واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سالانه 30 هزار پرونده در زمینه تخریب اراضی ملی تشکیل می شود اراک- ایرنا- فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: سالانه بیش از 30 هزار پرونده در زمینه تخریب و تصرفات اراضی ملی در کشور تشکیل می شود و این یگان در نظر دارد با هماهنگی، تلاش و تعامل هرچه بیشتر با تمام دستگاه های اجرایی، این تعداد را کاهش دهد.
سرهنگ قاسم سبز علی روز دوشنبه در آیین معارفه فرمانده جدید یگان حفاظت منابع طبیعی استان مرکزی افزود: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به تنهایی نمی تواند به نگهداری و حفاظت از اراضی ملی بپردازد و در این زمینه نیاز به هماهنگی و تعامل با بخش خصوصی، مردم و سایر دستگاه ها است.
وی با بیان اینکه تا کنون برای بیش از 80 درصد از اراضی ملی کشور سند مالکیت به نام دولت صادر شده، افزود: از مجموع 164میلیون هکتار مساحت کشور 142 میلیون هکتار آن را اراضی ملی و دولتی تشکیل می دهد که در طرح های کاداس، تعیین کمربند حفاظتی و سند دار کردن اراضی ملی، اقدامات گسترده ای برای اخذ سند مالکیت برای کل این مراتع در دستور کار سازمان منابع طبیعی قرار دارد.
سرهنک سبزعلی یادآور شد: سال گذشته آتش سوزی مراتع در برخی از نقاط کشور نزدیک به 50 درصد افزایش داشته است که با برنامه ریزی ها و تجهیز ادارات استان ها؛ سعی شده در سال جاری این نوع حادثه در سراسر کشور به حداقل برسد.
وی خاطر نشان کرد: عدم بهره گیری از دانش بومی، انجام برخی اقدامات سلیقهای، تغییر نوع بارش ها در فصول مختلف سال و کاشت گونه های نامساعد با اقلیم مناطق و نگاه اقتصادی صرف به منابع طبیعی تاثیرات ویرانگری دارد و موحب می شود این منابع خدادادی از بین رفته و به بیابان تبدیل شوند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر نقش فرهنگ سازی در حفاظت از منابع طبیعی از دوران کودکی و در سطح مدارس بیان کرد: با توجه به اجرای طرح موفق همیار پلیس توسط نیروی انتظامی، بی شک اجرای طرح همیار طبیعت و مشارکت دانش آموزان در حوزه منابع طبیعی نقش مهمی در حفاظت از این منابع دارد.
سرهنگ سبز علی ادامه داد: هم اکنون 30 هزار همیار طبیعت برای حفاظت از عرصه های منابع طبیعی کشور با این سازمان همکاری دارند که برای صیانت از این عرصه ها نیاز است تمام جمعیت کشور در این بخش همیاری و همکاری داشته باشند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز گفت: حفاظت از منابع طبیعی و عرصه های ملی کشور از وظایف مهم حاکمیتی و ذاتی این سازمان است .
یوسف یوسفی افزود: تبدیل مراتع به اراضی کشاورزی، ایجاد معادن، چرای بی رویه دام و آتش سوزی از مهمترین عوامل تخریب منابع طبیعی در استان مرکزی است.
وی ادامه داد: با فرهنگ سازی و پیشگیری، آتش سوزی مراتع از دو هزار و 160 هکتار در سال 92 به 400 هکتار کاهش در سال قبل کاهش یافت که نیاز است با همکاری سازمان های خصوصی و دستگاه های دیگر این رقم به صفر برسد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی پیشگیری از وقوع جرم، مراقبت از عرصه های منابع طبیعی و پیگیری و اجرای احکام دادگستری، اخراج دام های غیر مجاز از مراتع و اطفای حریق را از مهمترین وظایف یگان حفاظت منابع طبیعی عنوان کرد.
یوسفی ادامه داد: جلوگیری از تصرف سالانه بیش از دو هزار هکتار از اراضی ملی و اخراج 40 تا 50 هزار راس دام غیر مجاز از مراتع این استان توسط این یگان انجام می شود.
وی یادآور شد: هم اکنون دو هزار و 418 همیار طبیعت در این استان در حفاظت از منابع طبیعی همکاری دارند که پیش بینی می شود این رقم تا پایان سال جاری به 24 هزار نفر افزایش یابد.
در این آیین از خدمات سرهنگ غلامعباس فراهانی تقدیر و منصور بهزاد نیا به عنوان فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان مرکزی معرفی شد.
استان مرکزی با مساحتی معادل 29 هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است که 70 درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.ک/2
1955/6012
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]