محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831117816
دندان قروچه، بیماری رو اعصاب!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دندان قروچه، بیماری رو اعصاب!
براکسیزم یا دندان قروچه مشکلی است که علل و عوامل بسیار متفاوتی باعث آن می شود. از علل شناخته شدن آن ناهنجاری های دندانی و نیز فشارهای روانی و استرس است؛ ما به شما توصیه می کنیم حتما صدای دندان قروچه خود را جدی بگیرید.
مجله همشهری تندرستی - دکتر سامان فلاحی: براکسیزم یا دندان قروچه مشکلی است که علل و عوامل بسیار متفاوتی باعث آن می شود. از علل شناخته شدن آن ناهنجاری های دندانی و نیز فشارهای روانی و استرس است؛ ما به شما توصیه می کنیم حتما صدای دندان قروچه خود را جدی بگیرید.
اغلب مردم دندان های خود را هرازگاهی به هم می سایند یا بر هم فشار می دهند. ساییدن دندان ها روی هم یا دندان قروچه که نام علمی آن براکسیزم (bruxism) است، اگر گهگاه رخ دهد موجب بروز مشکل نمی شود، اما اگر این دندان قروچه به طور منظم و زیاد رخ دهد یا به عادت تبدیل شود، می تواند باعث آسیب جدی به دندان و سیستم فکی دهان شود.
اگرچه دندان قروچه می تواند در اثر اضطراب و اسرتس ایجاد شود، اما بیشتر هنگام خواب اتفاق افتاده و در بسیاری مواقع علت آن ناهنجاری های دندانی فکی، از دست رفتن دندان ها، تماس نامناسب دندان ها و دندان های کج شده است.
بعضی از اختلالات خواب مانند آپنه (وقفه تنفسی بیش از 10 ثانیه ضمن خواب) هنگام خواب نیز می تواند باعث بروز چنین مشکلی شود به دلیل اینکه براکسیزم بیشتر هنگام خواب رخ می دهد، بسیاری افراد از وجود چنین حالتی در خود ناآگاه هستند. با این حال در صورتی که دارای سردردهای مبهم مداوم و یا درد ناحیه فکی هنگام بیدارشدن هستید، احتمال اینکه مبتلا به دندان قروچه باشید، زیاد است.
اگر شک دارید که دندان های خود را روی هم می سایید با دندان پزشک خود مشورت کنید. در این حالت وی با معاینه دقیق دهان و فک شما به دنبال علائم و نشانه های براکسیزم از جمله درد در عضلات جونده داخل یا خارج دهانی، مشکلات مفصلی و نیز سایش های روی دندان ها شده و مشکل را تشخیص خواهدداد.
برخی از کودکان بیش فعال هم دچار دندان قروچه می شوند و گاهی اوقات کودکانی که دچار بیماری ها و مشکلات دیگر (مثل اختلالات ناحیه سینوس ها) هستند یا داروهای خاصی استفاده می کنند هم دندان قروچه می کنند. اگر کودک شما دندان های خود را روی هم می ساید خیلی نگران نشوید. دندان قروچه در کودکان معمولا ناشی از مشکلات اضطرابی کودک نیست.
دندان پزشکان اطفال تئوری های مختلفی درباره براکسیزم کودکان بیان می کنند. از جمله وجود یک عامل تحریک کننده در دهان مانند یک دندان که در محل نامناسب قرار گرفته است. آلرژی یا استرس، ردیف شدن نامناسب دندان ها یا تماس غیرطبیعی بین دندان های پایینی و بالایی، کمبودهای تغذیه ای، انگل های دستگاه گوارش و...
کودکان در سنین بین چهار تا شش سالگی بیشترین احتمال ابتلا به این مشکل را دارند. در دو زمان (رویش دندان های شیری و رویش دندان های دائمی) کودکان بیشتر دندان قروچه می کنند. اگر دندان قروچه به صورت یک عادت دهانی درآمده باشد و به طور مداوم رخ دهد، باعث بروز مشکلات زیادی در ناحیه دهان و فک صورت می شود.
از جمله عوارض دندانی این مشکل می توان به سایش شدید دندان ها در سطوح جونده و صاف شدن سطوح دندانی، خرد شدن مینای دندان در ناحیه لبه لثه و فرورفتگی های ناحیه لثه ای دندان ها، حساسیت سطوح دندانی به دلیل از دست رفتن مینا، کوتاه شدن و بدشکل شدن دندان ها، آسیب به بافت های نگه دارنده دندان ها و تحلیل لثه و استخوان اطراف دندان ها، دردناک شدن و لق شدن دندان ها، حساسیت به سرما و گرما به علت سایش سطح دندان ها، حساسیت به سرما و گرما به علت سایش سطح دندان ها و فشارهای ناشی از جویدن های عادتی دندان ها و در موارد شدید تاثیر بر سلامت پالپ (جداره ریشه) دندان که ممکن است در نهایت به نگروز یا مرگ پالپ دندان بینجامد، اشاره کرد.
در عین حال براکسیزم بر ترمیم ها و در مان های دندانپزشکی انجام شده نیز اثرات مخرب داشته و باعث خردشدن و شکستن ترمیم های دندان ها، شکستن سرامیک روکش ها و لامینیت های قرار گرفته روی دندان ها نیز می شوند.
از جمله عوارض عضلانی دندان قروچه می توان به دردناک شدن و اسپاسم عضلات جونده اشاره کرد که در برخی موارد درگیری دیگر عضلات صورت را نیز به دنبال خواهدداشت. همچنین عدم کنترل و درمان این وضعیت می تواند باعث بروز سردردهای مداوم و مکرر در فرد بیمار شود. از جمله عوارض مفصلی این وضعیت نیز می توان به اختلالات مفصل گیجگاهی فکی مانند صداهای مفصلی و مشکلات دیسک مفصلی و نیز دردهای ناحیه مفصل گیجگاهی فکی اشاره کرد.
در بسیاری از افراد اگر دندان قروچه به طور مزمن ادامه یابد، باعث سایش شدید، شکستگی های تاجی و پریدگی مینای دندان، کوتاه شدن دندان (به ویژه دندان های جلو)، آسیب به لثه ها، سست شدن استخوان های نگه دارنده دندان و لق شدن دندان ها و افتادن دندان، فرسایش دندان و پرکردگی ها، مشکلات مفاصل فک، حساس شدن دندان ها، سردرد و... شود. چنین بیمارانی ممکن است به درمان های روکش، درمان ریشه، ایمپلنت، پروتزهای متحرک پارسیل یا حتی کامل نیاز پیدا کنند.
از طرف دیگر در صورتی که مشکل برطرف یا کنترل نشود، خود این درمان های انجام شده نیز تحت تاثیر براکسیزم قرار گرفته و دچار شکست می شود. در عین حال، گذشته از وارد آوردن آسیب های جدی دندان قروچه به سیستم دندانی، در صورت ادامه شرایط، باعث مشکلات مفصل گیجگاهی فکی شده و از دردهای ملایم مفصل گرفته تا اختلالات دیسک در ناحیه گردن و سایش را موجب می شود.
نشانه های دندان قروچه می تواند شامل موارد زیر باشد:
- سایش دندان ها روی هم طوری که صدای آن شنیده شود.
- دندان هایی که برجستگی های آن صاف شده یا دچار شکستگی مینا یا لق شده اند.
- سایش دندان ها به میزانی که به لایه های زیرین مینا (عاج دندان) رسیده باشد.
- حساسیت های دندانی.
- دردها و ناراحتی های فک و صورت.
- دردهایی که در ناحیه گوش احساس می شود ولی درواقع به خاطر مشکل در گوش نیستند.
- سردردهای مبهم در ناحیه گیجگاهی.
در بسیاری از موارد درمان خاصی ضرورت ندارد. بسیاری از کودکان و بزرگسالان دچار دندان قروچه هستند و درمان خاصی هم نیاز ندارند. دندان پزشکان ضمن گرفتن تاریخچه پزشکی و دندان پزشکی از بیمار، معاینه داخل دهانی و خارج دهانی (عضلات سر و صورت، مفصل گیجگاهی- فکی)، گرفتن عکس رادیوگرافی و ارزیابی وضعیت ریشه ها و بافت های نگه دارنده مشکل را بررسی می کنند و براساس شرایط درمان های مختلفی را به شما پیشنهاد می دهند:
- اسپلینت های اکلوزال (Occlusal Splint)؛ اسپلینت یک وسیله شفاف اکریلی U شکل است که معمولا برای فک بالا ساخته می شود و می تواند به دو صورت Hard و Soft (سخت و نرم) باشد. اگر این اسپلینت برای محافظت دندانها از سایش هنگام خواب تجویز شود و بیمار فقط شب ها از آن استفاده کنند به آن Night guard گفته می شود.
دستگاه نایت گارد مانند یک پلاک روی دندان های یک فک قرار گ رفته و باعث جداشدن دندان ها و جلوگیری از آسیب بیشتر می شوند. در عین حال درصورتی که به طور دقیق ساخته شوند، می توانند باعث کنترل نیروهای وارده به عضلات جونده و کاهش دردهای عضلانی و مفصل شوند.
- اصلاح سیستم دندانی؛ اصلاح دندان ها، شکل و موقعیت دندان هایی که در جای مناسب قرار نگرفته اند یا به دلیل از دست رفتن دندان های دیگر، از جای خود جا به جا شده اند و نیز جایگزینی دندان های از دست رفته توسط ایمپلنت های دندانی یا پروتزها و تنظیم تماس های دندانی به طور دقیق می تواند باعث کاهش چشمگیر ابتلا به براکسیزم شود.
- کاهش استرس ها و تنش های محیطی و شغلی؛ پرداختن به فعالیت های مفرح و آرام بخش مانند انواع ورزش ها یا مدیتیشن و تنظیم فعالیت روزانه برای ایجاد برنامه خواب آرام، منظم و کافی، تاثیر به سزایی در کاهش براکسیزم خواهدداشت.
- کاهش مصرف غذا و نوشیدنی های دارای کافئین مانند کوکاکولا، قهوه و شکلات، باعث کم شدن دندان قروچه می شود.
- حذف عادت هایی مانند جویدن مداد و دیگر اجسام و نیز کاهش مدت زمان جویدن آدامس به بهتر شدن مشکل کمک می کند.
- عدم مصرف دخانیات و نیز خودداری از جویدن تنباکو، باعث بهبود مشکلات خواهدشد. براساس شرایط ممکن است دندان پزشک برای مدت زمان کوتاهی داروهای آرام بخش یا شل کننده عضلانی یا ضدالتهاب برای بیمار تجویز کند. تشخیص براکسیزم کارمشکلی نیست، اما درمان آن، آگاهی وسیع و جامعی می خواهد که معمولا به وسیله یک گروه تخصصی دندان پزشکی قابل انجام است.
به خصوص زمانی که دندان قروچه باعث درگیری بافت های نگه دارند و آسیب و تخریب نسوج دندانی و پالپ شده باشد. در این صورت ضرورت دارد متخصصان دندان پزشکی مرتبط مانند پروتزهای دندانی، پریودانتیکس، ارتودنسی، اندودانتیکس و جراحی فک و صورت مراجعه شود.
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]
صفحات پیشنهادی
دندانپزشکی، ناباروری و بیماریهای روان زیر ذرهبین وزیر بهداشت
جمعه ۲۱ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۰۱ وزیر بهداشت ضمن تشریح برنامههای این وزارتخانه برای سال 94 در عین حال منطقی شدن هزینههای خدمات دندانپزشکی برای مردم نظارت بر تعرفهها افزایش شمار تختهای ویژه در بیمارستانها و انجام اقدامات لازم در حوزه درمان ناباروری بیماریهای اعصاب و روان و صععفونت دهان و دندان شایع ترین بیماری دهه 40 سالگی
عفونت دهان و دندان شایع ترین بیماری دهه 40 سالگی پیوره بیماری عفونی مزمن است که به مرور اطراف ریشهی دندان را در برمیگیرد و شروع به درنوردیدن عمق شیار لثهها میکند اکبر فاضل دندانپزشک در گفتگو با خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت پیوره بیماری مزمن لثه است که عموم مردم بهخواص گردو و پیشگیری از این بیماریها
خواص گردو و پیشگیری از این بیماریها گردو دارای خواص و فواید زیادی است که در اینجا به خاصیت های گردو در مبارزه با بیماری های قبلی سرطان روده و همچنین زوال عقل می پردازیم و می گوییم گردو چه فایده هایی دارد چند تحقیق ارائه شده در کنفرانسی در آمریکا باعث درخشش نور تازه ای در پی بایرانیان بیماری قندخوری دارند
ایرانیان بیماری قندخوری دارند جامعه > سلامت - ایرنا نوشت مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت مصرف قند شکر و شیرینی در ایران سه برابر استانداردهای جهانی است دکتر محمدرضا صادقی افزود طبق استانداردهای جهانی هر فرد در روزافزایش احتمال بروز بیماری قلبی در کودکان دارای والدین سیگاری
افزایش احتمال بروز بیماری قلبی در کودکان دارای والدین سیگاری شناسهٔ خبر 2523530 جمعه ۷ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۲ ۳۱ جامعه > بهداشت و سلامت کودکان دارای والدین سیگاری بیش از کودکان دیگر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی پیشرفته در بزرگسالی هستند به گزارش خبرنگار مهر محققان اذعانآیا دندان عقل را باید کشید؟
آیا دندان عقل را باید کشید وی یادآور شد در صورتی که دندان عقلی در داخل فک نهفته هستند بهتر است هر چه زودتر درمان شوند چراکه در این شرایط درمان موفقتر است یک دندانپزشک در همدان گفت دندان عقل معمولا چهار عدد بوده که در قسمت خلفی دندانهای دیگر میروید و از سن 17 سالگی به بعوقتی دندان و قلب متحد می شوند
توکوکوس در دهان شده و تشکیل پلاک های دندانی و بیماری های لثه را موجب می شود مطالعات انجام شده در انگلیس نشان می دهند که مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به طور منظم خطر حملات قلبی را کاهش می دهند چرا که باکتری های لثه که موجب بروز پلاک های دندانی می شوند می توانند از دهااطلاعاتی در رابطه با بیماری نهفته در کهنسالان
این بیماری شایع و پنهان در دوره سالمندی بروز می کند که به بیماری پاژه استخوان معروف است دکتر شهره زارع پزشک ژنتیک گفت پاژه استخوان دومین بیماری شایع استخوانی پس از پوکی استخوان است وی افزود شایعترین محل درگیر لگن مهره جمجمه در استخوان ران هستند زارع گفت اکثر بیماران بدوتکنولوژی جدید برای مبارزه با پوسیدگی دندان
علم دندانپزشکی روز به روز در حال پیشرفت است و تکنولوژی در این زمینه با رشد و توسعه روز افزون مواجه است در ادامه به برخی از این موفقیت ها اشاره می کنیم این مراجعه مداوم با توجه به هزینه های بالای خدمات دندانپزشکی و بیمه نبودن آن و دانستن این موضوع که باز هم مجبور خواهند بود به دنسیگار و بیماریهای قلبی
شنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹ ۵۰ سیگار کشیدن یک عامل خطر مهم برای ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی است در حقیقت در زندگی امروز ضرر مصرف دخانیات به اندازه فشار خون بالا و چربی خون بالا بوده و به همان اندازه تهدیدکننده سلامتیست به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ازاقدام به بارداری با سابقه بیماری قلبی
خانم هایی که قصد فرزند دار شدن دارند و سابقه بیماری قلبی نیز دارند باید قبل از اقدام به بارداری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنند تا درصورت لزوم مراقبت های لازم برای آنان تعیین شود انجام معاینات قلبی قبل از اقدام به بارداری در تمام خانمها ضروری است زیرا بارداری و نوع زایمان ممکندرمان بیماریهای نوروزی با این داروها!
درمان بیماریهای نوروزی با این داروها اگر در روزهاي تعطيل احساس ناخوشي كرديد از نسخه ما براي بهتر كردن حالتان استفاده كنيد مجله سیب سبز - آسا ابراهيمي خوددرماني نكنيد اين يكي از اولين جملاتي است كه هميشه پزشكان به شما توصيه ميكنند واقعيت اين است كه راست ميگويند و همين خو10 نکته برای سالم نگه داشتن دندان ها
مراقبت از دندان میتواند از صرف هزینه های سنگین دندانپزشکی در آینده پیشگیری کند در حالی که ویزیت های منظم دندانپزشک نقش مهمی در مراقبت های کلی بازی میکند راه حل های کوچک خانگی هم میتواند باعث بهبود سلامت دندان ها شود دکتر ShantanuJaradiاین چند نکته را برای حفظ سلامت دندااهمیت رسیدگی به برخی دندان های عقل
گاهی اوقات دندان عقل در قسمت فک افراد به صورت نهفته رشد می کند و موجب پیدایش مشکلات و دردو ناهنجاری در قسمت فک آنان می شود که در این مواقع باید سریعا به آن رسیدگی کرد یک دندانپزشک در همدان گفت دندان عقل معمولا چهار عدد بوده که در قسمت خلفی دندانهای دیگر میروید و از سن 17 سکلم بروکلی به بهبود این بیماری دردناک کمک می کند
کلم بروکلی به بهبود این بیماری دردناک کمک می کند مکانیسم این اثر احتمالا مهار تخریب غضروف می باشد بر اساس مطالعات انجام شده در انگلیس کلم بروکلی به بهبود بیماری های مفصلی و آرتروز کمک می کند بر اساس این مطالعه که بر روی 20 داوطلب مبتلا به آرتروز زانو و در آستانه عمل جراحی صورتنوشیدن قهوه می تواند کلید مبارزه با این بیماری باشد
نوشیدن قهوه می تواند کلید مبارزه با این بیماری باشد برای مبارزه و پیشگیری از آلزایمر قهوه بنوشید خوردن قهوه به جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر یا فراموشی می تواند مفید باشد برای مبارزه و پیشگیری از آلزایمر قهوه بنوشید خوردن قهوه به جلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر یا فرامفیلم: اینطوری نخ دندان بکشید!
فیلم اینطوری نخ دندان بکشید آیا می دانستید استفاده نادرست از نخ دندان می تواند باعث ایجاد زخم های لثه شود در این ویدئو به شما استفاده درست از آن را آموزش می دهیم الو دکتر آیا می دانستید استفاده نادرست از نخ دندان می تواند باعث ایجاد زخم های لثه شود در این ویدئو به شما استفا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها