واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رسالت در یک نگاه- چهارشنبه نهم اردیبهشت تهران- ایرنا- «نباید اقتصاد را به مذاکرات هسته ای گره زد» و «خبر تظاهرات عظیم یمنی ها علیه تجاوز آل سعود » عنوان های مهم روزنامه رسالت در شماره روز چهارشنبه است.
این روزنامه تیتر یک را به خبر نباید اقتصاد را به مذاکرات هسته ای گره زد اختصاص داد و به نقل از دبیرشورای عالی امنیت ملی نوشت: امروز ملموس ترین وتعیین کننده ترین موضوع د رکشورما مسائل اقتصادی است و نباید این موضوع را به مسائل دیگرازجمله مذاکرات هسته ای گره زد.
روزنامه رسالت در تیتر دیگر خود به خبرتظاهرات عظیم یمنی ها علیه تجاوز آل سعود پرداخت و نوشت:ده ها هزار یمنی با برگزاری تظاهرات گسترده در صنعاء ادامه تجاوز عربستان به یمن را به شدت محکوم کردند.به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المنار، مردم یمن با شرکت در این تظاهرات که به دعوت کمیته انقلابیون و با شعار «ما علیه تجاوز عربستان و آمریکا هستیم» برگزار شد، ادامه حملات عربستان به یمن را به شدت محکوم کردند.
تظاهرکنندگان یمن اعلام کردند که مردم یمن خود سرنوشت شان را تعیین می کنند و طرفدار نظامی دموکرات هستند که خود انتخابش کرده باشند. تجمع کنندگان همچنین مخالفت خود را با هرگونه مذاکرات و حل و فصل سیاسی در سایه تجاوز عربستان اعلام کردند.
این روزنامه خبر وحشت پادشاه عربستان از کودتا را بازتاب داد و نوشت: روزنامه الاخبار لبنان در مقاله ای به قلم "فواد ابراهیم" به بررسی اخبار منتشر نشده و پشت پرده حمله عربستان سعودی به یمن پرداخت و نوشت: قبل از اینکه تجاوز عربستان سعودی به یمن به پایان برسد، روایتی مغفول مانده وجود داشت که سعی می شود زیر آوارهای موشک های بی هدف مخفی نگه داشته شود. روایتی که از آماده سازی های قبل از تجاوز و اهداف واقعی آن پرده بر می داشت، اما مرور زمان شرایط را تغییر داد.
منابع خارجی نزدیک به محافل تصمیم گیری اعلام کردند که عملیات "توفان قاطعیت" دست پخت عربستان سعودی و آمریکا بود. براساس این گزارش رهبران عربستان سعودی 6 ساعت قبل از آغاز این عملیات موضوع را به سران کشورهای عضو شورای همکاری های خلیج فارس اطلاع دادند.
عربستان تنها حمایت معنوی از این جنگ را از کشورهای مذکور می خواست و قرار بود سایر مأموریت ها را خودش بر عهده بگیرد.عربستان موافقت سایر کشورها نظیر مصر، ترکیه، پاکستان ، سودان و اردن را با تماس های تلفنی گرفت و جزئیات زیادی برای آنها شرح نداد.این منابع می افزایند که سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی آخرین نفری نبود که ساعاتی قبل از آغاز حمله عربستان از آن اطلاع پیدا کند.
در حالی که وی دو روز پیش تلویحا از آغاز عملیات توفان قاطعیت سخن گفته و از انجام برخی "اقدامات" در صورت ادامه پیشروی انصار الله به سمت عدن خبر داد، اما منظور وی آغاز یک جنگ نبود. بلکه منظورش مجموعه ای از تحریم ها و تشویق گروه های یمنی حامی عربستان سعودی برای تحرکات نظامی بود.
در شرایطی که سعود الفیصل به عنوان یکی از عناصر اصلی عربستان اطلاعی از زمان این جنگ نداشته باشد، این موضوع ضرورتاً به این معنا است که شاهزادگان بسیاری که در درجه های کمتر از وی هستند، از این جنگ اطلاعی نداشتند.
اطلاعات درز کرده از خاندان حاکم عربستان سعودی نشان می دهد که محمد بن سلمان فرزند پادشاه و وزیر جنگ عربستان سعودی بازیگر اصلی این تجاوز بود. وی به همراه پدرش و محمد بن نایف وزیر کشور و جانشین ولیعهد عربستان سعودی3 نفری بودند که از 2 ماه پیش با مشورت آمریکایی ها تصمیم به آغاز این جنگ گرفته بودند. منابع خلیج فارس از تصمیم سازان عضو شورای همکاری تأکید دارند که محمد بن سلمان همچنان مدیریت جنگ را به صورت انفرادی بر عهده دارد و به نصیحت هیچ کس گوش نمی دهد.
حتی محمد بن نایف در این راستا از آمریکایی ها خواسته است برای جلوگیری از خود کامگی فرزند شاه عربستان وارد عمل شوند قبل از اینکه اصرار وی برای ادامه جنگ و رد راهکارهای سیاسی حل این موضوع، بحرانی به بار آورد.مقرن بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان سعودی که از زمان رسیدن ملک سلمان به قدرت منزوی شده است، از تصمیم به این جنگ اطلاعی نداشت، وی حتی در میان اعضای ستاد جنگ نیز حضور نداشت. سکوت شاهزادگان دیگر نیز ناشی از پذیرش تصمیم جنگ نبود، بلکه نشان دهنده تزلزل آن ها بویژه در سایه موج گسترده صدور بیانیه ها برای اعلام همبستگی و تایید مواضع جنگی بود و در مقابل تمام کسانی که حمایت مطلق و غیر مشروط خود از این عملیات را اعلام نمی کردند؛ خائن شمرده می شدند.
در طرف سعودی تحولات قابل توجهی برای مهار این شکست وجود دارد که مهم ترین آن ها صدور دستور پادشاهی برای اعزام نیروهای گارد ملی به مرزهای عربستان است. این، تصمیمی عجیب بود، چرا که گارد ملی عربستان برای دفاع از این کشور در برابر نابسامانی های داخلی تأسیس شده، نه جنگ های مرزی. در حقیقت اطلاعاتی به سلمان بن عبدالعزیز رسیده مبنی بر اینکه متعب بن عبدالله وزیر گارد ملی عربستان و فرزند شاه سابق به همراه شاهزادگان دیگر سعودی از جمله مقرن بن عبدالعزیز ولیعهد به دنبال راهکاری برای متوقف کردن تکروی های ملک سلمان و پسرش هستند، به همین علت ملک سلمان تصمیم به انتقال گارد ملی عربستان به مرزهای جنوبی گرفته تا از شر شورش احتمالی در ریاض در امان باشد.
پادشاه عربستان سعودی در حالی که قدرت تنظیم تعادل نظامی کشور خود را از دست داده است، سعی دارد در مواضع ظاهری خود از حضور نظامیان در کشورهای منطقه حمایت کند.
روزنامه رسالت با انعکاس خبر حل پرونده هسته ای اولین گام حل مشکلات اساسی است، نوشت: رئیس جمهور با اشاره به اینکه سازمان تحریم درحال فروپاشی است، گفت: پرونده هسته ای وحل آن اولین گام برای حل معضلات اساسی کشور است.به گزارش تسنیم، حجت الاسلام حسن روحانی درجمع کارگران کشوردرورزشگاه 12هزارنفری آزادی، تأکید کرد: برخی فکرمی کنند درماجرای مذاکرات هسته ای دولت تنها دنبال این است که یک معضل به نام پرونده هسته ای را حل کند، پرونده هسته ای وحل آن اولین گام برای حل معضلات اساسی است.
**1893**9131
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]