واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: قانون جامع آب تهیه می شود خبرگزاری پانا : عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از تهیه قنون جامع آب در این كمیسیون خبر داد و گفت : مجلس در دو سال اخیر در هر سال بیش از هزار میلیارد تومان برای توسعه شبكه آبیاری تحت فشار و مدرن تصویب كرده است.
۱۳۹۴ يکشنبه ۶ ارديبهشت ساعت 12:34
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی رادیو اقتصاد؛ عباس پاپی زاده در مصاحبه اظهار داشت : توسعه طرح آبیاری تحت فشار در كشور روند مثبتی دارد و در دو سال اخیر شش برابر شده است.
پاپی زاده گفت : اقتصاد كشاورزی به توسعه دانش محور و استفاده از نهاده های نوین نیاز دارد و در قانون جامع اب كشور همه طرف های عرضه و تقاضای اب بررسی می شود.
وی تاكید كرد : منابع آب ؛ قلب طرح های توسعه و مهمترین منابع تولید در بخش کشاورزی است و هر طرح توسعه كشاورزی باید با تکیه بر منابع آب تهیه و اجرا شود.
نماینده مردم دزفول و عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت : توسعه كشاورزی ، محور توسعه اقتصادی و ستون اقتصاد كلان كشور است و امینت غذایی نیز اهمیت ویژه ای دارد ،
از منابع آب نیز از حدود 93 میلیارد مترمکعب منابع آب مصرفی کشور حدود 86 میلیارد مترمکعب به حساب مصارف کشاورزی منظور می شود و در بهترین حالت میانگین سالانه حجم بارندگی ایران حدود 400 میلیارد متر مکعب برآورد می شود كه در عمل كمتر است.
وی اظهار داشت : سهم بالای مصرف آب در بخش کشاورزی از چالش های عمده کشورمان است و برای رسیدن به خوداتكایی و افزایش تولید محصول و امینت پایدار غذایی باید از راهگذ بهنیه سازی مصرف بهینه آب عبور کنیم كه ابیاری مدرن به تحقق ان كمك می کند.
بنابراین گزارش ؛ برای تقویت اقتصاد كشاورزی ؛ باید باید هم سهم بخش کشاورزی از مصرف آب کاهش یابد و هم سرانه مصرف آب برای تولید محصول پایین بیاید.یعنی محصول موجود را با آب کمتری تولید کنیم یا با منابع آب موجود محصول بیشتری بدست آوریم. انتخاب توسعه در بخش کشاورزی ،"تولید بیشتر با آب کمتر" است.
میانگین منابع آب سالانه کشور رقمی ثابت است اما تقاضا برای آب به علت رشد نسبتاً بالای جمعیت، توسعه کشاورزی، شهرنشینی و صنعت در سالهای اخیر افزایش یافته و سرانه آب قابل تجدید کشور کاهش یافته است.
سرانه آب تجدیدپذیر در ایران از 5500 مترمکعب در سال 1340، به 3400 مترمکعب در 1357 و 2500 مترمکعب در 1367 و 2100 مترمکعب در سال 1376 رسیده است.
این میزان با توجه به روند افزایش جمعیت کشور در افق سال 1400 به حدود 1300 مترمکعب کاهش خواهد یافت.
کاهش سرانه آب کشور در سالهای آینده به مفهوم ورود ایران به مرحله تنش آبی در سال های جاری و ورود به حد کم آبی جدی در سال 1415 شمسی است. پس انتخاب آتی باید بهینه سازی نظام ابیاری باشد. آبیاری به معنی پخش آب روی زمین برای نفوذ در خاک میزبان گیاه و تولید محصول است.
15 درصد زمین های کشاورزی در جهان آبیاری می شود و 85 درصد بقیه به صورت دیم و بدون آبیاری است.
اما نیمی از تولیدات کشاورزی و غذایی مردم جهان از همین زمینهای آبی بدست می آید که اثربخشی آبیاری را نشان می دهد.
با تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی بهره وری آب 14 درصد ، اجرای شبکه های فرعی آبیاری ده درصد، انتقال آب با لوله 15 درصد ؛ پوشش نهرهای سنتی ده درصد، آبیاری تحت فشار 44 درصد افزایش می یابد و باید به سمت "هر قطره آب یک فرصت برای تولید ثروت " حرکت کنیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]