محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832770736
- تکنیک هایی برای زندگی آرام- محمدزمان زمانی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نگاهی به کتاب "فلسفه ای برای زندگی؛ رواقی زیستن در دنیای امروز" اثر ویلیام اروین تکنیک هایی برای زندگی آرام- محمدزمان زمانی «فلسفه ی رواقی» همیشه علاقه مندانِ خاص خود را داشته و در طول تاریخ فلسفه، جزو فلسفه های جذاب و مسأله آفرین بوده است. قرابت آموزه های این فلسفه با دغدغه های عملی زندگی در جذاب شدن آن تأثیر بسزایی داشته است. پایان سال گذشته کتاب جدیدی در باره ی این مکتب فلسفی منتشر شد.
«ویلیام ب. اروین» نویسنده این کتاب استاد دپارتمان فلسفه دانشگاه Wright State است. این کتاب در سال 2009 میلادی به وسیله ی انتشارات دانشگاه آکسفورد وارد بازار شد و در سال 1393 توسط نشر گمان و با ترجمه «محمود مقدسی» روی فارسی به خود گرفت. پایین تر، به محتوای کتاب و دیدگاه های مؤلف نگاهی اجمالی خواهیم داشت.
در زندگی چیزهای زیادی هستند که خواهان آن هستیم، ارزش های زیادی هستند که دنبال می کنیم، ولی از میان این همه، کدام شان برایمان ارزشمندتر است. به عبارت دیگر، "هدف اصلی زندگی مان چیست؟" ما آدمیان می دانیم در هر لحظه یا برهه یی از زندگی مان چه می خواهیم ولی هرگز درباره این پرسش حیاتی درنگ نکرده ایم.
ویلیام ب. اروین، در کتاب «فلسفه ای برای زندگی؛ رواقی زیستن در دنیای امروز» معتقد است این امر، از آن رو است که فرهنگ ما با فراهم آوردن انواع و اقسام سرگرمی ها مانع تفکر افراد درباره این موضوع ها می شود. ولی نخستین بخش یک فلسفه زندگی، داشتن "هدفی اصلی" در زندگی است؛ اما چرا؟
"اروین" معتقد است چون بدون چنین فلسفه ای ممکن است بد زندگی کنیم و سرانجام زندگی را با تلخکامی به آخر برسانیم و آنگاه که دیگر کاری از دستمان برنمی آید بفهمیم که خود را با چیزهایی بی ارزش سرگرم کرده بودیم و بس. ولی فهمیدن "هدف اصلی زندگی" هم، برای سعادت کافی نیست چرا که دانستن "ابزار رسیدن" به آن نیز لازم است، پس دومین بخش یک فلسفه زندگی، داشتن راهکاری برای رسیدن به آن هدف است. حال اگر هدفمان این باشد که عمرمان هدر نرود چطور؟ چه راهکاری برای این امر مناسب است.
به نظر نویسنده این کتاب، در اینجا است که یک "فیلسوف زندگی" می تواند به کمک ما بیاید. ولی یافتن یک فیلسوف زندگی باز خود مسأله است! بسیاری از فلاسفه یونان و روم باستان معتقد بودند هدف اصلی فلسفه اساساً همان "فلسفه زندگی" است؛ مکتب هایی چون کلبیان، کورنائیان، اپیکوریان و رواقیان. فلاسفه پیرو این مکاتب شرمی از علاقه شان به «فلسفه زندگی» نداشتند. "اپیکور" بر این باور بود که «فیلسوفی که رنجی از یک انسان نمی زداید هر چه گوید مهمل است..." و "سِنِکا" حکیم رواقی نیز نظری مشابه داشت. این کتاب نیز برای کسانی نوشته شده است که در جست وجوی فلسفه زندگی اند.
از دید نویسنده این کتاب، فلسفه رواقی با وجود کهنگی، ارزش مطالعه و بررسی آن را داراست. "اروین" در این کتاب چونان حکیمان رواقی توصیه هایی برای "چگونه زیستن" دارد و خود را یک بازگو کننده نصایح فیلسوفان رواقی می داند. علاقه او به این مکتب کهن علاقه ای است عملی و نه صرفاً "آکادمیک"، یعنی هدفش به کار بستن این فلسفه در زندگی و تشویق دیگران به استفاده از آن است. هر چند رواقیان خود در مباحث نظری متبحر بودند ولی این تبحر تنها در خدمت چگونه زیستن بود و این یکی از دلایل ضرورت مطالعه این مکتب است.
رواقی گری سویه روان شناختی پررنگی نیز دارد: آنها فهمیده بودند که زندگی آکنده از خشم و اضطراب و ترس و اندوه و حسادت، زندگی خوبی نیست و همین باعث مطالعه ی روان آدمی و عملکرد آن نزد ایشان شد. از این رو، آنها در زمره باریک بین ترین روان شناسان جهان باستان بودند.
فلسفه رواقی از دید "اروین" فلسفه ای است که به شکل عموم در آکادمی ها جدی گرفته نمی شود. او از استادان خود یاد می کند که هرگز وی را به مطالعه این فلسفه فرا نخواندند. اشتباه نیست که بگوییم فلسفه هایی که دغدغه شان بیشتر "چگونه زیستن" و "دلمشغولی های عملی" است چندان از سوی آکادمیسین ها جدی گرفته نمی شوند و فلسفه رواقیان هم از این امر مستثنا نبوده است.
به نظر نویسنده که خود نیز در برهه ای از زندگیش به این فلسفه بی توجهی نشان داده، علت آن شاید همان بی اهمیتی مسأله "فلسفه زندگی" برای آدمیان باشد، یا خو کردن به همان ارزش های مستقر و تثبیت شده در جامعه همچون جست وجوی ثروت و موقعیت شخصی و جایگاه اجتماعی و... و در کل نوعی لذت طلبی آگاهانه.
یکی از اموری که می تواند خواندن فلسفه رواقی را لازم گرداند از دید "اروین" نیاز همگی ما آدمیان به مهار و کنترل احساسات منفی مان است و این چیزی است که گویا دغدغه مشترک اپیکوریان، شکاکان یونان باستان و رواقیان بوده است.
"ویلیام اروین" یکی از وجوه جالب رواقیان را شباهت برخی افکار آنان با جهان بینی ذن - بودیسم می داند: تأکید هر دو بر اهمیت تأمل بر سرشت ناپایدار جهان و دعوت انسان به آرامش. به نظر نویسنده تصور عمومی از فرد رواقی به عنوان کسی که نسبت به عواطف بی تفاوت است تصوری اشتباه است و رواقیان در پی غلبه بر عواطف منفی اند و نه حذف آنها از زندگی. (می توان گفت یک زندگی سعادتمندانه بدون عواطف اساساً چه معنایی می تواند داشته باشد؟!)
رواقیان شاد ند اما شاد نه به معنای بی توجه به حوادث ناگوار زندگی؛ آنها می دانستند باید از خوشی های زندگی بهره برد بی آنکه بنده ی آنها شد. "سِنِکا" از بزرگان رواقی معتقد بود رواقیان می خواهند بدانند "نفس" چطور می تواند همیشه حال خوش و پایداری داشته باشد و با خویشتن خویش در آشتی و صلح به سر برد و شادی را در درون خویش بیابد. آنها عمل به فلسفه خود را ضامن رسیدن به چنین حالی می دانستند.
دیگر تصور نادرست درباره رواقیان، منفعل دانستن آنها است و تسلیم تلخ کامانه شان در برابر بی عدالتی. ولی رواقیان به گواهی تاریخ همواره پرتلاش و توانمند بودند و شجاع، میانه رو، خردمند و خویشتندار. تأکید آنها بر این بود که وظایف مان را انجام دهیم و به یاری دیگران بشتابیم. از دید ایشان سیری ناپذیری ما در قبال امیال و لذات، مانع زندگی ای خوب و معنادار برایمان می شود و یک راه خوب برای میدان ندادن به این زیاده خواهی ها ترغیب خودمان است به ارزشمند دانستن آنچه داریم؛ بینشی مشترک میان بسیاری از اندیشمندان جهان.
این فلسفه همچنان گرفتار بدفهمی ها و اتهامات است و نشان دادن همین اشتباهات، انگیزه "ویلیام اروین" از نوشتن چنین کتابی بوده است. از دید او، "رواقی زیستن" مستلزم بازبینی همه اهداف و ارزش های زندگی است و عطف توجه به آن چیزی که آنها "فضیلت" می نامیدند. این فضیلت همانا فقدان عواطف منفی و وجود احساسات مثبت است. بدین منظور آنها "تکنیک هایی برای رسیدن به فضیلت و آرامش" یافته بودند. یکی از این تکنیک ها عبارت است از تمایز نهادن میان امور قابل کنترل و امور خارج از کنترل ما. زیستن طبق این فنون البته بی زحمت نیست ولی این درباره هر فلسفه زندگی دیگری هم صادق است حتی کسی که پیرو لذت طلبی آگاهانه است هم برای بیشینه کردن لذت زندگی اش متحمل زحمت می شود.
"اروین" در کتاب خود فلسفه رواقی را با فلسفه لذت طلبی و آیین ذن-بودیسم از این حیث که تا چه اندازه فرد در آنها متحمل رنج و زحمت می شود نیز مقایسه می کند. از دید او هر فلسفه زندگی ای هزینه بر است ولی نداشتن فلسفه ای برای زندگی هم بسیار پرهزینه است و هزینه آن می تواند اتلاف عمر بر سر اموری بی ارزش باشد.
سازگاری یا ناسازگاری رواقی گری با ادیان از دیگر دغدغه های نویسنده کتاب است. به گمان وی، این مکتب با بیشتر ادیان سازگار است. مسیحیت می گوید "به همسایه ات عشق بورز"، و مارکوس آورلیوس رواقی نیز می گفت "به انسان عشق بورز" و دیگر جنبه های مشترکی که بویژه بین مسیحیت و رواقیان هست.
در مجموع خواندن این کتاب از این نظر که می تواند روشن کننده بسیاری از بدفهمی ها درباره این مکتب و امتیازات عملی آن برای چگونه زیستن در جهان ناگوار و تراژیک کنونی باشد، می تواند تجربه مفید و لذت بخشی از آب درآید.
منبع: روزنامه ایران 08/02/1394
08/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
غریبههایی که در کنار هم زندگی را می گذرانند
غریبههایی که در کنار هم زندگی را می گذرانند یک آسیب شناس اجتماعی گفت سردی میان زن و شوهر است که ارتباط عاطفی بینشان ضعیف شده و در صورت ادامه و داشتن منجر به طلاق عاطفی می شود زهرا زارع آسیب شناس اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب اتکنیک هایی برای داشتن غذایی خوشمزه و سالم
فوت و فن خانه داری تکنیک هایی برای داشتن غذایی خوشمزه و سالم تجربه های ساده که به شما معرفی می کنیم کمک می کند تا غذائی خوشمزه و سالمتر داشته باشید با ما همراه باشید امام صادق عليه السلام مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را واردتکنیکهایی برای لاغری در کمترین زمان!
پيشگيري بهتر از درمان تکنیکهایی برای لاغری در کمترین زمان از قديم گفتهاند هميشه پيشگيري بهتر از درمان است بهترين راه اين است كه هر روز چند دقيقه ورزش كنيد حتما ميگوييد وقت نداريد نگران نباشيد توصيههاي ورزشي ما فقط چند دقيقه از وقت شما را خواهند گرفت امام صادق علیه السلادرسهایی که از زندگی کردن آموزید
ارتباط زمان زندگی و صبر در وقت سختیها خودش را نشان میدهد تحصیل موضوعی باارزش در زندگی و جامعه به شمار میرود در مدرسه تاریخ انسانیت را به شما آموزش میدهد و کمکتان میکند در زمینه کاری خودتان استاد شده و برای کار کردن در دنیای واقعی آماده شوید بدون آموزش و تحصیلات خوب دستیدرسهایی که زندگی به ما می آموزد
سبک زندگی درسهایی که زندگی به ما می آموزد تحصیل موضوعی باارزش در جامعه به شمار میرود در مدرسه تاریخ انسانیت را به شما آموزش میدهد و کمکتان میکند در زمینه کاری خودتان استاد شده و برای کار کردن در دنیای واقعی آماده شوید امام صادق علیه السلام هر چه محبت مرد بر زن بیشتر گردد برتکنیکهایی برای قلمی شدن در سه سوت!
تکنیکهایی برای قلمی شدن در سه سوت حركت شنا يكي از پركاربردترين تمرينهايي است كه براي درگير كردن ناحيه سينه پشت بازو و ماهيچههاي اين ناحيه بسيار مناسب است از قديم گفتهاند هميشه پيشگيري بهتر از درمان است بهترين راه اين است كه هر روز چند دقيقه ورزش كنيد حتما ميگوييد وقتانسانهایی که به دنبال بهترین مکان برای مُردن میگردند! /خودکشی؛ پایان راه زندگی یا فریاد بلندی برای کمک گرفتن
انسانهایی که به دنبال بهترین مکان برای مُردن میگردند خودکشی پایان راه زندگی یا فریاد بلندی برای کمک گرفتن یک جامعه شناس اشباع شدن روانی افراد در خانواده را عامل مهمی در پیشگیری از خودکشی می داند و معتقد است کسانی این کار را میکنند که احترام به خود و اعتماد به نفس خود را اناگفتههایی از زندگی «مارک تواین»
دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۸ ۵۸ در گوشه گوشه زندگی پرماجرای نویسندهای که با آرزوی یافتن طلا راهی نوادا شده بعد از رسیدن به این هدف کل سرمایهاش را به باد داده قایقرانی را فراگرفته میسیسیپی را پیموده ورشکست شده و در عین حال نویسندهای صاحبنام بوده بیشک رازهای هیجاناندر گفت و گو با فارس عنوان شد مردم سریال خوب را می بینند/ راه کارهایی ساده برای لذت از زندگی در «شهر من شی
در گفت و گو با فارس عنوان شدمردم سریال خوب را می بینند راه کارهایی ساده برای لذت از زندگی در شهر من شیرازکارگردان سریال شهر من شیراز معتقد است این سریال قصد دارد تا همبستگی در اجتماعات محلی را که در گذشته هم وجود داشت و باعث رفع بسیاری از مشکلات می شد دوباره تقویت و احیا کندناگفتههایی از زندگی «سرپیکو» سینما آلپاچینو:فکر میکنند با رابرت دنیرو رقابت و همچشمی دارم/مرگ م
ناگفتههایی از زندگی سرپیکو سینماآلپاچینو فکر میکنند با رابرت دنیرو رقابت و همچشمی دارم مرگ مادرم مرا یک دائمالخمر کردآل پاچینو بازیگر پیشکسوت هالیوود در مصاحبه با روزنامه گاردین از زندگی حرفهای و شخصیاش گفت به گزارش خبرنگار سینمایی فارس «آل پاچینو» بازیگرناگفتههایی از زندگی و مرگ گابو
یکشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲ ۰۲ یکی از خواهرزادههای گابریل گارسیا مارکز نویسنده فقید کلمبیایی گفت 15 سال پیش که مارکز فهمید به سرطان غدد لنفاوی مبتلا شده تصمیم گرفت برای دستنوشتههایش فکری بکند به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان الیخیو توریس گارسیا افزود مارکز میگفت آرشیوش حاشاید شرکتهای خودروساز تحت فشار قرار گرفتهاند زمانی: استقبال از مزایده سوم سرخابیها بهتر بوده است/ آنهایی که
شاید شرکتهای خودروساز تحت فشار قرار گرفتهاندزمانی استقبال از مزایده سوم سرخابیها بهتر بوده است آنهایی که پول واریز کردهاند نمیتوانند پشیمان شوندرئیس کارگروه نظارت مجلس بر امور واگذاری پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی گفت آنهایی که برای ارائه پاکت به سازمان خصوصیسازی پول وتنهایی، میهمان زندگی بشر امروزی/ نظارت بر فرزندان بهتر از کنترل
رستمی مطرح کرد تنهایی میهمان زندگی بشر امروزی نظارت بر فرزندان بهتر از کنترل شناسهٔ خبر 2535308 چهارشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۹ ۵۳ استانها > سمنان شاهرود - استاد روانشناسی دانشگاه در توضیح دلایل احساس تنهایی بشر امروزی گفت ماده گرایی نقل مکان افراد بی اصالتی خانواده ساختکنیک هایی برای مقابله استرس
توصیه متخصص مغز و اعصاب تکنیک هایی برای مقابله استرس رهایی از استرس آموزشی است که میتوان اصول آن را فرا گرفت و برای فراگیری آن استعداد و توانایی خاص ذاتی نیاز نیست به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از فارس یک متخصص مغزو اعصاب با بیان اینکه بزرگترین روش مقابله با استرس دورتوصیههایی برای احساس آرامش در زندگی
توصیههایی برای احساس آرامش در زندگی در دنیای پر اضطراب و سراسر استرس امروز آرامش و راحتی خیال نعمتی است که بسیاری آرزوی آن را دارند اما برای رسیدن به آرامش تنها آرزو کافی نیست بلکه باید قدم پیش نهاد و کاری کرد برخی تکنیکهای روانشناختی میتواند ضمن کمک به رفع تشویش و نگرانیمدل هایی زیبا از ست و نیم ست طلازرد
گلچینی از مدل هایی از ست ها و نیم ست های طلای زرد شیک ترین ست های سال شیک ترین طلا و جواهرات مدل سرویس هندی مدل نیم ست طلا نیم ست طلا شیک ترین نیم ست های طلا شیک ترین ست های سال شیک ترین طلا و جواهرات مدل ست طلا مدل نیم ست رنگی منبع cafemod ir به مناسبت روز بزرگداشت شیخ بهایی بازدید از موزه آب سعدآباد «رایگان» شد
به مناسبت روز بزرگداشت شیخ بهاییبازدید از موزه آب سعدآباد رایگان شدبه مناسبت روز بزرگداشت شیخ بهایی بازدید از موزه آب واقع در مجموعه سعدآباد در روز پنجشنبه سوم اردیبهشتماه رایگان است به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس مسئول موزه آب ضمن گرامیداشت مقام شیخ بهایی و روز معمار هدف-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها