تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):براى هر چيزى زكاتى است و زكات بدنها روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803072991




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادرات برق توجيه اقتصادي ندارد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: صادرات برق توجيه اقتصادي ندارد
بخش برق با متوسط راندمان 37 درصد نيروگاه‌هاي حرارتي از وضعيت مناسبي برخوردار نيست، لذا با توجه به اين وضعيت، صادرات برق توجيه اقتصادي نخواهد داشت. اين نظر كارشناسان دفتر مطالعات انرژي و صنعت و معدن مركز پژوهش‌های مجلس است كه با محاسبات راندمان نيروگاه‌ها معتقدند براي انجام صادرات برق بايد علاوه بر افزايش راندمان، قيمت گاز نيز متناظر با اين راندمان تعيين شود.
کد خبر: ۴۹۴۲۰۳
تاریخ انتشار: ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۵ - 24 April 2015




بخش برق با متوسط راندمان 37 درصد نيروگاه‌هاي حرارتي از وضعيت مناسبي برخوردار نيست، لذا با توجه به اين وضعيت، صادرات برق توجيه اقتصادي نخواهد داشت. اين نظر كارشناسان دفتر مطالعات انرژي و صنعت و معدن مركز پژوهش‌های مجلس است كه با محاسبات راندمان نيروگاه‌ها معتقدند براي انجام صادرات برق بايد علاوه بر افزايش راندمان، قيمت گاز نيز متناظر با اين راندمان تعيين شود. به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، نقش نيروگاه‌هاي حرارتي در تامين برق مورد نياز كشور بسيار برجسته است و اين گونه نيروگاه‌ها براي توليد برق از سوخت‌هايي نظير گاز طبيعي و سوخت‌هاي مايع استفاده مي‌كنند.
راندمان نيروگاه‌ها يكي از عوامل موثر در ميزان مصرف سوخت آنهاست و بهبود راندمان موجب مي شود كه فعاليت نيروگاه‌ها اقتصادي تر شود. در حال حاضر راندمان نيروگاه هاي حرارتي كشور نامناسب است و اگر نيروگاه‌ها بخواهند قيمت واقعي سوخت مصرفي را پرداخت كنند فعاليت آنها به صرفه نخواهد بود. افزايش تا سطح 55 درصد با توجه به قيمت‌هاي برق در كشورهاي تركيه، عراق، افغانستان و چند كشور ديگر همسايه كه در حدود 10 سنت است و با توجه به رقابتي بودن قيمت‌هاي بين‌المللي بهترين راهكار جهت افزايش بازدهي اقتصادي نيروگاه‌ها و فروش گاز با قيمت بهينه به نيروگاه، افزايش راندمان آنهاست.
با در نظر گرفتن قيمت متوسط كنوني برق صادراتي 10 سنت و همچنين قيمت گاز صادراتي توسط وزارت نفت در حدود 30 سنت بايد راندمان نيروگاه تا ميزان 55 درصد افزايش يابد به گونه‌اي كه بتوان قيمت گاز تحويلي به نيروگاه را تا 28 سنت افزايش داد.
بنابراين مي‌توان با بالا بردن بهره وري نيروگاه‌ها گام‌هاي عملي براي كاهش هزينه توليد برق در كشور برداشته شود تا هم از بار مسئوليت وزارت نفت براي تامين سوخت مورد نياز نيروگاه ها كم شود و هم درآمدهاي ارزي ايران از محل صادرات نفت، گاز و فرآورده‌هاي نفتي و محص2ولات پتروشيمي افزايش يابد. جلوگيری از رقابت مخرب گاز و برق با اين وجود نكته‌اي ديگر در كنار تمامي مسائل بايد در نظر گرفت و آن اينكه صادرات برق براي كشور امري اجتناب ناپذير و موجب افزايش قدرت سياسي و امنيتي در مقابل كشورهاي همسايه خواهد شد. اين مساله تاحدي مي تواند در قيمت‌گذاري گاز تحويلي به نيروگاه و برق صادراتي تاثيرگذار باشد. به عبارت ساده‌تر هر سرمايه گذاري كه بتواند در همسايگي ايران مشتريي براي مصرف برق توليدي پيدا كند تا هر كيلووات ساعت برق را از 10 سنت در قالب يك قرارداد بلندمدت 10 تا 15 ساله و منعطف خريداري كند؛ وزارت نفت مي‌تواند هر مترمكعب گاز را با ارزش حرارتي حداقل 8 هزار كيلوكالري را با قيمت 25 الي 30 سنت در اختيار سرمايه گذار قرار دهد.
در اين صورت رقابت مخرب بين صادرات برق و گاز ايجاد نخواهد شد و منافع ملي ملحوظ مي‌شود. در اين وضعيت راندمان نيروگاه‌ها بايد بين 45 تا 50 درصد باشد.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن