تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835849506
- بهداشت حرفه ای، ضرورت امروز، توسعه فردا
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بهداشت حرفه ای، ضرورت امروز، توسعه فردا اصفهان- ایرنا- مسمومیت پنج کارگر در پالایشگاه شازند، کشته شدن هشت کارگر ساختمانی در اثر سقوط بالابر و مرگ دلخراش یک تعمیرکار پله برقی در اصفهان زنگ خطری برای سلامت شغلی است و اهمیت و ضرورت بهداشت حرفه ای را گوشزد می کند.
به گزارش ایرنا، موارد فوت ناشی از حوادث کار در سال گذشته در تعدادی از استان ها افزایش یافت، بطوریکه پزشکی قانونی استان اصفهان خبر از افزایش 20 درصدی فوت ناشی از حوادث کار در سال 1393 نسبت به سال 1392 داده است.
پارسال 159 نفر ( همگی مرد) به دلیل حوادث ناشی از کار در استان اصفهان جان باختند و دو هزار و 933 نفر شامل دو هزار و 789 مرد و 144 زن بر اثر حوادث کار مصدوم شدند.
مردم برای تامین معاش با مشکلات گوناگون دست و پنجه نرم می کنند و خطرات فراوان را که ناشی از پیشرفت فناوری و صنعت است به جان می خرند.
این خطرات عوامل تهدید کننده سلامت است و مواجهه با آنها باعث بیمار ی های شغلی و حوادث ناشی از کار می شود، برای مثال کارگری که در واحد صنعتی با جیوه یا سرب سر و کار دارد، ممکن است دچار مسمومیت حاد شده یا به یک بیماری مزمن دچار شود.
سلامت کارکنان مشاغل اداری نیز ممکن است به علت بی حرکتی، کار کردن در نور ضعیف، مکان های غیر بهداشتی و مرطوب یا به علت کار با دستگاه های الکترونیکی در خطر باشد.
حوادث ناشی از کار، هزینه های بسیاری را بر دوش اقتصاد ملی هر کشور می گذارد به همین دلیل حفظ سلامت کارگران که یکی از بزرگترین اقشار جامعه را تشکیل می دهند گذشته از جنبه انسانی آن از نظر مصالح اجتماعی و اقتصادی و فراهم کردن آسایش و رفاه کارگران و تطبیق وضع کار با مقتضیات جسمی و روانی آنان، یک ضرورت برای انجام کار و فعالیت ثمر بخش است.
این کار مهم و ضروری به عهده متخصصان بهداشت حرفه ای است، به عبارتی مهندسی بهداشت حرفه ای تلاش می کند تا با حذف عوامل خطرزای فیزیکی، شیمیایی، روانی و زیستی (بیولوژیکی) یا کاهش تأثیر آنها از آسیب رسیدن به کارکنان جلوگیری کند.
نخستین شواهد کنترل مخاطرات کار را می توان در دوران روم باستان دید بطوریکه در آن زمان معدنچیان با استفاده از پارچه ای جلو دهان خود را می بستند تا از استنشاق گردوغبار جلوگیری کنند.
پس از انقلاب صنعتی و با رشد صنعت و فناوری، مشکلات و گرفتاریهای بسیاری برای انسان بوجود آمد و سبب شد که انسان معاصر در معرض خطرات و تهدیدهای بیشماری قرار گیرد.
بیماری ها و حوادث ناشی از کار از جمله این مخاطرات است که در اثر شرایط نامطلوب کاری ایجاد می شود.
پیدایش این معضلات، نیاز شدید به فراگیری و رعایت اصول ایمنی و بهداشت کار را آشکار کرد و بدین ترتیب نظام علمی نوینی به نام « مهندسی بهداشت حرفه ای » ایجاد شد.
در ایران نیز با تصویب قانون جدید کار در سال 1369، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عهده دار بحث بهداشت و درمان کارگران و وزارت کار و امور اجتماعی مسئول ایمنی کارگران شد.
یک کارشناس مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این باره گفت: سالانه در جهان 120 میلیون حادثه شغلی با 5.3 میلیون تلفات اتفاق می افتد که خسارات ناشی از آنها 500 میلیارد دلار برآورد شده است.
وحید بابایی افزود: همچنین 68 تا 157 میلیون مورد بیماری شغلی بر اثر تماس های شغلی (حرفه ای) سلامت جهانیان را به مخاطره می اندازد که علاوه بر ضایعات انسانی، هزینه های آن درصد زیادی از تولید ناخالصی ملی را در برخی کشورها از جمله ایران به خود اختصاص می دهد.
وی با بیان اینکه هزینه درمان و خارج شدن یک نیروی کار فعال در جامعه نیز نوعی خسارت است، تصریح کرد: مسائل روانی و اثراتی که فرد از کار افتاده بر خانواده و اطرافیان خود می گذارد نیز بر شادابی و سلامت جامعه تاثیر خواهد داشت.
این کارشناس گفت: وجود محیط کاری مطلوب و برخوردار از بهداشت، علاوه بر اینکه موجب کاهش حوادث و بیماری های ناشی از کار می شود، موجب ایجاد امید، نشاط و علاقه بیشتر کارکنان به کار خواهد شد.
بابایی افزود: به همین دلیل لازم است فرهنگ بهداشت حرفه ای کار و سلامت نیروی کار در سازمان ها، اداره ها، واحدهای تولیدی و خدماتی دولتی و خصوصی و همه کارگاه ها و کارخانه ها، بعنوان محور توسعه پایدار مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اجرای صحیح و موثر ضوابط قانونی موجود در جهت تعهدات کارفرمایان بعنوان عاملان اصلی سلامت محیط کار را عامل اساسی برای توسعه سلامت و بهداشت حرفه ای خواند و اظهار کرد: با داشتن نیروی کار سالم، مولد، شاداب و ماهر است که توان تولید محصولاتی با کیفیت برتر و هزینه کمتر (بهره وری بالاتر) و قابل رقابت در بازارهای جهانی ایجاد می شود.
یک کارشناس دیگر مهندسی بهداشت حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز گفت: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران 97.9 درصد واحدهای شغلی کشور را کارگاه های کوچک با کمتر از 20 نفر تشکیل می دهد و 52 درصد کل شاغلان کشور در این واحدها مشغول به کارند.
مجتبی ملک نیا افزود: به همین دلیل لازم است برنامه های بهداشت حرفه ای به گونه ای جهت دهی شود که امکان پوشش خدمات سلامت کار در این واحدها فراهم شود.
وی از جمله راهکارهای آن را ایجاد و توسعه مراکز بهداشت کار مشترک برای مجتمع های کارگاهی کوچک و شهرکها و شرکت های صنعتی و آموزش تخصصی در این زمینه برای شاغلان عنوان کرد.
وی وظیفه مهندسان بهداشت حرفه ای را آگاه کردن مدیران درباره اثربخشی برنامه های بهداشت حرفه ای و ایمنی و بسترسازی فرهنگی مناسب در این زمینه خواند و اظهار کرد: مدیران بعنوان افرادی که مسوولیت صیانت از نیروی کار را به عهده دارند باید در این باره تلاش و مهندسان بهداشت حرفه ای را یاری کنند.
این کارشناس، نقش کارگران در اثر بخشی برنامه های بهداشت حرفه ای و ایجاد سلامت محیط کار را مهم خواند و گفت: آنها باید از این نقش آگاه شوند تا در رعایت مسائل ایمنی کار و بهداشت نهایت دقت را به خرج دهند.
ملک نیا تاکید کرد: رعایت بهداشت حرفه ای موجب افزایش بهره وری در صنایع کوچک و بزرگ و شکوفایی و رونق اقتصادی می شود.
مدیر گروه مهندسی بهداشت حرفه ای دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه وضعیت بهداشت حرفه ای و کار در ایران نسبت به دهه 80 بسیار بهتر شده است، اظهار کرد: اما باید توجه کرد که در همین مدت نیز صنایع توسعه بسیاری یافته اند.
دکتر احسان الله حبیبی با اشاره به افزایش کارگاه های تولیدی و صنعتی کوچک افزود: بهداشت حرفه ای بیشتر جای خود را در کارخانجات بزرگ باز کرده و در کارگاههای کوچک چندان جدی گرفته نشده است.
وی با بیان اینکه بیشترین کارگران در کارگاههای کوچک مشغول کارند، ادامه داد: اما خبر چندانی از مسائل ایمنی و سلامت حرفه ای و شغلی در این واحدها نیست و فقط محدود به قرار دادن یک جعبه کمک های اولیه یا کپسول آتش نشانی شده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به فعالیت بسیاری از واحدهای صنعتی پر خطر گفت: فرایند کار بسیاری از آنها مطابق با استاندارد نیست و تاکنون به خیر گذشته است.
حبیبی خاطر نشان کرد: اکنون فقط صنایع با بیش یکصد نفر اشتغال ملزم به بکارگیری کارشناس بهداشت حرفه ای در واحدهای خود هستند در حالیکه لازم است این موضوع برای همه واحدهای صنفی و صنعتی الزامی شود.
به گفته وی برخی واحدهای صنعتی نیز فقط با کارشناس بهداشت حرفه ای قرار داد می بندند و حقوق وی را پرداخت می کنند، اما در عمل این کارشناس حضور چندانی در کارگاه ندارند.
حبیبی با اشاره به فعالیت حدود 25 هزار کارگاه تولیدی و صنعتی کوچک و متوسط در کلانشهر اصفهان با اشتغال کمتر از 10 نفر در هر واحد گفت: دغدغه های بسیاری درباره رعایت نکردن بهداشت حرفه ای و کاری در این واحدها بویژه کارگاههای درگیر با مواد شیمیایی و آلاینده، وجود دارد.
به گفته وی بسیاری از کارفرمایان و کارگران مسائل مربوط به بهداشت حرفه ای و شغلی را فرا گرفته اند اما بدلیل عدم تغییر رفتار و نداشتن نگرش مثبت در اجرای آنها کوتاهی و سهل انگاری می کنند بطوریکه در برخی کارگاهها وسائل ایمنی وجود دارد اما از آنها استفاده نمی شود.
این استاد دانشگاه دو بازوی اصلی برای نظارت در این موضوع را معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت کار دانست و گفت: اکنون نقش این دو ارگان در موضوع بهداشت حرفه ای، کمرنگ است.
به گفته وی لازم است این دو ارگان علاوه بر برگزاری دوره های آموزشی ایمنی و بهداشت حرفه ای، اقدامات نظارتی خود را تشدید کرده و جریمه های سنگینی برای متخلفان در نظر بگیرند.
حبیبی همچنین با تاکید بر اینکه لازم است اخبار مربوط به حوادث و تلفات کار منتشر شود افزود: با انتشار این اخبار شاید مسئولان مربوط آنها را بخوانند و اقدامات جدی تری انجام دهند.
پنج کارگر پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند در استان مرکزی هفته جاری در جریان عملیات تعمیرات اساسی یکی از بخش های این پالایشگاه به دلیل انتشار گاز دچار مسمومیت و گازگرفتگی شدند.
سال گذشته نیز هشت کارگر جوان در ساختمانی در اصفهان بر اثر رعایت نکردن مسائل ایمنی کشته شدند و فروردین امسال یک تعمیرکار با گیر افتادن در میان پله های برقی ایستگاه اتوبوس بی آر تی احمدآباد اصفهان جان خود را از دست داد.
هشتم اردیبهشت ( 28 آوریل) از طرف سازمان بین المللی کار (ILO) بعنوان روز جهانی مهندسی بهداشت حرفه ای تعیین شده است.
بهداشت حرفه ای یا سلامت شغلی شاخه ای از علم بهداشت است که مسئولیت شناسایی، ارزیابی و کنترل عوامل زیان آور موجود در محیط کار به همراه یکسری مراقبت های بهداشتی درمانی را بمنظور سالم سازی محیط کار و حفظ سلامت نیروی کار بر عهده دارد.
گزارش از آسیه معینی
گ/3011/ 6508
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
ضرورت مشارکت مردم در طرح توسعه محلی
ایلنا درخصوص تهدید فضای مجازی امسال اعتبارگذاری و برنامهریزیکردهایم در حوزه خشونتهای خانگی نیز 6 استان را درنظر گرفتهایم که امسال پایلوت میشوند به گزارش خبرنگار ایلنا نورالدین فائقی با بیان اینکه توجه به بحث مهارتهای زندگی و آموزش آن تا حدودی ارتقای کیفیت زندگی راآمادگی ایران برای اعزام نیروی کار به آذربایجان/ توسعه روابط تهران ـ باکو در زمینههای کار و فنی و حرفهای
آمادگی ایران برای اعزام نیروی کار به آذربایجان توسعه روابط تهران ـ باکو در زمینههای کار و فنی و حرفهای وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با ابراز خرسندی از توسعه روابط ایران و آذربایجان این سفر را فصل جدیدی در همکاری حوزه کار عنوان کرد و برای ارائه آموزش فنیوحرفهای و اعزام نیربا حضور زاکانی صورت میگیرد برگزاری نشست «انرژی هستهای، حق امروز، نیاز فردا» در دانشگاه شیراز
با حضور زاکانی صورت میگیردبرگزاری نشست انرژی هستهای حق امروز نیاز فردا در دانشگاه شیرازنشست انرژی هستهای حق امروز نیاز فردا با سخنرانی نماینده مردم تهران در مجلس فردا در دانشگاه شیراز برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز مراسم سخنرانی با موضوع «انرژی هسته&ضرورت همافزایی میان دستگاهها برای توسعه مشاغل خانگی
چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۳ مشاور سابق امور بانوان وزارت صنعت معدن و تجارت گفت همافزایی برای حل مشکلات مشاغل خانگی بسیار مهم است و این کار میتواند زیر نظر وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مدیریت شود ثریا ظفری در گفتوگو با خبرنگار سرویس زنان خبرگزاری دانشجویان ایران ایآسیای مرکزی در 24 ساعت گذشته کمک تهران به توسعه بهداشت در تاجیکستان/سفرهای پیاپی رئیس جمهور ترکمنستان به ترکیه
آسیای مرکزی در 24 ساعت گذشتهکمک تهران به توسعه بهداشت در تاجیکستان سفرهای پیاپی رئیس جمهور ترکمنستان به ترکیهانهدام یک باند بزرگ مواد مخدر در تاجیکستان سفر هیئت اقتصادی قرقیزستان به استان مازندران و دومین سفر رئیس جمهوری ترکمنستان به ترکیه ظرف 3 ماهه اخیر بخشی از مهمترین اخبار آاستعدادهای امروز، قهرمانان فردا
نگاهی به پیچ و خم پشتوانهسازی در ورزش تا عبور از خط پایان دوران قهرمانی استعدادهای امروز قهرمانان فردا نفسهایش به شماره افتاده است اما هنوز باید تا خط پایان بدود 30 – 20 متری فاصله مانده و او چند قدمی جلوتر از بقیه است عکاسان با دوربینهای مختلفی که زودتر از قهرمان پشت خط آمدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان تاکید کرد ضرورت استفاده از نیروهای مستعد برای توسعه استان زنجان
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان تاکید کردضرورت استفاده از نیروهای مستعد برای توسعه استان زنجانمدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان بر ضرورت استفاده و بهرهمندی از نیروهای مستعد برای توسعه استان زنجان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان ابوالفضل عباسچیان ظهر ارئیس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر: زیرساخت توسعه شاخصهای بهداشتی باید در آموزش جستجو شود
رئیس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر زیرساخت توسعه شاخصهای بهداشتی باید در آموزش جستجو شودرئیس دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر گفت زمانی شاخصهای بهداشتی درمانی به شرایط مطلوب خواهد رسید که به آموزش نیروی انسانی بومی و ماندگار توجه شود به گزارش خبرگزاری فارس از سراوان ایرج ضاربان صبحتولیدات صنایع بهداشتی و شوینده صادراتی شود/ رونق تولید از طریق توسعه صادرات
خسروتاج تولیدات صنایع بهداشتی و شوینده صادراتی شود رونق تولید از طریق توسعه صادرات قائم مقام وزير صنعت معدن و تجارت در امور تجارت با تاکيد بر استفاده بهينه از ظرفيتهای صنعت مواد شوينده بهداشتی و سلولزی افزود فعالان اين عرصه بايد با برنامهريزی دقيق و هدفمند به جايگاه اصلیاستاندار قزوین تأکید کرد ضرورت اهتمام ویژه مدیریت شهری برای عملیاتی کردن راهبرد توسعه شهری
استاندار قزوین تأکید کردضرورت اهتمام ویژه مدیریت شهری برای عملیاتی کردن راهبرد توسعه شهریاستاندار قزوین گفت رهبراد توسعه شهری توسط نخبگان مسایل شهری تهیه شده و اجرای آن در نقاط مختلف دنیا با تجربیات مثبتی همراه بوده است بنابراین مدیریت شهری باید برای عملیاتی کردن این راهبرد اهتمبر اساس تفاهمنامه روابط پژوهشگاه شاخصپژوه و سازمان فنی و حرفهای کشور توسعه مییابد
بر اساس تفاهمنامهروابط پژوهشگاه شاخصپژوه و سازمان فنی و حرفهای کشور توسعه مییابدبر اساس تفاهمنامه امضا شده بین پژوهشگاه شاخصپژوه اصفهان و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور روابط علمی پژوهشی و تحقیقاتی دو نهاد افزایش مییابد به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عممدیرکل فنی و حرفهای استان البرز: ارتقای مهارتهای کارگران در توسعه صنعت نقش مهمی دارد
مدیرکل فنی و حرفهای استان البرز ارتقای مهارتهای کارگران در توسعه صنعت نقش مهمی داردمدیرکل فنی و حرفهای استان البرز گفت ارتقای مهارتهای کارگران در توسعه صنعت نقش مهمی دارد به گزارش خبرگزاری فارس از کرج حسن عزیزی ظهر امروز در مراسم همایش نقش مهارتی در توانمندسازی بسیج کارگریضرورت طرح موضوع وکیل خانواده در برنامه ششم توسعه
مولاوردی در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری استان البرز مطرح کرد ضرورت طرح موضوع وکیل خانواده در برنامه ششم توسعه معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت طرح موضوع وکیل خانواده در برنامه ششم توسعه ضروری است و باید با فراهم کردن سازو کارهای لازم به اهداف قوه قضائیامکانات بهداشتی و درمانی شهرستان مرزنشین آستارا توسعه مییابد
قاضی زاده هاشمی امکانات بهداشتی و درمانی شهرستان مرزنشین آستارا توسعه مییابد شناسهٔ خبر 2535513 پنجشنبه ۲۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۱ ۵۷ استانها > گیلان آستارا- وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت امکانات بهداشتی و درمانی شهرستان آستارا با توجه به وضعیت خاص مرزی گردشگری و ارتباطنماینده ولیفقیه در استان البرز: توسعه بهداشت و درمان استان البرز به صورت متمرکز انجام شود
نماینده ولیفقیه در استان البرز توسعه بهداشت و درمان استان البرز به صورت متمرکز انجام شودنماینده ولی فقیه در استان البرز گفت توسعه بهداشت و درمان استان البرز به صورت متمرکز انجام شود به گزارش خبرگزاری فارس از کرج آیتالله سیدمحمدمهدی حسینی همدانی ظهر امروز در نخستین نشستزیرساختهای بهداشتی ورفاهی مناطق عشایری استان بوشهر توسعه مییابد
سالاری زیرساختهای بهداشتی ورفاهی مناطق عشایری استان بوشهر توسعه مییابد شناسهٔ خبر 2540336 چهارشنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۲ استانها > بوشهر بوشهر - استاندار بوشهر گفت زیرساختهای بهداشتی و رفاهی در مناطق عشایری استان بوشهر توسعه مییابد به گزارش خبرنگار مهر مصطفی سالاریضرورت توسعه راه «ایلام - مهران»
سهشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۴ مدیر راهداری راه و شهرسازی ایلام گفت توسعه راه ایلام - مهران در کوتاهمدت ممکن نیست به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی ایلام مهندس نورالله دلخواه در اولین جلسهی ستاد اجرایی ایمنی جادهای و خدمات سفر زائرین اربعین حسین-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها