واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حفره های طبیعی در روستای چشمه لی مراوه تپه مردم را نگران کرده است مراوه تپه- گنبدکاووس- ایرنا- ساکنان 300 خانواری روستای چشمه لی از توابع بخش گلیداغ شهرستان مرزی مراوه تپه مدعی شدند که حفره های طبیعی عمیق و رانش زمین، ساکنان این روستا را نگران کرده است.
جمعی از اهالی این روستا روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی، اعلام کردند: حفره های عمیق همراه با رانش زمین، سبب تخریب واحدهای مسکونی و تاسیسات زراعی و دامی این روستا می شود.
یکی از اهالی روستای چشمه لی در این ارتباط گفت: حفره هایی که با نفوذ آبهای سطحی و یا بصورت طبیعی در بخش های مختلف این روستا بوجود آمده به برخی از واحدهای مسکونی اهالی آسیب وارد کرده است.
عبدالطیف محمدی افزود: این شرایط باعث شده بخش قابل توجه ای از منزل مسکونی یکی از اهالی روستا نشست کند و غیر قابل استفاده شود.
وی همچنین گفت: این روستا بخاطر کوهستانی بودن منطقه امکان گسترش و توسعه وجود ندارد به همین خاطر ساکنان مجبورند واحدهای مسکونی و یا انباری مورد نیاز را در حاشیه حفره ها و محل هایی که امکان رانش وجود دارد احداث نمائیم که بامشکلات وهزینه های مضاعفی همراه است.
یکی دیگر از اهالی چشمه لی که خود را طاغن محمد علیزاده معرفی کرد، نیز گفت: برخی از حفره های داخل روستا از دهها سال قبل وجود داشته و مردم بدون توجه به خاک این حفره ها، آبهای سطحی خود را به آنها سرازیر می کنند و یا آبهای سطحی ناشی از بارندگی نیز به این حفره ها هدایت می شود که زمینه تخریب دیواره ها و عمیق تر شدن آنها را فراهم می کند.
وی ادامه داد: تغییرات بوجود آمده درسطح و عمق زمین در قسمت هایی از روستا،باعث بروز مشکلاتی برای روستائیان شده است و برخی از واحدهای مسکونی ترک برداشته اند.
علیزاده نیز گفت: این مشکلات را بارها به مسوولان بالاتر منعکس شده است ولی تاکنون در خصوص رفع این مشکلات و یا طرح جابجایی این روستا اقدامی صورت نگرفته است.
وی افزود: اگر مسوولان موافقت نمایند زمین های صاف و قابل سکونت در این منطقه وجود دارد که با جابجایی ساکنان این روستا مشکلات مردم این منطقه کاهش خواهد یافت.
فرماندارمراوه تپه در پاسخ به مشکلات ساکنان این روستا گفت: براساس بررسی های انجام شده از سوی کارشناسان، با طرح جابجایی این روستا موافقت نشده است.
اسماعیل تاجی افزود: از سویی دیگر، تاکنون برای تامین امکانات و زیرساخت های این روستا هزینه های زیادی صرف شده است که نمی توان به آسانی تصمیم به جابجایی گرفت.
وی تصریح کرد: برای اطمینان خاطر روستائیان، از کارشناسان مرکز زمین شناسی کشور در تهران خواسته شده تا موضوع را از نزدیک مورد مطالعه و بررسی کارشناسی قرار دهند.
فرماندارمراوه تپه ادامه داد: کارشناسان پس از مطالعه اعلام کردند برای رفع نگرانی روستاییان، با مدیریت آب های سطحی نظیر جلوگیری از سرازیر شدن آب های سطحی به داخل حفره ها و عدم احداث واحدهای مسکونی ، تاسیسات کشاورزی و انبار در مسیر آب های سطحی و حاشیه حفره ها مشکلی برای آنان بوجود نخواهد آمد.
وی تاکید کرد : بر اساس نظر این کارشناسان در صورت اجرایی شدن این کارها این روستا نیازی به جابجایی ندارد.
گفته می شود این حفره ها که تعدادشان بیش از 20 حفره می رسد بین یک تا چهار متر عمق دارند و از سال 92 در این روستا ایجاد شده است.
این روستا در حدود 50 کیلومتری شهرستان مراوه تپه قرار دارد.
شهرستان مراوه تپه با حدود 60 هزار نفر جمعیت در منتهی الیه شرق استان گلستان قرار دارد.
/7478/ 1602/
07/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]