تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835974779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیف: نرخ سود سپرده ۲ درصد بالاتر از تورم باشد/ طیب نیا: ملاک شورای پول و اعتبار است


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سیف: نرخ سود سپرده ۲ درصد بالاتر از تورم باشد/ طیب نیا: ملاک شورای پول و اعتبار است


اعضای شورای پول و اعتبار اعلام کرده‌اند، در جلسه فردا ( سه شنبه) تکلیف نرخ سود بانکی در سال ۹۴ مشخص شود.سخنگوی دولت نیز هفته قبل اعلام کرد رای اعضای دولتی شورای پول و اعتبار کاهش نرخ سود بانکی خواهد بود و البته رای اعضای خصوصی نیز کاهش نرخ است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، طی روزهای اخیر "تغییر و البته کاهش نرخ سود بانکی" نه تنها به موضوع اصلی نظام بانکی بلکه به مطالبه فعالان اقتصادی به‌ویژه تولید کننده‌ها از دولت و بانک مرکزی نیز تبدیل شده است.

بر همین اساس شورای پول و اعتبار در جلسه اصلی خود که فردا در میرداماد تشکیل خواهد شد به بررسی پیشنهادهای بانک مرکزی و سایر اعضا در این حوزه می‌پردازد تا سرانجام گمانه زنی‌ها از تغییرات احتمالی نرخ سود روشن شود.

همان‌طور که سخنگوی دولت نیز هفته قبل اعلام کرده بود رأی اعضای دولتی شورای پول و اعتبار کاهش نرخ سود بانکی خواهد بود و البته رأی اعضای خصوصی این شورا نیز کاهش نرخ است.

اما نکته اینجاست که هنوز سیاست گذاران پولی و بانکی به اجماع نرسیده‌اند که کاهش نرخ سود بانکی به چه میزان باشد؛ این درحالی است که بانکی‌ها در تفاهمی که در روزهای گذشته انجام داده‌اند بر نرخ 20 درصدی به توافق رسیده‌اند.


سیف رئیس بانک مرکزی
در عین حال، سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز معتقد است: "وضعیت قابل قبول آن است که در شرایط تعادلی بالاترین نرخ سود سپرده حدود 2 درصد از نرخ تورم انتظاری بیشتر باشد و نرخ سود تسهیلاتی نیز به‌نحوی تعیین شود که یک حاشیه سود حدود 4 درصدی برای بانک حاصل شود".

 باید دید که اعضای شورای پول و اعتبار در نشست فردای خود به چه تصمیمی در حوزه نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی خواهند رسید، آیا بر نرخ سود تفاهمی 20 درصد بانک‌ها صحه می‌گذارند یا رقم پایین‌تری را مصوب می‌کنند؟

 اجرای نرخ‌های سود تعیین شده در حال حاضر با دست اندازهای بسیاری روبه‌ روست و علاوه بر مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز که هیچ توجهی به قواعد بانکی ندارند، برخی از بانک‌های دارای مجوز هم با ابداع طرح‌های ویژه و خاص سقف نرخ‌های سود را رعایت نمی‌کنند. درواقع نیازشدید شبکه بانکی به نقدینگی و کمبود آن باعث شده است تا برخی از بانک‌ها برای تأمین آن راه سپرده‌گیری با نرخ سود بالاتر را انتخاب کنند. چراکه سایر راه‌های تأمین نقدینگی برای بانک‌ها خیلی گران تمام می‌شود. اگر بانک‌ها بخواهند از منابع بانک مرکزی اضافه برداشت داشته باشند باید 34 درصد جریمه بپردازند. بنابراین جذب سپرده با نرخ سود 25 تا 28 درصد هم برای آنها منطقی به نظر می‌رسد. البته قفل بودن نزدیک به 100 هزارمیلیارد تومان از منابع بانک‌ها به عنوان مطالبات معوق یکی از دلایل مهم کمبود نقدینگی در شبکه بانکی است. پیش از آنکه نرخ‌های سود بانکی در جلسه رسمی شورای پول و اعتبار به تصویب نهایی برسد، ذینفعان بازار پول نرخ‌های مورد نظر خود را اعلام کرده‌اند. در ابتدا مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی برسر کاهش 2 درصدی نرخ سود سپرده به توافق رسیدند و نتیجه را به صورت رسمی به بانک مرکزی منعکس کردند. براساس این توافق نرخ سود سپرده از 22 درصد فعلی به 20 درصد کاهش می‌یابد و نرخ سود تسهیلات نیز بین 2 تا 3 درصد کم می‌شود.   پس از این توافق رئیس کل بانک مرکزی نیز در سخنانی وضعیت قابل قبول در بازار پول را وضعیتی دانست که در آن نرخ سود سپرده 2 درصد و نرخ سود تسهیلات 4 درصد بالاتر از نرخ تورم انتظاری باشد. بدین ترتیب از این دیدگاه نرخ سود سپرده باید به حدود 17 درصد و نرخ سود تسهیلات به 19 درصد کاهش یابد. اما وزیر اقتصاد نیز در این زمینه نظر خود را اعلام کرده است. به اعتقاد علی طیب نیا تفاهم ۲۰درصدی بانک‌ها برای نرخ سود ملاک نیست، بلکه ملاک شورای پول و اعتبار است که تصمیم‌گیری می‌کند.
طیب نیا وزیر اقتصاد

وی همچنین اعلام کرده که باید نرخ سود سپرده به 18 درصد و نرخ بهره برای وام گیرندگان نیز به 20 درصد برسد. نظرات طیب نیا در حالی مطرح می‌شود که نرخ سود 18 درصد مدنظر وی کمتر از سه درصد با نرخ 5/15درصدی تورم و چهار درصد با نرخ سود 22 درصد فعلی فاصله دارد. 
به هرروی در چنین فضایی نهاد ناظر بر بازارپول باید از ضمانت اجرایی کاهش نرخ سود بانکی مطمئن شود و برهمین اساس رئیس کل بانک مرکزی پیش از تصویب نرخ‌های سود جدید نقطه نظرات این بانک را به مدیران عامل شبکه بانکی گوشزد کرد. رئیس شورای پول و اعتبار از بانک‌ها خواست در زمینه ساماندهی بازار پول یار و مددکار بانک مرکزی باشند و در ارائه خدمات مالی به مؤسسات اعتباری فاقد مجوز، با بانک مرکزی هماهنگ عمل کنند. سیف از مدیران عامل خواست دیدگاه‌های خود را درباره شیوه‌های ساماندهی به بازار پول مطرح کنند، در خصوص روش‌های کاهش ریسک پذیرفته شده توسط بانک‌ها اظهارنظر کنند و در این زمینه، به ریسک‌هایی که سبب می‌شود سلامت و پایداری نظام بانکی دستخوش مخاطره شود، به طور خاص توجه نمایند.    حاشیه سود معقول بانک‌ها و تحولات آن، توجه به نیروهای درونی بازار پول در تعیین نرخ‌های سود، لزوم چاره‌اندیشی برای افزایش توان اعطای تسهیلات بانک‌ها، ارتقای شفافیت نظام بانکی، چاره‌اندیشی برای فعال کردن بیش از پیش عقود مبادله‌ای در نظام بانکی، سازوکارهای کنترل مؤسسات اعتباری غیرمجاز، چارچوب سپرده قانونی بانک‌ها نزد بانک مرکزی، متناسب‌سازی نرخ حق‌الوکاله‌ها با نرخ‌های‌ سود و مواردی از این قبیل مورد توجه مدعوین جلسه بود. سیف در ادامه از بانک‌ها خواست نسبت به کاهش و تعدیل میزان اضافه برداشت خود از منابع بانک مرکزی در سال ‌94 اهتمام ویژه داشته باشند و این مژده را داد که این منابع بازگشت شده در قالب‌های دیگر؛ نظیر سپرده‌گذاری بانک مرکزی در بازار بین‌ بانکی به نظام اقتصادی بازخواهد گشت.    علاوه براین، رئیس کل بانک مرکزی از بانک‌ها خواست از جایگاه کارگروه فرا دستگاهی پیگیری مطالبات غیرجاری که در بانک مرکزی برگزار می‌شود، برای وصول مطالبات معوق و احیای دارایی‌های خود بهره گیرند و در این زمینه، اهتمام و جدیت بیشتری داشته باشند. سیف در خاتمه، بر عزم و قاطعیت بانک مرکزی برای مقابله با مؤسسات اعتباری غیرمجاز تأکید کرد و از بانک‌ها خواست در ارائه خدمات به این‌گونه مؤسسات، خود را با سیاست‌های بانک مرکزی تطبیق دهند.
 


دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن