واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل محیط زیست خوزستان: حقابه هورالعظیم در10 سال گذشته تامین نشده است اهواز- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: حقابه هورالعظیم در یک دهه گذشته تامین نشده است.
به گزارش ایرنا، احمدرضا لاهیجان روز سه شنبه در کارگروه حفاظت از تالاب ها و سواحل خوزستان که در فرمانداری هویزه تشکیل شد، نسبت به اجرای پروژه هایی بیش از ظرفیت رودخانه کرخه در استان های بالادست خوزستان هشدار داد و گفت: حقابه هورالعظیم در 10 سال گذشته به دلیل افزایش مصارف و برداشت بی رویه به ویژه در شش استان حوضه رودخانه کرخه تامین نشده است.
وی گفت: در بالادست حوضه رودخانه کرخه پروژه هایی بیش از ظرفیت این رودخانه در حال اجراست و در عمل سهم و حق تالاب به سایر حوضه های آبی اختصاص یافته است.
لاهیجان زاده تبعات ادامه این وضع را بیابانی شدن منطقه و توسعه بیابان ها به سمت بالادست حوضه کرخه عنوان کرد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت های وزارت نفت در هورالعظیم اظهار کرد: اجرای طرح های وسیع ملی مانند میادین نفتی در این تالاب تخریب های زیادی بویژه به دلیل جاده سازی و آتش سوزی ایجاد کرده است.
لاهیجان زاده اضافه کرد: دژ مرزی و استحکامات دوران جنگ تحمیلی در این منطقه هنوز در تالاب وجود دارد.
وی ادامه داد: محل استقرار کارکنان نفت باید بیرون از هور ساخته می شد اما اکنون در تالاب احداث شده است.
وی، تخریب پوشش گیاهی را از دیگر تهدیدات این تالاب عنوان کرد.
وی تاکید کرد: با ظرفیت های موجود در خوزستان می توان هورالعظیم را ظرف سه تا پنج سال آینده احیا کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان همچنین گفت: با اتخاذ تدابیر و بعد از بهبود کیفیت، می توان از زه آب های کشاورزی برای تامین حداقل آب در تالاب استفاده کرد.
وی اضافه کرد: 13 نهر منتهی به هورالعظیم در 20 سال گذشته لایروبی نشده و باید این امر صورت گیرد.
لاهیجان زاده برنامه ریزی برای مدیریت آب در بالادست و ساماندهی و حذف جاده های احداث شده در تالاب را برای احیای هورالعظیم ضروری دانست.
*سازمان ملل برای احیای هور
مشاور استاندار خوزستان در امور محیط زیست و شیلات نیز در این جلسه، بر داشتن برنامه مشخص برای تالاب تاکید کرد.
جاسم مرمضی، شرکت نفت را عامل بسیاری از تخریب های تالاب هورالعظیم دانست و افزود: در این نشست مدیران نفت باید برنامه های خود را اعلام می کردند و متعهد به رعایت ضوابط می شدند.
وی تاکید کرد: بسیاری از اقدامات شرکت نفت در تالاب غیرضروری بوده که باید ساماندهی شود.
رییس پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور، اظهار کرد: بدون شک آب بخش مهم و حیاتی تالاب است و در صورتی که آب باشد می تواند دوباره احیا شود.
وی همچنین با اشاره به سفر گری لوییس هماهنگ کننده سازمان ملل به خوزستان گفت: می توان برای احیای این تالاب از کمک سازمان های بین المللی استفاده کرد.
مرمضی همکاری عراق و ایران را برای احیا و بازسازی تالاب ضروری دانست و افزود: با توجه به اینکه تالاب یک پیکر واحد است و نمی توان آن را تقسیم کرد باید در بازسازی و مدیریت و بهره برداری از این تالاب نیز، دو کشور ایران و عراق با هم هماهنگ شوند.
تالاب هورالعظیم در غرب خوزستان با حدود 118 هزار هکتار بین ایران و عراق مشترک است که حدود یک سوم آن در ایران و بقیه در عراق است.
فعالیت های نفتی از جمله میدان نفتی آزادگان در این تالاب خساراتی را به محیط زیست آن وارد کرده است.
7151 / 6037
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]