واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 90 درصد سازه های آبخیزداری در خراسان رضوی آبگیری شد مشهد - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: در پی بارشهای نسبتا خوب طی سال زراعی جاری 90 درصد سازه های آبخیزداری در استان آبگیری شده اند.
سازه های آبخیزداری آبهای سطحی یک منطقه را به سمت نقطه یا محلی مشخص هدایت می کنند.
هادی باقری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متوسط بارش 170 میلیمتر در خراسان رضوی و 95 میلیمتر در مشهد امسال بطور قطع کاربرد بسیار مطلوبی برای عرصه های طبیعی دارد.
وی گفت: گرچه طی سالهای اخیر پراکنش بارندگی وضعیت مناسبی نداشت اما امسال بخاطر شرایط نسبتا خوب بارش اکثر قریب به اتفاق سازه های آبخیزداری در بخش جنگل، مرتع و حوزه های آبخیز خراسان رضوی آبگیری شده اند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی همچنین با اشاره به اقداماتی که پارسال در حوزه آبخیزداری این استان انجام شد تاکید کرد: بارشهای اخیر هزینه ها را در این بخش کاهش داده است.
وی افزود: پوشش فعالیتهای آبخیزداری در خراسان رضوی معادل 35 درصد عرصه های طبیعی استان است.
باقری ابراز امیدواری کرد این سطح با رویکرد مثبت سازمان جنگلها و مراتع و نیز استانداری خراسان رضوی به طرحهای آبخیزداری برای سال جاری شرایط بسیار بهتری را رقم بزند.
وی گفت: در خراسان رضوی 55 طرح مطالعاتی آبخیزداری با مشارکت مردم اجرا شده که سطح آنها از هزار تا پنج هزار هکتار متفاوت بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: امیدواریم با استفاده از ظرفیت اعتباری استان 50 درصد از این وسعت و طرحها طی سال جاری در سطح استان اجرایی شود.
بطور کلی آبخیزداری به معنای حفظ خاک از فرسایش، تغذیه سفره آبهای زیرزمینی و افزایش تولید محصول با کنترل کشاورزی، دامپروری، ساختمانسازی، راهسازی، قطع درختان و اقداماتی از این قبیل بر اساس خصوصیات زمین شناسی، خاکشناسی، پوشش گیاهی، اقلیم شناسی، هیدرولوژی و مدیریت صحیح همه عوامل طبیعی و زیستی اکوسیستم به این منظور است.
طراحی و مدیریت این حوزه ها به منظور حفاظت و استفاده صحیح و پایدار از منابع طبیعی با توجه ویژه به منابع آب و خاک انجام می شود تا حجم آبی که در واحد زمان از مقطع مشخصی از محل عبور می کند در این حوزه ها جمع شود.
خراسان رضوی منطقه ای خشک و نیمه خشک است زیرا 75 درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد.
یک میلیون و 651 هزار و 511 هکتار از زمینهای خراسان رضوی در مناطق بیابانی متاثر از کانونهای فرسایش بادی قرار دارد که شامل حدود 30 درصد از وسعت استان است.
خراسان رضوی دارای 15 کانون بحرانی فرسایش بادی در 17 منطقه و 15 شهرستان است.
همچنین وسعت مراتع خراسان رضوی شش میلیون و 566 هزار و 29 هکتار معادل 56 درصد از کل مساحت این استان است.
مساحت جنگلهای خراسان رضوی نیز با محاسبه بیشه زارها، درختچه ها و جنگلهای دست کاشت حدود یک میلیون هکتار یعنی 8،5 درصد از وسعت استان را شامل می شود.
1906/1858
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]