامبر(ص) خبر داد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از ستاد خبری بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران، امیرمسعود شهرام نیا درباره نمایشگاه کتاب تهران گفت: امسال فضای اجرایی و مسقف نمایشگاه افزایش یافته و با همکاری شهرداری تهران قرار است فضای مفرحی را برای خانواده ها و همه افرادی که به نمایشگاه مراجعه می کنند ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: هر سال برنامه های جنبی متعددی در حاشیه نمایشگاه برگزار می شد. فعالیت های جنبی شامل دو بخش بود بخشی فعالیت های تخصصی مرتبط با کتاب مثل نشست های مختلفی در سرای اهل قلم، کارنامه نشر مرتبط با عملکرد صنعت نشر کشور در سال قبل یا بعضی فعالیت های نمایشی مثل تاریخ کتاب در ایران و... برگزار می شد که امسال این بخش ها غنای بیشتری پیدا کرده است.
شهرام نیا تصریح کرد: برنامه های عمومی هم داریم که لزوما مرتبط با کتاب نیست و بیشتر به منظور استفاده عموم و بهره مندی از فضای نمایشگاه کتاب است. برنامه های مختلف سرگرم کننده برای کودکان، نوجوانان و خانواده ها تدارک دیده شده تا با امکانات در یک فضای آرام، استراحت موقتی را در جریان بازدید از نمایشگاه داشته باشند.
قائم مقام نمایشگاه با بیان اینکه در این زمینه با همکاری شهرداری تهران هماهنگی داشتیم و چند سالن در بخش های مختلف نمایشگاه ایجاد شده است، افزود: ایام برپایی نمایشگاه کتاب امسال بین ولادت حضرت امیرالمومنین(ع) و عید مبعث قرار گرفته که روزهای مبارک و فرخنده ای بوده و اقتضای شادی و جشن را دارد که برنامه هایی هم به این مناسبت ها تدارک دیده ایم.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد: امسال شب مبعث نور افشانی داریم که از یکی و دوشب قبل به استقبال آن می رویم. امیدواریم برنامه های جنبی به خوبی اجرا شود و مردم ساعات خوبی را در نمایشگاه سپری کنند.
** افزایش فضای سالن ناشران کتاب های آموزشی
مسئول سالن ناشران آموزشی نمایشگاه کتاب تهران از افزوده شدن 450 متر مربع به فضای مفید سالن ناشران کتاب های آموزشی خبر داد و گفت : با این ترتیب 140 ناشر دیگر در این فضا جانمایی می شوند.
محمدحسین متولی گفت: با هماهنگی های انجام شده به تازگی 450 متر مربع به فضای مفید سالن ناشران کتاب های آموزشی اضافه شد. از این رو این بخش از نمایشگاه کتاب تهران در 4 هزار و 700 متر مربع برپا می شود.
وی ادامه داد: در سالن ناشران کتاب های آموزشی بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 140 ناشر در 140 غرفه آثار خود را ارایه خواهند داد.
وی تفاوت این دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با دوره های پیشین را در جانمایی غرفه های سالن ناشران آموزشی توصیف کرد و گفت: در این دوره کوشیدیم تا غرفه ها را به گونه ای قرار دهیم تا بازدید از سالن ها به صورت هماهنگ باشد زیرا در دوره های پیش جانمایی ناشران به گونه ای بود که ناشران ضعیف و قوی به صورت یکسان در سالن ها توزیع نشده بودند.
** جلوی کتاب سازی ها باید در نمایشگاه کتاب تهران گرفته شود
پیمان خاکسار گفت: یکی از مشکلاتی که هر ساله در نمایشگاه دیده می شود، کتاب هایی هستند که در واقع کتابسازی اند و نه کتاب و باید راه حلی برای آن یافت.
مترجم «باشگاه مشت زنی» با بیان اینکه مهم ترین مساله درباره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران محل برگزاری آن است، گفت: برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در بنایی نیمه تمام در شان کتاب نیست. به نظرم مکان مناسب تری برای این امر در نظر گرفته شود.
وی افزود: عنوان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، شاید عنوان درستی نباشد چراکه نمایشگاه بیشتر جنبه فروشگاه دارد تا نمایشگاه و این امر جا افتاده و کاری نمی توان کرد. ناشرانی که حرفی برای گفتن ندارند در نمایشگاه زیاد هستند و کتاب های تکراری می آورند. در حالی که می توان نمایشگاه را به محلی برای حضور ناشران حرفه ای تر تبدیل کرد. از سوی دیگر نیاز به بانک اطلاعاتی قوی، شامل اطلاعات کتاب ها، ناشران و راه جست وجوی آنها اهمیت بسیاری دارد، البته چنین مسائلی بیشتر امور زیرساختی هستند.
خاکسار با اشاره به این که امسال کتاب «جز از کل» به نمایشگاه می آید، بیان کرد: یکی از مشکلاتی که هر ساله در نمایشگاه دیده می شود، کتاب هایی هستند که در واقع کتابسازی اند و نه کتاب. این مشکل به فرایند تولید کتاب بازمی گردد و باید راه حلی برای آن یافت تا هر کتابی به نمایشگاهی با برد بین المللی راه نیابد و باید سازوکاری اندیشید تا آثار ارائه شده در نمایشگاه ارزیابی کیفی شوند.
مترجم کتاب «اتحادیه ابلهان» در پایان با بیان این که بازار کتاب در ایران گسترده نیست، افزود: این که از بعضی کتاب ها، چندین ترجمه در بازار وجود دارد یا آثار پژوهشی پشتوانه دانشگاهی ندارند، از مشکلات زیرساختی نشر ایران به شمار می آید که باید راهکارهایی برای آنها پیدا کرد.
بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «خواندن، گفت و گو با جهان» از تاریخ 16 تا 26 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی(ره) برگزار می شود.
فراهنگ**1355** 1569
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]