واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اعتماد در یک نگاه- چهارشنبه نهم اردیبهشت تهران - ایرنا - روزنامه اعتماد با بررسی موضوع های «نمایندگان به صلاحیت خود رای دادند!»، «به جلال آل احمد و شریعتی بازگردیم» و «دیدار در خانه ایران» در شماره روز چهارشنبه به چاپ رسید.
این روزنامه با انتشار عنوان نمایندگان به صلاحیت خود رای دادند! برای تیتر یک نوشت: ٢٩٠ نفر از همین حالا برای انتخاباتی که ١٠ ماه دیگر برگزار می شود تایید صلاحیت شده اند. نام نویسی برای انتخابات اما هنوز شروع نشده است. اصلا وقت انتخابات نشده است اما نمایندگان مجلس دیروز دوراندیشی کردند.
خودشان را از همین حالا تایید صلاحیت کردند تا خیال شان راحت باشد. ١٠ ماه مانده به انتخابات اما هوای صحن علنی مجلس بیش از اندازه انتخاباتی است. اگر تا چندی پیش امور انتخاباتی در جلسات پشت پرده نمایندگان بود حالا بحث علنی تر شده است.
حالا نمایندگان به مصوبه ای رای مثبت دادند که بر اساس آن برای انتخابات مجلس بعدی نیازی به بررسی صلاحیت شان نیست و تنها اگر مدرکی دال بر شبهه به صلاحیت شان باشد شورای نگهبان حق بررسی صلاحیت آنها را دارد.
انگار نه انگار که رد صلاحیت نمایندگان برای انتخابات بعدی در سال های گذشته چقدر بحث برانگیز شده بود. دیروز دست های نمایندگان روی دکمه موافق فشرده شد تا این بار نه برای «مردم» که برای خود «نمایندگان» کار آسان شود.
مصوبه دیروز به شورای نگهبان رفت اما بعید است که شورای نگهبان به چنین «تبعیضی» رای مثبت بدهد. بعید است که ٢٩٠ نماینده از دو مرحله بررسی صلاحیت مستثنی شوند. نمایندگان این بار «دولت» را از روند نظارت بر خودشان حذف کردند. دولت مخالف با اصلاحات مجلس است.
رییس مجلس و نواب رییس هم مخالفند اما هیچ نماینده ای در مورد مصوبه خودخواهانه دیروز مجلس اظهارنظر نمی کند و انگار ٢٩٠ نماینده مجلس از اینکه از همین حالا تایید صلاحیت شده باشند بدشان نمی آید.
روزنامه اعتماد با انتخاب موضوع به جلال آل احمد و شریعتی بازگردیم، نوشت: جامعه شناسی یعنی علم ارایه تحلیل معین و واقعی از مسائل معین و واقعی مردم. مردم ایران، دست کم ظرف ١٠ سال گذشته، فقیرتر شده اند. عصر روز دوشنبه یوسف اباذری، استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران، در حالی که استادان و دانشجویان کثیری برای شنیدن حرف های او در تالار ابن خلدون دانشکده علوم اجتماعی جمع شده بودند، به تشریح مکانیزم هایی پرداخت که در پس روندهای فقیرسازی فزاینده مردم و جامعه ایران وجود دارد و از قضا هنوز هم هست. تضعیف جامعه شناسی و قالب کردن علوم و فنون بازار آزادی به همگان مکانیزمی است که در حال حاضر هم ادامه دارد؛ مکانیزمی که در پیوند با عقب نشینی دولت از انجام وظایف اقتصادی و اجتماعی خود در حق مردم است.
با وجود همه حملات سال های قبل به جامعه شناسی، گویا هنوز و تا اطلاع ثانوی، فقط جامعه شناسی توان و امکان بیان صریح و مشخص این مکانیزم و عواقب آشکار و نهان آن را دارد. اگر ثمره هشت دهه علوم اجتماعی در ایران وجود جامعه شناسانی مانند اباذری باشد، می توان گفت جامعه شناسی و علوم اجتماعی در انجام وظیفه خود یعنی تلاش برای کاستن از آلام واقعی مردم، نه تنها شکست نخورده است بلکه در حال حاضر و در آینده نیز می توان و باید به آن امید بست.
این روزنامه با انعکاس عنوان دیدار در خانه ایران، نوشت: جان کری، وزیر امور خارجه ایالات متحده برای دیدار با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به محل اقامت سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل رفت. نخستین دیدار دو وزیر پس از مذاکرات نفسگیر و تاریخی لوزان. هر دو وزیر در نخستین روز آغاز به کار کنفرانس بازنگری معاهده منع تکثیر تسلیحات هسته ای در نیویورک سخنرانی کردند. محمدجواد ظریف به عنوان رییس جنبش عدم تعهد، نخستین سخنران این کنفرانس بود و اهم بحث های وی هم به چالش های پیش روی عملی شدن واقعی معاهده مربوط بود.
جان کری اما در سخنان خود همان گونه که پیش بینی می شد پای مذاکرات با ایران را به وسط کشید و تاکید کرد که از هر زمان دیگری به توافق با ایران نزدیک تر هستیم. رییس دستگاه دیپلماسی امریکا با اشاره به تفاهم حاصل شده در لوزان گفت: ایران و گروه ١+٥ به راه حل هایی رسیده اند که در صورت نهایی شدن و تصویب، تمامی مسیرهای ایران برای دستیابی به مواد هسته ای لازم برای ساخت سلاح اتمی را مسدود خواهد کرد. می خواهم بدانید که کارهای سخت هنوز به اتمام نرسیده اند و برخی مسائل اساسی حل نشده باقی مانده اند. اما در واقع از همیشه به رسیدن به توافق جامع خوبی که دنبالش بوده ایم، نزدیک تریم.
ما از ابتدا گفته ایم که هر گونه توافق با ایران به وعده ها و گفته ها متکی نبوده بلکه بر شواهد استوار خواهد بود.
روزنامه اعتماد با بازتاب موضوع دلالان تحریم به فکر شغل دیگری باشند، نوشت: رییس جمهور دیروز در جمع کارگران هم «هشدار» داد و هم «وعده». هم از گذشته ای که دولت را به دست گرفته بود گفت و هم از حالا که شرایط کمی بهتر شده است. در جمع کارگران «یادآوری» هم کرد.
از روزهایی که رشد اقتصادی کشور منفی بوده و حالا مثبت شده است. شاه بیت اظهارات روز گذشته حسن روحانی اما هشداری بود که به «دلالان تحریم» داد. هشداری که گویا تکلیف را قرار است برای آینده کاری خیلی ها روشن کند. رییس جمهور دیروز گفت: « دلالان تحریم از هم اکنون به فکر شغل دیگری باشند. ما با هدایت رهبر معظم انقلاب و حمایت ملت ایران، راه تعامل سازنده با جهان را ادامه خواهیم داد و کسی در دنیا نمی تواند فشار و تحریم بر ایران را در ماه ها و سال های آینده ادامه دهد.»
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در جشن بزرگ کارگری در بیست و ششمین جشنواره ملی امتنان از جامعه کار و تولید، اظهار داشت: افتخار آفرینان! ما نیاز به توسعه داریم.
توسعه یک هدف بسیار بلند و بالا برای همه کشورهاست. ما ایران توسعه یافته را می خواهیم. چشم انداز ٢٠ساله ابلاغی رهبر معظم انقلاب در ١١ سال پیش به ما می گوید ایران ظرف ٢٠ سال باید کشور توسعه یافته باشد؛ این هدف بلندی است که همه باید آن را دنبال کنیم.
**2002**9131**
09/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]