پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850886696
- میراث «قندی» در گفت و گو با «فریدون صدیقی» و «مهدی فرقانی نژاد»
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: میراث «قندی» در گفت و گو با «فریدون صدیقی» و «مهدی فرقانی نژاد» تهران-ایرنا- امروز پیکر استاد «حسین قندی» روزنامه نگار، استاد رشته علوم ارتباطات و روزنامه نگاری که روز پنجشنبه بعد از تحمل مدت ها بیماری از دنیا رفت در قطعه ی نام آوران آرام می گیرد. در گفت و گو با «فریدون صدیقی» و «مهدی فرقانی نژاد» از روزنامه نگاران و صاحبنظران شناخته شده، به بررسی جایگاه و میراث قندی پرداختیم.
حسین قندی در سال 1330 در سبزوار متولد شد. «آقای تیتر» ایران که 40 سال فعالیت در حوزه ی روزنامه نگاری را در کارنامه ی خود داشت از نوجوانی به نوشتن علاقه مند بود بعد از ورود به دانشگاه و تحصیل در رشته ی روزنامه نگاری، فعالیت خود در این حوزه را آغاز کرد. قندی سپس به آمریکا رفت و بعد از اتمام تحصیلاتش در رشته ی ارتباطات از آمریکا به کشورش بازگشت و سال ها به نوشتن در رسانه های مختلفی همچون «کیهان»(نشریه یی که قندی کار خود را در آن آغاز کرد)، «ابرار»، «اخبار»، «انتخاب» و «جام جم» و البته تدریس ارتباطات و روزنامه نگاری پرداخت.
از او تالیف های بسیاری نیز بجای مانده است که برخی آن ها از مهم ترین منبع های دانشجویان ارتباطات و روزنامه نگاری محسوب می شوند. از بین این کتاب ها می توان به «روزنامه نگاری نوین»، «مقاله نویسی در مطبوعات»، «روزنامه نگاری تخصصی» و «تخیل در روزنامه نگاری» اشاره کرد.
قندی همواره بر رعایت اخلاق در روزنامه نگاری تاکید داشت و علاوه بر رعایت آن در کار حرفه ییِ خود، این آموزه را همواره به شاگردان خود نیز منتقل می کرد. نگرانی و تشویش بسیاری از آن ها که طی روزهای اخیر و بعد از رفتن او به کما در رسانه ها و بویژه شبکه های اجتماعی در قالب یادداشت و دلنوشته دیده می شد نشان از وجه تمایز و محبوبیتِ او به عنوان یک استاد نیز داشت.
***قندی یک کاراکتر تکرار نشدنی است
«فریدون صدیقی» روزنامه نگار و استاد برجسته ی ارتباطات و روزنامه نگاری کشور، از دوستان و همکاران نزدیک مرحوم قندی است. سابقه ی آشنایی و رفاقت قندی و صدیقی به سال ها پیش باز می گردد. این دو به همراه یکدیگر در دوره های مختلف، کارگاه های تخصی را در حوزه ی روزنامه نگاری در شهرهای مختلف کشور راه اندازی می کردند که در شکل گیری تحریریه ی استان ها نقش بسزایی داشت.
صدیقی در حالی که حال مساعدی نداشت و از فوت دوست و همکار قدیمی خود متاثر بود پاسخگوی ما شد تا به چند پرسش در خصوص جایگاه و تاثیر قندی در روزنامه نگاری ایران پاسخ دهد.
او در خصوص وجه تمایز قندی گفت: آقای قندی در گونه ی خاص خود، چهره یی متمایز و متفاوت، با سلیقه و رفتاری بسیار حرفه یی و ویژه در نوشتن و گفتار و بویژه در آموزش بود.
صدیقی ادامه داد: این تمایز و ویژگی باعث ماندگاری و نیز محبوبیت بسزای او میان شاگردانش بود. نکته یی که واکنش شاگردان قندی طی دو روز گذشته به انتشار خبر فوت او بخوبی بیانگر آن است. قندی استادی بود که با شاگردان خود رابطه و نسبتی روا، سزا و بجا داشت.
به گفته ی او درحالی که بسیاری از اساتید، باوجود داشتن دانش و مهارت کافی در روزنامه نگاری موفق به انتقال آن به شاگردان خود و تربیت صحیح آن ها نمی شوند، قندی شاگردانی را تربیت کرد که اکنون تاثیرگذاری آن ها را در روزنامه نگاری کشورشاهد هستیم.
صدیقی با اشاره به اینکه قندی چنین رابطه ی خوب و محکمی را با همکاران خود نیز داشت افزود: او از یگانه های سه دهه ی اخیر روزنامه نگاری کشور بود و جای او قطعا خالی خواهد بود.
صدیقی وجه تمایز قندی را در سلیقه و نگاه متفاوتی که او به فعالیت حرفه یی خود در همه ی زمینه ها داشت و آن را در کار خود نیز اجرایی می کرد دانست. او گفت: قندی علیرغم اینکه در بستر عمومی کارکردهای رسانه یی کشور که برگرفته از آموزه هایی واحد در تکنیک ها و مهارت های روزنامه نگاری بودند حرکت می کرد، همواره سلیقه ی خاص خود را در کارش اعمال می کرد و همین وجه تمایز قندی را بدنبال داشت.
او افزود: قندی یک کاراکتر بود. فردی با نظم، دیسیپلین، نگاه و تلقی متفاوت با سایران. در حالی که بسیاری از افراد تا مدت ها یک تیپ باقی می مانند و به شخصیت هایی قابل رویت تبدیل نمی شوند، قندی مدت ها بود که به چنین جایگاهی رسیده بود. جایگاه بالای او در شیوه ی آموزش، نوشتن و در نگاه به خبر و روزنامه نویسی که ناشی از سلیقه ی خاص او بود، قندی را یک سر و گردن از بقیه بالاتر قرار می داد.
صدیقی که سال ها در کنار قندی در رسانه های مختلف قلم زده و با اثرهای او از نزدیک آشنا است در این خصوص گفت: قندی در نوشتن و روزنامه نگاریِ خود، زاویه ی دید متفاوتی داشت که در نوشتن او نیز بازتاب پیدا می کرد. این تمایزکه با شور قلم و در عین حال درک درستی از تکنیک ها و مهارت های روزنامه نگاری همراه بود، خواندن نوشته های او را بسیار جذاب می کرد.
***میراث قندی؛ آشتی حرفه ییِ دانشگاه و رسانه
«مهدی فرقانی نژاد» استاد برجسته ی روزنامه نگاری و ارتباطات و از دوستان و همکاران نزدیک قندی نیز در گفت و گوی تلفنی با پژوهشگر ایرنا، ضمن ابراز تاسف از درگذشت مرحوم قندی، در خصوص بارزترین ویژگی های فعالیت حرفه یی او گفت: یکی از ویژگی هایی که آقای قندی و معدودی از هم نسلان ایشان داشتند، هجرت این افراد از محیط آکادمیک دانشگاه به روزنامه و برعکس بود. به این معنی که آن ها دانش روزنامه نگاری را در دانشگاه آموختند و سپس آن را در محیط تحریریه بکار گرفتند و باعث رشد و ارتقای استانداردهای حرفه یی این حوزه شدند.
فرقانی نژاد با اشاره به اینکه این نسل سال ها بعد نیز این تجربه ها را به کلاس های درس آورده و در آنجا بکار گرفتند گفت: افرادی مثل قندی، خلا میان آموزش و کار حرفه یی که از گذشته تا به امروز وجود داشته را پر کردند. خلایی که زیر تاثیر آن، بسیاری از دانش آموختگان روزنامه نگاری به مطبوعات کشور راهی ندارند و در مقابل، اعضای تحریریه های مطبوعاتی نیز تخصص و دانش حرفه یی این حوزه را بصورت آکادمیک و دانشگاهی فرا نگرفته اند. بزرگ ترین دستاورد افرادی نظیر قندی، پر کردن این خلا و برقراری آشتی میان دانشگاه و محیط کار حرفه یی روزنامه نگاری بود که ارتقای هر دو عرصه را در بر داشت.
عضو هیات علمی گروه علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی که سال ها سابقه ی همکاری با قندی را دارد همچنین به ویژگی های تدریس او اشاره کرد و افزود: آنچه در کلاس های قندی آموخته می شد مبتنی بر داده های حرفه یی بود. نمونه ها و مثال ها و مواردی که بصورت روزمره در کار حرفه یی اتفاق می افتاد توسط ایشان به کلاس های درس برده می شد و دانشجویان ایشان نه بصورت انتزاعی بلکه با نمونه های حقیقیِ استفاده شده در مطبوعات و رسانه ها آموزش می دیدند و همین کاهش ضعف و نقصان های این افراد را زمانی که وارد محیط کار حرفه یی می شدند بدنبال داشت. نکته یی که باید برای اساتید همه ی رشته هایی که دارای هر دو بعد تجربی و تئوریک هستند یک الگو باشد.
**رسانه ها باید به دانشجویان روزنامه نگاری فرصت فعالیت دهند
فرقانی نژاد در ادامه ی گفت و گو با پژوهشگر ایرنا با ابراز تاسف از بی توجهی سیاستگذاران به دغدغه های فعالیت حرفه یی روزنامه نگاری که قندی نیز آن ها را در سر داشت گفت: رشته ی روزنامه نگاری باید نظیر پزشکی دوره های بالینی داشته باشد. به این معنا که دانشجو بتواند بخشی از دوران تحصیل خود را در تحریریه های روزنامه ها بگذراند و این فرصت به او داده شود.
فرقانی نژاد افزود: به استثنای دوره ی کوتاهی بعد از تاسیس دانشکده ی ارتباطات علوم اجتماعی پیش از انقلاب، این خلا و در نتیجه عدم هماهنگی و همکاری میان دانشگاه و محیط حرفه یی روزنامه نگاری وجود داشته و با وجود اینکه بخشی از این خلا توسط افرادی نظیر قندی که دانش آموخته ی روزنامه نگاری بودند و در این حوزه فعالین و تدریس می کردند پر شد، ولی هنوز باید در این خصوص برنامه ریزی و تفکر شود.
به گفته ی فرقانی نژاد، تجربه ی این دوره ی طلایی و افرادی مثل قندی به ما می آموزد که باید تعامل میان دانشگاه و رسانه ها برقرار شود. دانشجویان روزنامه نگاری باید قادر باشند در دوران دانشجویی کارآموزی خود را در رسانه ها بگذرانند. میراث قندی می تواند این آموزه و تجربه را به سیاست گذاران این حوزه نشان دهد.
مرحوم قندی همواره بر اخلاق در روزنامه نگاری و لزوم رعایت آن تاکید داشت. نکته یی که فرقانی نژاد نیز در بخش پایانی گفت و گوی خود به آن اشاره کرد و گفت: روزنامه نگاری حرفه یی شامل مجموعه یی از مهارت ها، ارزش ها، توامنمندی ها و دانش ها است. روزنامه نگاری حرفه یی به این معنا نیست که ما تنها به داشتن تکنسین های خبری که بتوانند از عهده ی نوشتن یک گزارش، لید، مقاله یا تیتر خوب بربیایند فکر کنیم؛ این ها همگی بخش کوچکی از مهارت هایی هستند که یک روزنامه نگار باید داشته باشد. روزنامه نگاران باید علاوه بر داشتن همه ی این مهارت ها و توانمندی ها، از دانش و بینش کافی در همه ی این عرصه ها برخوردار باشند و مهم تر از آن اینکه اخلاق حرفه یی را که شامل امانتداری و پایبندی به صحت و دقت و آگاهی و احترام نسبت به کرامت انسانی و حقوق شهروندان و ... می شود را رعایت کنند. نکته هایی که قندی همواره در دوران فعالیت خود برای ارتقای آن ها تلاش کرد.
*از: عطیه میرقراچولو (گروه پژوهش و تحلیل خبری)
پژوهشم**442**2054
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
واکنش اژهای به اظهارات هاشمی و حادثه فرودگاه جده/ نمیشود گفت پرونده احمدینژاد در سال ۹۴ بهنتیجه برسد
واکنش اژهای به اظهارات هاشمی و حادثه فرودگاه جده نمیشود گفت پرونده احمدینژاد در سال ۹۴ بهنتیجه برسد سخنگوی قوه قضاییه در هفتادو هفتمین نشست خبری خود که اولین برنامه خبری در سال 94 محسوب می شود درباره آخرین پرونده های مطرح شده در قوه قضاییه به افکار عمومی درباره پرونده محمودهمسر امام(ره) به احمدینژاد چه گفت؟
همسر امام ره به احمدینژاد چه گفت در دیداری که بین محمود احمدینژاد و همسر امام ره صورت میگیرد احمدینژاد با استفاده از این تکیهکلام خطاب به خانم ثقفی میگوید خانم حکومتداری مشکل نبود و همسر امام ره نیز در پاسخ میگویند شاید حکومتداری مشکل نباشد اما مردمداری مشکل اسرمربی النصر به مهدی طارمی چه گفت؟
تراز مهاجم پرسپولیس از حرفی که سرمربی النصر به او زده بود پرده برداشت به گزارش تراز در روز بازی پرسپولیس مقابل النصر زمانی که حسین عبدی مهدی طارمی را تعویض کرد سرمربی تیم رقیب به سمت طارمی آمد و خطاب به او حرف زد حرفی که مهدی در گفت و گو با خبرآنلاین درباره اش این طور توضیح میسردار منتظرالمهدی در گفتوگو با فارس خبر داد دستگیری عوامل حمله به چادر نوروزی نیروی انتظامی در اهواز
سردار منتظرالمهدی در گفتوگو با فارس خبر داددستگیری عوامل حمله به چادر نوروزی نیروی انتظامی در اهوازمعاون اجتماعی ناجا از شناسایی و دستگیری عوامل حمله به چادر نوروزی نیروی انتظامی در حمیدیه اهواز خبر داد سردار سعید منتظرالمهدی معاونت اجتماعی نیروی انتظامی در گفتوگو با خبرنتیتر فریدون صدیقی برای حسین قندی /«رودخانه دیگر راه نمیرود»
تیتر فریدون صدیقی برای حسین قندی رودخانه دیگر راه نمیرود فریدون صدیقی با عرض تسلیت برای درگذشت حسین قندی - استاد برجسته رشته ارتباطات که عصر روز گذشته دار فانی را وداع گفت - خاطرنشان کرد حسین قندی به سبب کوششها و تقلاها و دید و پرداخت متفاوتی که نسبت به کار ارتباطات داشتتیتر فریدون صدیقی برای حسین قندی
جمعه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۰ فریدون صدیقی با عرض تسلیت برای درگذشت حسین قندی - استاد برجسته رشته ارتباطات که عصر روز گذشته دار فانی را وداع گفت - خاطرنشان کرد حسین قندی به سبب کوششها و تقلاها و دید و پرداخت متفاوتی که نسبت به کار ارتباطات داشت از برجستهترین و متمایزترین روزنناگفتههای جمشید پژویان از جلسات با احمدینژاد
ناگفتههای جمشید پژویان از جلسات با احمدینژاد رئیس سابق شورای رقابت می گوید با در نظر گرفتن شرایط موجود اقتصادی می توان یافت که روسای جمهور موفق نبوده اند هر کدام از روسای جمهور یکسری اشتباه کرده اند سال 89 که قانون هدفمندی یارانه ها از سوی دولت دهم اجرا شد جمشید پژویان در صدرمهدی تارتار در گفتوگو با فارس: پرسپولیس بیمار است/ بازیکنان صبا توانایی شکست هر تیمی را دارند
مهدی تارتار در گفتوگو با فارس پرسپولیس بیمار است بازیکنان صبا توانایی شکست هر تیمی را دارندسرمربی تیم فوتبال صبای قم گفت درخشان کارهای زیادی برای پرسپولیس که در چند سال اخیر همیشه بیمار بوده است انجام داد به گزارش خبرگزاری فارس از قم مهدی تارتار امیدوار است در بازی با سایپا-رئیس مجلس درگذشت مرحوم قندی را تسلیت گفت
رئیس مجلس درگذشت مرحوم قندی را تسلیت گفت رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت مرحوم حسین قندی پیشکسوت عرصه رسانه کشور را تسلیت گفت به گزارش مهر علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی درگذشت حسین قندی پیشکسوت روزنامه نگاری و مطبوعات کشور و مدرس علوم ارتباطاتنیکفر در گفتوگو با فارس: بعیدینژاد از روند مذاکرات سوئیس به جامعه مهندسین گزارش داد
نیکفر در گفتوگو با فارس بعیدینژاد از روند مذاکرات سوئیس به جامعه مهندسین گزارش دادیک عضو جامعه اسلامی مهندسین از حضور و ارائه گزارش حمید بعیدی نژاد عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در جلسه حزب متبوعش خبر داد احمد نیکفر عضو جامعه اسلامی مهندسین در گفتوگو بآماده باش احمدینژاد به نیروهای اطلاعاتی و عملیاتی برای اعزام به منطقه انتخابات/ترازوی پارلمان دهم برای وزنکش
آماده باش احمدینژاد به نیروهای اطلاعاتی و عملیاتی برای اعزام به منطقه انتخابات ترازوی پارلمان دهم برای وزنکشی گفتمان احمدینژاد قطعا بعد از مشخص شدن وضعیت ایران در مذاکرات هستهای در تیرماه94 احمدی نژاد و طرفدارانش زمین بازی خود را به طور دقیق ترسیم خواهند کرد و براساس آن عملسیاسی: منتظر گفتوگو با نژادفلاح هستم |اخبار ایران و جهان
سیاسی منتظر گفتوگو با نژادفلاح هستم کد خبر ۴۹۳۱۶۶ تاریخ انتشار ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۳ ۵۷ - 20 April 2015 مدیرعامل مستعفی باشگاه پرسپولیس میگوید اگر قرار باشد یک ثانیه دیگر در باشگاه پرسپولیس حضور داشته باشد با قدرت به کارش ادامه میدهد به گزارش ایسنا حمیدرضا سیاسی درباره حضورلاریجانی درگذشت مرحوم قندی را تسلیت گفت
طی پیامی لاریجانی درگذشت مرحوم قندی را تسلیت گفت رئیس مجلس شورای اسلامی در پیامی درگذشت مرحوم حسین قندی پیشکسوت عرصه رسانه کشور را تسلیت گفت به گزارش حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با صدور پیامی درگذشت حسین قندی پیشکسوت روزنامهنگاترازوی پارلمان دهم برای وزنکشی گفتمان احمدینژاد
ایلنا اسفند 94 برای محمود احمدی نژاد یک ماه تاریخی است ماهی که میتواند همچون تیر 84 نام او را در تاریخ سیاست ایران مطرح کند رئیس جمهور سابق ایران این روزها در حال چینش مهرههای خود برای انتخابات مجلس است او بیرون از گود صحنه سیاسی ایران نشسته است و در حال پایین و بالا کردنفریدون اصفهانیان در گفتوگو با فارس خبر داد انتخاب داوران لیگ فوتبال بدون جانبداری خاص طی هفته پایانی
فریدون اصفهانیان در گفتوگو با فارس خبر دادانتخاب داوران لیگ فوتبال بدون جانبداری خاص طی هفته پایانیرئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال گفت ما با توجه به حساسیت بازیهای هفتههای پایانی لیگ دسته یک کشور داورها را انتخاب کرده و بدون جانبداری خاص از آنها حمایت میکنیم فریدون اصرییس حوزه ریاست مجلس درگذشت حسین قندی را تسلیت گفت
جمعه ۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱ ۰۴ محمد جعفری طی پیامی درگذشت حسین قندی را به جامعه رسانهای و خانواده آن مرحوم تسلیت گفت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در متن پیام محمد جعفری مشاور و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی آمده است فقدان پیشکسوت شایسته و مدرس توانمند و مجرب رومحمدمهدی عبدخدایی در گفتوگو با فارس مطح کرد کسانی که میگویند آمریکا تغییر کرده، ماهیت سرمایهداری را نمیفهم
محمدمهدی عبدخدایی در گفتوگو با فارس مطح کردکسانی که میگویند آمریکا تغییر کرده ماهیت سرمایهداری را نمیفهمند فروپاشی نظام لیبرال دموکراسی در ۵۰سال آیندهدبیرکل جمعیت فدائیان اسلام درباره افرادی که میگویند ماهیت آمریکا تغییر کرده اما در برابر رفتارهای اخیر آمریکا و متحدانش سکوت-