واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شایستگی های کارآفرینی دانش آموزان سنجیده می شود تهران-ایرنا- مدیرکل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان دوره اول متوسطه در قالب طرح کاشف و در یک فرآیند علمی، سنجش می شوند.
عظیم محبی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا با اشاره به اجرای این طرح از 19 اردیبهشت به طور همزمان در سراسر کشور، اظهار کرد: طرح کاشف یک آزمون ساده مانند آزمون درسی نیست، بلکه ابزار سنجش شایستگی های کارآفرینی از جمله ریسک پذیری، نوآوری و خودباوری است که اعتبار و پایایی آن در دانشکده کارآفرینی تهران به تایید رسیده است.
وی ادامه داد: پایش شایستگی کارآفرینی (طرح کاشف) براساس توافق نامه معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش با دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران اجرا می شود.
محبی با بیان اینکه این طرح یک مطالعه علمی و پژوهشی و از اولویت های مهم معاونت آموزش متوسطه درسال جاری است، اظهار کرد: اجرای طرح کاشف می تواند تبدیل به یک فرصت برای مشارکت اولیا، ادارات دولتی، نهادهای اجتماعی مردم نهاد، خیرین، موسسات آموزش خصوصی و بانک ها در راستای تامین منابع مالی برای آموزش و پرورش شود.
مدیر کل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: توسعه فرهنگ کارآفرینی در دانش آموزان نیازمند تقویت روحیه کارآفرینی در مدیران و کارشناسان است.
محبی اضافه کرد: تبدیل ادارات مناطق و مدارس به سازمان کارآفرین به منظور خلاقیت و نوآوری توام با ریسک پذیری برای استفاده بهینه از فرصت های درآمدزا از شاخص های استان های موفق با رویکرد کارآفرینی است.
وی با اشاره به اینکه توسعه مهارت های تفکر و کارآفرینی باید مهمترین شاخص ارزیابی عملکرد مدارس باشد، ادامه داد: میزان و کیفیت فعالیت های مربوط به توسعه مهارت های تفکر، پژوهش و کارآفرینی در قالب جشنواره نوجوان خوارزمی، فعالیت های عملی درس کار و فناوری، علوم تجربی، هنر و برپایی نمایشگاه و بازارچه و اجرای طرح کاشف مهمترین شاخص در راستای ارزیابی مدارس دوره اول متوسطه تلقی می شود.
مدیر کل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: فعالیت های مربوط به کارآفرینی باید به نقطه عطف تغییر رویکرد کارمند محوری به کارآفرین محوری تبدیل شود.
محبی، تقویت مهارت های کسب و کار و کارآفرینی در دانش آموزان، هدایت فعالیت های پرورشی مدارس با رویکرد کارآفرینی، بهره گیری از جشنواره علمی و عملی دانش آموزان با رویکرد کارآفرینی، هدایت فرایند یاددهی یادگیری با رویکرد کار و مهارت و توسعه فعالیت های اجتماعی مدارس با مشارکت دانش آموزان و مسوولیت پذیری آن ها در راستای تمرین و آمادگی مدیریت در بنگاه های کسب و کار را از مهمترین اهداف طرح کاشف برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: هدایت اردوهای دانش آموزی با رویکرد انجام کار و کارآفرینی از سوی آن ها، به گونه ای که بتوانند با خودباوری و کار تیمی ارزش آفرین باشند و زمینه سازی خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی در حوزه های کارشناسی و مدیریتی آموزش و پرورش در ابعاد مختلف، از دیگر اهداف این طرح است.
مدیر کل دفتر آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش توضیح داد: برای اجرای هرچه بهتر طرح کاشف، از استان ها انتظار می رود به تبیین تربیت کارآفرین با تاکید بر اقتصاد مقاومتی پرداخته و از توانمندی دستگاه های مختلف در سطح استان، مناطق شهرداری ها و سازمان فنی و حرفه ای به منظور اشاعه فرهنگ کارآفرینی استفاده کنند.
محبی، برگزاری نشست ها و جلسات تخصصی برای روسای مناطق آموزش و پرورش، جلسات توجیهی برای اولیا و مدیران مدارس ویژه طرح کاشف و برپایی نمایشگاه فعالیت های دانش آموزی مربوط به جشنواره نوجوان خوارزمی، درس کار و فناوری و خرید و فروش وسایل تولید شده توسط دانش آموزان را از دیگر اقداماتی ذکر کرد که استان ها می توانند برای کیفیت بخشی اجرای این طرح انجام دهند.
فراهنگ**1883**1027
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]