تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853504895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- راهبرد مقابله با بیماری هاری نیازمند بازنگری


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: راهبرد مقابله با بیماری هاری نیازمند بازنگری ساری - ایرنا - صرف میلیاردها ریال اعتبار برای واردات واکسن و سرم بیماری هاری در کشور، ضرورت بازنگری اساسی در برنامه ریزی ها در این بخش را افزایش داده است.


بر اساس آمار رسمی، علاوه بر هزینه های نهادهای مربوط برای آگاهی بخشی جامعه از بیماری هاری، سالانه 150میلیارد ریال برای خرید واکسن و سرم هاری هزینه می شود اما همچنان خطر ابتلا به این بیماری در کمین هموطنان قرار دارد.
کارشناسان حوزه بهداشت، تدوین شیوه نامه نگهداری سگ های گله و نگهبان، کنترل جمعیت سگ ها، جمع آوری سگ های ولگرد و ایجاد مراکز نگهداری این حیوان در همه استان ها، شناسنامه دار شدن سگ ها، واکسیناسیون 75 درصد سگ ها، همکاری بین بخشی نهادها، آموزش و فرهنگ سازی در جامعه را از جمله راهکارهای رفع معضل بیماری هاری در کشور می دانند.
هاری بیماری عفونی حاد و کشنده ویروسی است که به 2 شکل هاری خشمگین و فلجی ظاهر می شود و این بیماری مخصوص گوشتخواران اهلی و وحشی است.
آمار روز افزون حیوان گزیدگی (در سال های 92 و 93 به ترتیب 130 و 150 هزار مورد) و ادامه صرف میلیاردها ریال اعتبار برای واردات واکسن و سرم، نشان دهنده نبود همکاری بین بخشی نهادهای دخیل یعنی شهرداری، محیط زیست، دامپزشکی و بهداشت در رفع این چالش کشور است.
با این حال پرسش این است که آیا صرف میلیاردها ریال اعتبارات ملی برای واردات واکسن و سرم هاری تنها راه مقابله با این بیماری است یا این که نهادهای مرتبط می توانند راه هایی بهتر و کم هزینه تر برای مقابله با بخشی از آن بیابند.
برآیند بررسی ها نشان می دهد که نهادهای ذی ربط در مقابله با چالش حیوان گزیدگی با وجود تلاش های صورت گرفته، با یکدیگر همکاری ندارند و به خاطر شفاف نبودن قوانین، هر کدام روش های خاص خود را اعمال می کنند.
کارشناس مبارزه با بیماری های مرکز مدیریت واگیر وزارت بهداشت در این باره معتقد است: سالانه 150 میلیارد ریال اعتبار بابت واردات واکسن و سرم هاری به داخل کشور هزینه می شود.
جمشید پورمظفری در گفت و گو با ایرنا ارزش هر واحد واکسن هاری را در حال حاضر هفت تا 9 دلار اعلام کرد.
وی کنترل جمعیت سگ ها و تدوین شیوه نامه نگهداری سگ های گله و نگهبان را راهبرد کنونی این وزارتخانه اعلام کرد و گفت: اکنون هدف اصلی روی عقیم سازی متمرکز شده نه اتلاف سگ که تحقق این موارد نیازمند بودجه کلان است.
پورمظفری تاکید کرد: متاسفانه هنوز امکانات مورد نیاز برای نگهداری سگ ها در کشور فراهم نیست و ضرورت دارند مسوولان امر اعتبار خاصی را برای تامین این نیاز اساسی و رفع مشکلات این بخش اختصاص دهند.
کارشناس مبارزه با بیماری های مرکز مدیریت واگیر وزارت بهداشت افزود: می توان با عقیم سازی سگ ها از طریق دارو جمیعت این حیوان را کاهش داد.
وی گفت: از نظر خطر مثبت بودن ابتلا به بیماری هاری به ترتیب گرگ، روبا، سگ و گربه و از نظر آمار جمعیت گزیدگی به ترتیب سگ و گربه بیشترین فراوانی را در کشور دارند.
پورمظفری افزود: استان های شمالی به ویژه استان گلستان بیشترین آمار گزیدگی حیوانات را کشور دارند.
مدیرگروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز تعداد حیوان گزیدگی سال گذشته در این استان را حدود هفت هزار مورد اعلام کرد و گفت: به طور کلی میانگین آمار حیوان گزیدگی در این استان رو به افزایش است.
آزیتا دلیلی در گفت وگو با ایرنا با بیان این که تاکنون اقدامات پیشگیرانه مناسبی برای رفع مشکل حیوان گزیدگی در استان صورت گرفته است، اظهار داشت: بیشتر آمار حیوان گزیدگی در مازندران مربوط به سگ است.
وی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی جامعه از هاری در استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با وجود اقدامات صورت گرفته هنوز در این بخش باید کارهای زیادی صورت گیرد.
مدیر گروه بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مازندران توصیه کرد که این حیوانات قلاده دار، شناسنامه دار و واکسینه شده و سگ های ولگرد نیز جمع آوری شوند.
دلیلی زنده گیری سگ ها را راهبرد جدید در این بخش و در عین حال کاری بسیار سخت توصیف کرد و گفت: باید مکان هایی باشد تا این سگ ها نگهداری شوند چون زاد و ولد این حیوان زیاد است.
وی آموزش و اطلاع رسانی به مردم از بیماری هاری را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: مراکز هاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران در خدمت مردم است.
وی یادآور شد: وزارت بهداشت و درمان 25 درصد سهم سلامت مردم را به عهده دارد بنابراین هماهنگی های بین بخشی نهادها باید مطلوب باشد و آموزش مردم را نیز باید جدی بگیریم.
در همین راستا، پژوهشکده شمال کشور با هدف مقابله اصولی و علمی با معضل هاری در کشور، از سال 91 طرح کنترل هاری با توانمندسازی جامعه را به صورت آزمایشی در منطقه دشت سر آمل بدون بهره مندی از اعتبارات دولتی آغاز کرده است که اجرای آن همچنان ادامه دارد.
رییس پژوهشکده شمال کشور گفت: براساس بررسی های آماری در استان های مختلف بیش از 85 درصد موارد حیوان گزیدگی توسط سگ اتفاق می افتد که بیشتر این موارد به سگ های خانگی و سگ گله اختصاص دارد.
محسن آسوری در گفت و گو با ایرنا افزود: این بیماری انتشار جهانی دارد و به استثنای چند کشور که توانسته اند آن را حذف کنند، در سایر نقاط دنیا رواج دارد به نحوی که بیماری هاری انسان به صورت یک معضل خودنمایی می کند.
وی اظهار داشت: بیماری هاری در کشور هنوز یکی از معضلات بهداشتی - اقتصادی است و به طور تقریبی همه استان ها کم و بیش به این بیماری آلوده هستند.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین موارد بیماری در حاشیه دریای خزر، نواحی شمال شرقی و جنوب غربی کشور مشاهده می شود.
رییس پژوهشکده شمال کشور با اشاره به اجرای طرح کنترل هاری با توانمندسازی جامعه به صورت آزمایشی در منطقه دشت سر آمل گفت: رفع چالش کنترل هاری و حیوان گزیدگی در کشور و استان مازندران حرکت و همت جمعی را می طلبد.
آسوری کاهش میزان حیوان گزیدگی، افزایش آگاهی و میران مشارکت مردم، افزایش مشارکت بین بخشی، قرنطینه و پوشش واکسیناسیون سگ های صاحبدار و کنترل سگ های ولگرد و کاهش پسماند و ساماندهی آن را از جمله اهداف این طرح برشمرد.
وی افزود: طرح کنترل بیماری هاری و توانمندسازی جامعه از سال 91 به صورت آزمایشی در 18 روستای منطقه دشت سر آمل با جمعیت 20 هزار نفر آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
آسوری با بیان این که در اجرای این طرح از بودجه دولتی استفاده نشده است، گفت: اگر قرار است این طرح به عنوان الگو در کشور گسترش یابد، باید به آن توجه جدی شود.
وی ادامه داد: در سال های 92 و 93 به ترتیب 130 و 150 هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور گزارش شده که روند افزایشی آن بسیار نگران کننده است.
آسوری میانگین حیوان گزیدگی سالانه در منطقه شمال کشور را 30 هزار مورد و در استان مازندران هشت هزار مورد اعلام کرد و گفت: حدود 75 درصد نمونه های حیوان گزیدگی از پنج استان منطقه شمال که به این مرکز ارجاع می شود مثبت است.
وی ادامه داد: همچنین 25درصد این مقدار حیوان گزیدگی مربوط به سگ ها بوده و از مجموع گزیدگی سگ ها نیز 65 درصد مربوط به سگ های دارای صاحب است.
وی تاکید کرد: اگر 75 درصد سگ های یک جامعه واکسن شوند، به طور قطع معضل هاری در آنجا ریشه کن می شود که برای تحقق آن باید از تجربه کشورهای موفق بهره گرفت.
آسوری بر لزوم نهادینه شدن آموزش فراگیر و پیوسته، ساماندهی سگ ها با اجرای طرح زنده گیری و واکسیناسیون سگ های صاحب دار و مدیریت پسماند و ساماندهی دفع بهداشتی آن و حمایت همه جانبه نهادهای ذیربط در رفع چالش حیوان گزیدگی تاکید کرد.
براساس آمار سالانه دست کم هفت تا هشت نفر در ایران و حدود 40 تا 70 هزار نفر در جهان اثر هاری تلف می شوند.
گزارش از: جانعلی فتحی
6026/1899/ 2025



07/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن