تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836913742




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- امنیتی کردن مانعی بر سر راه ایجاد امنیت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امنیتی کردن مانعی بر سر راه ایجاد امنیت تهران- ایرنا- امنیتی کردن جامعه، تامین امنیت به عنوان مهمترین کارکرد نیروهای انتظامی و امنیتی را در معرض آسیب جدی قرار می دهد؛ مساله یی که پرهیز از آن نیازمند شناسایی و جداسازی تهدیدهای واقعی از تهدیدهای موهوم و نامشخص و اقدام در چارچوب قانون است.


سخنان روزهای اخیر رهبر انقلاب در دیدار با فرماندهان و مدیران عقیدتی و سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا) و پیش از آن، گفته های «حسن روحانی» رییس جمهوری در بیستمین همایش سراسری فرماندهان این نیرو در مورد وظیفه و بایدها و نبایدهای عملکرد ناجا، نقشه ی راه روشنی را برای حرکت این نهاد امنیتی- اجتماعی تصویر کرد.
در این ارتباط بیان چند نکته لازم به نظر می رسد:
1- همه ی نهادهای اجتماعی از جمله نیروی انتظامی برای دوری از آسیب های گوناگونی که همواره کارکرد آن ها را تهدید می کند، ناگزیرند به صورت پویا عملکرد خود را ارزیابی کنند و در برخی زمان ها مورد بازبینی قرار دهند تا بر اساس وظیفه هایی که در قانون تعیین شده است، مسیر حرکت خود را تنظیم و حتی بستر آن را برای پویش روانتر ترمیم کنند. سخنان تازه ی رهبری و رییس جمهوری در این چارچوب قابل تفسیر است زیرا افزون بر یادآوری بایسته های قانونی، توصیه هایی را برای کارکرد شایسته و بهینه ی ناجا ارایه می کند.
2- برقراری نظم و ایجاد امنیت فردی و اجتماعی و حفاظت از حقوق و آزادی های شهروندان مهمترین وظیفه ی نیروی انتظامی است که فلسفه ی وجودی این نهاد هم بر آن بنیان گذاشته شده است. این نهاد باید از تجاوز افراد، گروه ها و سازمان ها به حقوق یکدیگر جلوگیری کند و مانع نقض قانون و مقررات به دست قانون شکنان باشد. این نهاد همچنین باید با واقع بینی و هوشمندی تهدیدهای واقعی برای آسایش و امنیت عمومی را شناسایی و برای رفع آنها اقدام کند.
3- امنیت به عنوان مقوله یی گسترده از ابعاد مختلف سخت افزاری و نرم افزاری برخوردار است و نیروی انتظامی وظیفه ی حفاظت از همه ی ابعاد آن را برعهده دارد. بُعد روانی یکی از جنبه های نرم افزاری امنیت است که تامین آن در ذهن و روان شهروندان می تواند آسایش عمومی را به دنبال داشته باشد.
در این پیوند، رهنمودهای رهبری بسیار گویا است: مقابله با ناامنی های روانی در جامعه همچون نگرانی خانواده ها از حضور فرزندانشان در خیابان ها و بوستان ها به دلیل احتمال کشیده شدن آنها به سمت مواد مخدر یا نگرانی از کشانده شدن جوانان به سمت فحشا و منکرات، بسیار بااهمیت تر از مقابله با ناامنی های فیزیکی است و باید با چنین ناامنی هایی به طور جدی مقابله شود. رهبر انقلاب جولان دادن برخی جوان های سرمستِ غرورِ ثروت با خودروهای گرانقیمت در خیابان ها را یکی دیگر از مظاهر ایجاد ناامنی روانی در جامعه برشمرد و تاکید کرد نیروی انتظامی باید برای ابعاد مختلف ناامنی برنامه داشته باشد و با آن مقابله کند.
رییس جمهوری نیز در سخنان خود با تاکید بر این که باید به ریشه های مساله ی امنیت توجه کنیم، اظهار کرد: نخستین عامل ناامنی، فقر و بیکاری است و آن نهی از منکری که می گوییم و منکر اصلی بر جامعه فقر، بیکاری، فساد و ریا است که باید آن ها را از بین ببریم.
با توجه به این سخنان، مسوولیت نیروی انتظامی معطوف به شناسایی جرم ها و آسیب های اجتماعی به صورت ریشه یی و نه مقابله ی صرف با میوه ی ممنوعه ی ریشه ها و ساقه های آفت زا است. در این زمینه شاید این پرسش مطرح شود که ناجا چگونه می تواند با معضل های اساسی چون فقر، بیکاری و شکاف طبقاتی به عنوان ریشه های بروز جرم و ناامنی مقابله کند. در پاسخ به این پرسش بسیاری از صاحبنظران به وظیفه هایی چون برخورد قاطعانه ی پلیس با باندهای مافیایی و فرایندهای نامشروع ثروت اندوزی، کلاهبرداری، پولشویی، ارتشا و ... اشاره و از آن به عنوان عاملی مهم برای ارتقای ضریب سلامت اقتصادی و نیز روانی جامعه یاد می کنند.
4- واقع بینی در شناسایی عوامل ناامنی نکته یی بسیار کلیدی است که در تعیین مسیر حرکت نیروی انتظامی نقشی اساسی دارد. این نهاد با توجه به حوزه و موضوع فعالیت خود، همواره با چشمانی نگران به دنبال کشف عوامل تهدیدزا است اما گاهی افزایش غیرعقلایی و غیرواقعگرایانه ی گستره ی عواملی که امنیت زدا انگاشته می شود، موجب تهدیدانگاری عناصری می شود که در واقع تهدید نیستند.
نکته ی یاد شده از این رو اهمیت دارد که به گفته ی رییس جمهوری، واکنش به تهدید خیالی همواره به تهدید واقعی تبدیل می شود. به عبارتی، نیروی انتظامی که کارکردی امنیت زا دارد، در صورت عملکرد افراطی و خارج از چارچوب قانونی و نیز قرار گرفتن در مسیر مقابله با تهدیدهایی موهوم و نامشخص می تواند به کنشگری امنیت زدا تبدیل شود.
5- مهمترین پیامد گسترش نامعقول دامنه ی اطلاق عوامل تهدیدزا، امنیتی شدن فضای جامعه است. مقابله و تهدیدانگاری نیروی انتظامی در زمینه ی بسیاری از کنش های قانونی سیاسی و اجتماعی شهروندان، خود موجب نقض آزادی های آنان می شود، حال آنکه نیروی انتظامی باید مدافع و حافظ آزادی شهروندان باشد.
به عنوان نمونه نگاه امنیتی نیروی انتظامی به تجمع های خودانگیخته یی که حتی انگیزه ی سیاسی هم ندارند موجب می شود به همه ی کنش های جمعی برچسب سیاسی- امنیتی بخورد و با آن مقابله شود. در حالی که وظیفه ی نیروهای امنیتی این است که اگر گروهی بخواهند امنیت این تجمع ها را مختل کنند، وارد عمل شود و از حقوق و آزادی شهروندان در این حوزه دفاع کند.
واکنش مردم در برابر برخوردهای تند نیروی انتظامی در برابر تجمع های اینچنینی، خود موجب ناامنی خواهد شد ضمن اینکه چنین برخوردهایی اعتماد مردم به این نیروها و در مجموع نظام را خدشه دار خواهد کرد و در بلند مدت موجب کاهش مشارکت مدنی و در نتیجه تضعیف همبستگی اجتماعی خواهد شد. البته در ماه های گذشته نیروی انتظامی تجربه های موفقی در شکیبایی و تعامل مداراجویانه با برخی تجمع های خودجوش داشته که تکرار آن می تواند امیدواری ها در این زمینه را افزایش دهد.
کوتاه سخن آنکه، نیروی انتظامی باید با ارزیابی و در مواردی بازبینی وظیفه های قانونی خود و واقع بینی در شناسایی و برخورد با عوامل ناامنی، حافظ حقوق و آزادی های شهروندان در عرصه های مختلف باشد و با برخورد اخلاق مدارانه، همراهی و همدلی مردم را پشتوانه ی خود سازد و با اقتدار بیشتر به ایفای وظیفه های خود بپردازد زیرا به گفته ی رهبری لازمه برقراری امنیت، اقتدار پلیس است اما این اقتدار باید همراه با عدالت، مروت و ترحم باشد. همچنین ایجاد امنیت مقوله یی تبلیغاتی و لسانی نیست بلکه وجود امنیت را باید مردم احساس کنند.
*از:اعظم حمیدپور (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**9275** 9279**2054



08/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن