واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات و پژوهشگاه علوم انسانی تهران- ایرنا- سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، بر اساس یک تفاهم نامه، در برنامه ها و پروژه های علمی مشترک همکاری می کنند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، این تفاهم نامه همکاری و مشارکت در برنامه ها و پروژه های علمی مشترک به امضای قهرمان سلیمانی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حسین علی قبادی قائم مقام رئیس و معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در محل حوزه ریاست این سازمان رسیده است.
سلیمانی در مراسم امضای این تفاهم نامه با تأکید بر لزوم پژوهش و تحقیق در حوزه های علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، گفت: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به عنوان بزرگترین نهاد پژوهشی کشور که در زمینه علوم انسانی و بررسی شناخت فرهنگ دیرپای اسلامی - ایرانی پژوهش می کند، دارای دستاورهای بسیاری است که می توان با ماحصل تجربه های این مرکز، تحولی شگرف در سطح برنامه های فرهنگی ایجاد کرد.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از دیرباز نسبت به طرح های پژوهشی و پیگیری انتشار مکتوبات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، واقف بوده و همواره آماده ایم از دارایی مطالعاتی برای ارتقای سطح پژوهش کشور بهره گیریم.
به گفته سلیمانی، تعامل و همکاری سازمان و فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، نباید تنها به امضای تفاهم نامه محدود شود، بلکه باید به جد طرح های پژوهشی در چارچوب مقررات و سیاست های دو سازمان پیگیری و اجرایی شود.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: یکی از وظایف واحد پژوهش و آموزش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بازدید و بهره گیری از ذخایر فرهنگی کشور است که این مهم هر سه هفته یکبار به صورت برنامه ریزی شده انجام می شود.
بر اساس گزارش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سلیمانی درمورد فعالیت رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور نیز گفت: نمایندگی های فرهنگی که با حمایت و هدایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به توسعه و ترویج مزیت های انقلاب اسلامی و اسلام حقیقی و همچنین، زبان و ادبیات فارسی می پردازند، می توانند زمینه رشد توزیع کتاب و انتشار آثار محققان داخل و خارج پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را فراهم کنند.
وی ادامه داد: آنان تنها رایزن فرهنگی نیستند، بلکه رایزن کتاب خانه های ما هم هستند که می توانند در امر گسترش پژوهش های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مثمرثمر واقع شوند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: امید است تا با امضای این تفاهم نامه، بستر اجرایی را هموارتر کنیم و در حوزه تحقیق در علوم انسانی، ادبیات فارسی، ایران شناسی و مطالعات فرهنگی تأثیرگذار باشیم.
قائم مقام رئیس و معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز گفت: یکی از مواردی که باید به صورت جدی نسبت به آن بپردازیم، بحث ایران شناسی است.
وی افزود: درحال حاضر بیشتر مراکز علمی و پژوهشگاه های مربوط به ایران شناسی تبدیل به عرب شناسی شده اند که این مهم باید از سوی میراث داران فرهنگ و علم و تمدّن کهن اسلامی - ایرانی و دانشمندان ساماندهی شود.
قبادی یادآور شد: حمایت رایزنی های فرهنگی ایران در خارج از کشور از بحث ایران شناسی یکی از برنامه های مهم و تأثیرگذار بر این روند است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی اظهار کرد: با توجه به وضعیت فعلی که در بحث ایران شناسی با آن مواجه هستیم، باید پژوهش در محورهای اسلام شناسی و ایران شناسی را در رأس امور خود قرار دهیم تا قافله سالاری دوباره جامعه اسلامی مان و ادبیات فارسی در کاروان معرفت و علم بشری بینجامد.
ضرورت توسعه همکاری علمی بین مراکز مختلف آموزشی، پژوهشی و اجرایی جهت بهره مندی از ظرفیت ها و توانمندی های متقابل به ویژه ارتقای جایگاه و کارآمدی رشته های علوم انسانی در کشور، همکاری و مشارکت در زمینه طراحی و اجرای طرح های پژوهشی مشترک مرتبط با مسائل بین الملل، همکاری و مشارکت در برگزاری سخنرانی ها، میزگردها و همایش های ملی و بین المللی مورد توافق طرفین، برنامه ریزی و برگزاری کارگاه های آموزشی در موضوعات مورد علاقه طرفین به ویژه در خارج از کشور یا درزمینه روابط فرهنگی بین المللی، تبادل اطلاعات علمی و فراهم کردن امکان دسترسی آسان به منابع علمی شامل کتب، نشریات و سایر مدارک علمی، همکاری در سفرهای میهمانان خارجی سازمان به ایران و برگزاری سفرهای علمی برای استادان پژوهشگاه به خارج از کشور از جمله مفاد این تفاهم نامه است.
فراهنگ**1293**1027
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]