واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چهار صنعت ركورددار گراني شناخته شدند
تورم محصولات صنعتي در پاييز 1393 به نرخ 17.2 درصد رسيد. رقمي نزديك به تورم كل كشور در آذرماه. اين نرخ اگرچه حكايت از كنترل قيمت محصولات صنعتي دارد اما بررسي جزئيات در زيرگروههاي بخش صنعت نشان ميدهد چهار صنعت بزرگ كشور هنوز با تورمي فزاينده روبرو هستند.
کد خبر: ۴۹۴۷۸۳
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸ - 26 April 2015
تورم محصولات صنعتي در پاييز 1393 به نرخ 17.2 درصد رسيد. رقمي نزديك به تورم كل كشور در آذرماه. اين نرخ اگرچه حكايت از كنترل قيمت محصولات صنعتي دارد اما بررسي جزئيات در زيرگروههاي بخش صنعت نشان ميدهد چهار صنعت بزرگ كشور هنوز با تورمي فزاينده روبرو هستند. به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، در جداول مركز آمار آمده است كه صنايع غذايي يكي از صنايع گران با نرخ تورم 18.3 درصد است. بخش پوشاك نيز تورمي 17.3 درصدي داشته كه از تورم كل صنعت با رقم 16.7 درصد 0.6 واحد درصد بالاتر است.
همچنين محصولات فلزي با تورم 20.9 نيز جزو صنايع گران به شما ميرود اما بيشترين نرخ تورم سالانه را در گروه زغال سنگ ميتوان ديد كه نرخي برابر 37.6 درص را نشان ميدهد. به اين ترتيب چهار صنعت ركورددار گراني در پاييز سال 1393 را صنايع غذايي، پوشاك، ذغال سنگ و محصولات فلزي ميتوان نام برد. توليدات فلزي تاثيرگذارترين گروه شاخص قيمت بخش توليدات فلزات اساسي با 2 درصد افزايش نسبت به فصل قبل و رسيدن به عدد 208.9، بيشترين تاثير را در افزايش شاخص كل فصل پاييز داشته است. رشته فعاليت توليد محصولات اوليه آهن و فولاد با 2.2 درصد افزايش نسبت به فصل قبل بيشترين تاثير را در افزايش شاخص اين بخش داشته است. 2.5 درصد تورم صنايع غذايي در يك فصل شاخص قيمت بخش صنايع غذايي و آشاميدني با 2.5 درصد افزايش نسبت به فصل قبل به عدد 225.2 رسيد. اين بخش رتبه دوم تاثيرگذاري در افزايش شاخص كل را به خود اختصاص داده است. رشته فعاليت آمادهسازي و آرد كردن غلات و حبوبات با 23.2 درصد افزايش نسبت به فصل قبل بيشترين تاثير را در افزايش شاخص اين بخش داشته است. شاخص قيمت بخش توليد ساير محصولات كاني غيرفلزي با 1.6 درصد افزايش نسبت به فصل قبل و رسيدن به عدد 183، رتبه سوم تاثيرگذاري در افزايش شاخص كل را به خود اختصاص داده است.
رشته فعاليتهاي توليد سيمان، آهك و گچ با 2.9 درصد و توليد محصولات ساخته شده از بتن سيمان و گچ با 5 درصد افزايش نسبت به فصل قبل به ترتيب بيشترين تاثير را در افزايش شاخص اين بخش داشتهاند. بخشهاي توليد محصولات لاستيكي و پلاستيكي با 1 درصد و ماشين آلات و دستگاههاي مولد و انتقال برق با 0.6 درصد افزايش نسبت به فصل قبل به ترتيب رتبههاي بعدي را در افزايش شاخص كل داشتهاند. اعداد شاخص قيمت مربوط به بخشهاي توليد محصولات از توتون، تنباكو و سيگار و توليد وسايل نقليه موتوري و تريلر و نيم تريلر نفت نسبت به فصل قبل بدون تغيير بوده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]