واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر انجمن سردرد کشور: میگرن هفتمین بیماری ناتوان کننده در میان همه بیماری هاست اهواز - ایرنا - دبیر انجمن سردرد کشور گفت: میگرن به عنوان هفتمین بیماری ناتوان کننده در میان همه بیماری های گرفتارکننده انسان تلقی می شود.
دکتر سید احسان محمدیانی نژاد یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هرچند بیماری میگرن، معمولا بیماری خطرناکی نیست ولی به دلیل شیوع بالا و شدت حملات سردرد، یک بیماری ناتوان کننده محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه میگرن شایع ترین دلیل مراجعه بیماران با سردرد مزمن به مراکز پزشکی است افزود: این بیماری بیشتر زنان جوان را مبتلا می سازد ،و در مردان نیز شیوع قابل ملاحظه ای دارد و شایع ترین دلیل سردرد مزمن در کودکان نیز هست.
وی گفت: دلیل این بیماری هنوز به درستی شناخته نشده ولی ترکیبی از زمینه ژنتیکی و عوامل محیطی برانگیزاننده در بروز این بیماری مطرح است.
عضو هیات علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: این بیماری معمولا خود را به صورت حملات سردرد متوسط تا شدید در هر مکانی از سر نشان می دهد.
وی اظهار کرد: حملات سردرد از چهار تا 72 ساعت به طول می انجامد و معمولا ضربان دار، همراه با تهوع یا بدون تهوع، حساسیت به نور، صدا و بو می باشد و بیمار به منظور تسکین حملات سردرد ناچار است محل کار یا زندگی خود را ترک و در محل ساکت و تاریک استراحت کند.
محمدیانی نژاد اضافه کرد: میگرن در زنان معمولا با شروع دوران عادت ماهیانه شروع شده و با افزایش سن افزایش می یابد، و پس از شروع دوران یائسگی از تعداد و شدت حملات کم می شود.
دبیر انجمن سردرد کشور گفت: عوامل محیطی مانند استرس، کم خوابی و یا بی نظمی در خواب، استفاده زیاد از تلفن همراه، گرما، آلودگی هوا، بعضی از انواع غذاها مانند غذاهای محرک،چرب و سرخ کردنی از جمله پنیر مانده، نوشابه گازدار، و مصرف زیاد شیرینی جات و سیکل ماهیانه در زنان به طور مشخص منجر به ایجاد یا تشدید حملات سردرد می شود.
وی ادامه داد: همچنین استفاده از قرص های جلوگیری از بارداری به ویژه در زنان مبتلا به میگرن در رده سنی بیش از 35 سال، علاوه بر اینکه منجر به تشدید حملات سردرد و مقاومت بیماری به درمان می شود می تواند در مواردی خطر ایجاد سکته مغزی را به همراه داشته باشد.
محمدیانی نژاد اظهار کرد:به طور اکید توصیه می شود در زنان مبتلا به میگرن به خصوص در زنان با بیش از 35 سال سن و یا همزمان مبتلا به دیابت و فشار خون بالا، از مصرف قرص جلوگیری از بارداری پرهیز کنند.
این پزشک متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) افزود: توجه به این مساله در مورد زنان مبتلا به میگرن که قصد روزه داری در ماه مبارک رمضان را داشته و تمایل به مصرف قرص جلوگیری در این دوره را دارند به شدت توصیه می شود.
وی در خصوص عوارض این بیماری گفت: خستگی، کم حوصلگی، تغییر در رفتار و اشتها می تواند تا چند روز پس از حملات میگرنی و یا پیش از آن نیز بروز کند.
وی با اشاره به اینکه میگرن یک بیماری قابل درمان است ادامه داد: به کلیه بیمارانی که بیش از یک بار در هفته دچار حملات میگرن می شوند و یا اینکه حملات میگرن، عملکرد اجتماعی و شغلی آنها را دچار اختلال قابل ملاحظه کرده توصیه می شود که برای درمان به پزشک مراجعه کنند.
رییس انجمن سردرد کشور افزود: در صورتی که درمان دارویی مناسب به مدت شش ماه تا یک سال انجام شود و بویژه درمان غیر دارویی شامل پرهیز از عوامل برانگیزاننده با ورزش منظم و روزانه همراه شود، بیشتر بیماران درمان،و یا اینکه از شدت و تعداد حملات آنها کاسته می شود.
وی به راه های پیشگیری از این بیماری اشاره کرد و گفت: نظم در خوردن از جمله راه های پیشگیری است چون گرسنگی و پرخوری میگرن را تشدید می کند بنابراین غذا خوردن در حجم کم و در دفعات زیاد توصیه می شود.
محمدیانی نژاد اظهار کرد: از جمله دیگر راه های پیشگیری از این بیماری نظم در خواب است چون کم خوابی و زیاد خوابیدن هر دو می تواند تشدید کننده میگرن باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علمی گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز به بیماران مبتلا به میگرن توصیه کرد: از تلفن همراه فقط برای کارهای ضروری استفاده کنند؛ ورزش روزانه و منظم هوازی حداقل 30 دقیقه را انجام دهند؛ و استرس زندگی خود را مدیریت کنند.
وی اضافه کرد: زنان در صورت ابتلا به میگرن و نیاز مبرم به مصرف قرص جلوگیری از بارداری با پزشک خود مشورت کنند.
وی گفت:بیماران در صورتی که بیش از یک بار در هفته دچار حمله می شوند برای درمان دارویی باید به پزشک مراجعه کنند.
رییس انجمن سردرد کشور افزود:در صورتی که بیمار بیش از دو بار در هفته برای کنترل سردرد از مسکن استفاده می کند اشتباه بزرگی را مرتکب شده است.
وی گفت: بیماران باید توجه داشته باشند مصرف زیاد مسکن منجر به تشدید و مزمن شدن میگرن شده و درمان آن را بسیار دشوار می کند که در این موارد لازم است به جای استفاده زیاد از این داروها به پزشک برای تجویز یک درمان دارویی پیشگیرانه اختصاصی میگرن مراجعه کنند.
3004/6037
06/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]