واضح آرشیو وب فارسی:فارس: موسوی بلده:
تلاوت مقدمه نیست، اصلی است که باید در کنار همه علوم قرآنی قرار بگیرد
استاد موسوی بلده با اشاره به اینکه پیامبر به عنوان بزرگترین مفسر قرآن موظف به تلاوت آیات الهی بود، گفت: این که بگوییم تلاوت مقدمه عمل به قرآن است صحیح نیست، تلاوت اصلی است که باید در کنار همه علوم قرآنی باشد.
![خبرگزاری فارس: تلاوت مقدمه نیست، اصلی است که باید در کنار همه علوم قرآنی قرار بگیرد خبرگزاری فارس: تلاوت مقدمه نیست، اصلی است که باید در کنار همه علوم قرآنی قرار بگیرد](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1391/07/12/13910712000305_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس، استاد سیدمحسن موسوی بلده در مراسمی که به پاس زحماتش برگزار شده بود، طی سخنانی با سپاس از عوامل برگزاری این برنامه گفت: برگزاری چنین برنامهای تکریم از قرآن و مقام معلم است و اگر من با کارهای ناچیزم مثمرثمر بودهام خدا را شاکرم. موسوی با اشاره به ضرورت آموزش تجوید گفت: در کنار پرداختن به تلاوت، توجه به تجوید موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود. پیامبر اسلام(ص) خودش قرآن ناطق است و از همه بهتر قرآن را میفهمد، اما موظف است همیشه قرآن بخواند، پس ما نباید بگوییم تلاوت مقدمه است برای فهم قرآن، زیرا در این صورت اگر به فهم قرآن رسیدیم، دیگر نیاز به تلاوت قرآن نیست، در حالی که این موضوع امری اشتباه است و پیامبر ما به عنوان بهترین مفسر قرآن، همواره موظف به تلاوت قرآن بود و برای تلاوت یادگیری تجوید ضروری است. وی با اشاره به ضرورت یادگیری تجوید برای صحیح خواندن قرآن گفت: خداوند متعال فرموده خود ما این قرآن را حفظ میکنیم، اما این نکته به این معنا نیست که مسلمانان در این خصوص کمکاری کنند، به عنوان مثال ما میگوییم خداوند رازق است، اما تهیه رزق برعهده خود ماست، زیرا در این صورت خدا خودش برای ما چیزهای مورد نیاز و یا حتی غذا را از آسمان میفرستاد، اما خداوند رازق است، ولی وسیله این رزق خود ما هستیم. درباره حفاظت از قرآن هم، هر مسلمان وظیفهای دارد. اما افرادی هستند که این وظیفه در آنها بیشتر است که این افراد، قاریان قرآن هستند، آنها باید با تلفظ صحیح آیات قرآن، این آیات الهی را ماندگار کنند. همچنین ما هنگام تلاوت مطمئن هستیم، حرف قافی که امروز در قرآن وجود دارد همان قاف زمان پیامبر است و این نقش تجوید را نشان میدهد. این استاد قرآن کریم با اشاره به تأثیر 5 نفر در زندگی قرآنیاش گفت: در زندگی من 5 نفر تأثیر زیادی داشتند که شاید اگر این افراد نبودند من به جایگاه کنونی نمیرسیدم، اولین نفر باید از مرحوم پدرم یاد کنم. وی هیچگاه من را برای حضور در جلسات قرآن تشویق و ترغیب نمیکرد، اما در سنین کودکی و جوانی، هنگامی که در نیمههای شب در جلسات قرآن میماندم، پدرم هیچگاه من را سرزنش و یا تنبیه نمیکرد. دومین نقش را در این راه مادرم داشت. وی اصلیترین مشوق من در راه قرآن بود. جا دارد از زحماتش سپاسگزاری کنم. موسوی بلده درخصوص دیگر افراد مؤثر در زندگی قرآنیاش گفت: سال 1342 معلمی داشتیم که وی در آموزش قرآن بسیار تأثیرگذار بود. اولین بار من در کلاس درس استاد وطنی جمعخوانی آهنگین قرآن را یاد گرفتم. همچنین شخصیت دیگری که در زندگی من بسیار اثرگذار بود و شاید اصلیترین فرد در این زمینه بود، استاد مروت است. وی بنیانگذار نهضت قرائت قرآن در کشور ماست. این جمله را یک استاد مصری میگفت که؛ بنیانگذار قرائت در مصر، شیخ محمد رفعت و بنیانگذار قرائت در ایران، استاد محمدتقی مروت است. وی با اشاره به نقش خانوادهاش در راه ترویج فرهنگ قرآن گفت: یکی از افرادی که بسیار در راه آموزش همراه من بود، همسرم است. وی در سالیان آموزش قرآن همیشه همراه و کنار من بود و اگر حمایتهای همسرم نبود، هرگز نمیتوانستم فعالیتهای قرآنی را انجام دهم و جا دارد همین جا از همسر و فرزندانم طلب حلالیت کنم. انتهای پیام/
94/02/08 - 09:40
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]