تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خص...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827267596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- کردستانی ها انتظار پیشنهاد هورامان برای ثبت جهانی را دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کردستانی ها انتظار پیشنهاد هورامان برای ثبت جهانی را دارند سنندج - ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، گفت: مردم کردستان انتظار دارند هورامان برای ثبت جهانی از طرف ایران به یونیسکو پیشنهاد شود.


به گزارش خبرنگار ایرنا رسول اشتودان روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت برگزاری همایش هورامان شناسی در سنندج، افزود: پرونده ثبت جهانی هورامان در لیست آثار یونیسکو در حال آماده شدن است و انتظار داریم از سوی کشورمان برای سال 95 در لیست پیشنهادی یونیسکو قرار گیرد.
وی اظهار کرد: از طرف ایران 635 اثر برای ثبت جهانی در لیست یونیسکو قرار داده شده است و انتظار می رود باتوجه به اینکه کردستان اثر ثبت شده جهانی ندارد هورامان در اولویت سال 95 کشورمان برای معرفی به یونیسکو قرار گیرد.
وی با بیان اینکه از طرف استان کردستان سه اثر غار کرفتو، دریاچه زریوار و منطقه هورامان برای ثبت جهانی پیشنهاد شده است، گفت: هورامان به دلیل داشتن تمام شاخصه های لازم مورد پذیرش مسوولان میراث فرهنگی کشور برای بررسی مستندات قرار گرفت.
وی گفت: هورامان از نظر سیمای فرهنگی در میان دیگر آثار کشور برای ثبت در لیست جهانی یونیسکو رقیب ندارد و از این رو هورامان پیشنهاد شده است.
وی بیان کرد: سازمان یونسکو برای ثبت جهانی یک اثر تاریخی و طبیعی 10 شاخص را در نظر گرفته است که منطقه هورامان به دلیل دارا بودن هر 10 مورد شاخص قابلیت ثبت جهانی را در فهرست آثار جهانی دارد.
وی در مورد مزایای ثبت جهانی یک اثر نیز گفت: محوطه هایی که در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده اند از برنامه ها و اقدامات حفاظتی و شیوه های نظارتی متناسبی نیز بهره مند خواهند شد که شامل آموزش های فنی لازم به تیم های بومی مدیریت محوطه است.
وی شناخته شدن در سطح جهانی، قرار گرفتن در لیست دفاتر گردشگری دنیا و تبلیغات و اطلاع رسانی برای معرفی این منطقه، را از دیگر مزایای ثبت جهانی یک اثر ذکر کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به اینکه منطقه هورامان در دو کشور ایران و عراق قرار گرفته است، گفت: در ایران نیز این منطقه در دو استان کردستان و کرمانشاه واقع شده که با ثبت جهانی منطقه هورامان ثبت جهانی اثر به اسم کردستان می شود و دیگر مناطق هورامان در استان کرمانشاه و کشور عراق شماره ثبت فرعی می خورد.
اشتودان افزود: مطالعات و تحقیقاتی توسط پژوهشگران و محققان دانشگاه کردستان، مرکز کردستان شناسی و اداره کل میراث فرهنگی در خصوص منطقه هورامان انجام شده است که برای ارائه این مطالعات و تحقیقات همایش ملی هورامان، انسان، طبیعت، زندگی با هدف باز شناخت منظر فرهنگی هورامان برگزار می شود.
به گفته وی با ثبت جهانی هورامان یک پایگاه در آن ایجاد می شود و باید تمام دستگاه های اجرایی و خدمات رسان در قالب یک مدیریت واحد در این منطقه فعالیت نمایند.
وی همچنین اعلام کرد تاکنون 24 اثر معنوی منطقه هورامان شامل موسیقی، صنایع دستی و آیین های سنتی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در ادامه به برگزاری همایش ملی "هورامان، انسان، طبیعت و زندگی" نیز اشاره کرد و گفت: این همایش 10 اردیبهشت امسال با همکاری میراث فرهنگی و مرکز کردستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه کردستان در تالار مولوی دانشگاه کردستان در سنندج برگزار می شود.
اشتودان محورهای اصلی این همایش را شیوه های بهره برداری از آب و منابع طبیعی، معماری بافت و الگوهای سکونت، کشاورزی، باغداری و دامپروری، رسوم و آیین ها، انسان، راه و کوهستان، نغمه ها و نواها، باز نمود طبیعت در هنر و ادبیات و گروه های اجتماعی و فرهنگ و یاریگری عنوان کرد.
وی اظهار کرد: صنایع دستی، پوشاک و معیشت پایدار، جلوه های بارز زمین ریخت شناسی هورامان، زیست بوم و تنوع زیستی، قابلیت ها و ظرفیت های گردشگری و زن تدوام زندگی اجتماعی از دیگر محورهای این همایش است.
وی اضافه کرد: تاکنون تعداد 60 مقاله با موضوعات و محورهای اصلی همایش به دبیر خانه ستاد همایش ملی هورامان ارسال شده است.
وی اظهار کرد: در حاشیه این همایش ملی نمایشگاه صنایع دستی و سوغات و نمایشگاه عکس هورامان نیز برپا خواهد شد و در روز جمعه 11 اردیبهشت ماه که مصادف با روز کومسای است مهمانان در این مراسم معنوی هورامان حضور خواهند داشت و از نزدیک این مراسم را نظاره گر خواهند بود.
وی تجلیل از مفاخر کردستان شامل عثمان هورامی، شریف علی رمایی، ملا احمد نظیری و محی سنندجی را از دیگر برنامه های همایش هورامان شناسی دانست.
او افزود: منطقه هورامان به یک شهر ختم نمی شود بلکه یک منطقه را در برمی گیرد و این منطقه به عنوان یک امکان برای استان کردستان و کشور ایران مدنظر سازمان میراث فرهنگی کشور قرار گرفته است.
اورامان یا هورامان، نام منطقه ای با دره های پرپیچ و خم و عمیق و رودبارهای متعدد است، اورامان منطقه ای واقع در میان شهرستان های مریوان و سروآباد در استان کردستان و شهرستان پاوه در استان کرمانشاه است و در خارج از ایران نیز بخشی از محدوده کردستان عراق در استان حلبچه را در بر می گیرد.
مردم منطقه اورامان، کُرد هورامی زبان هستند. این منطقه زادگاه و مهد پرورش افراد سخت کوشی است که استقامت را از کوه های سر به فلک کشیده آن و لطافت طبع را از انواع گل های زیبای دامنه های کم نظیر رشته کوه های زاگرس به ارث برده اند.
واژه ˈهورامانˈ از دو بخش ˈهوراˈ به معنی اهورا و ˈمانˈ به معنای خانه و جایگاه و سرزمین تشکیل شده است، بنابراین هورامان به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
ˈهورˈ در اوستا به معنی خورشید آمده و هورامان جایگاه خورشید نیز معنی می دهد، بنا به اعتقاد این مردم، روستای ˈهورامانˈ زمانی شهر بزرگی بوده و مرکزیت خاص داشته است و به همین دلیل از آن به عنوان تخت یا مرکز حکومت ناحیه هورامان یاد می کنند.
وضعیت خاص روستاهای منطقه هورامان از نظر معماری، موقعیت جغرافیایی، چشمه های پر از آب، سرسبز بودن، کوه های سر به فلک کشیده و همچنین مراسم خاص، آداب، رسوم و وجود مقبره و مسجد پیرشالیار در شهر اورامان تخت این منطقه را به یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور تبدیل کرده است.
در منطقه اورامان، شهر اورامان تخت با قدمتی سه هزار ساله و چهار هزار نفر جمعیت که در 160 کیلومتری شهر سنندج واقع شده است به دلیل معماری خاص روستا، آداب و فرهنگ و وجود مقبره پیرشالیار و برگزاری سالانه مراسم های معنوی مربوط به این پیر بیشتر مورد توجه است.ک/3
3033/6108



07/02/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن