واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس اتاق بازرگانی کرمان: ایجاد پتروشیمی فجر برای استان مزیت است کرمان - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: احداث کارخانه پتروشیمی برای کرمان یک مزیت خواهد بود و برای شش هزار نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد خواهد کرد.
محسن جلال پور روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پتروشیمی طرحی بود که قبل از اینکه آقای رزم حسینی استاندار شود بررسی و مقرر شد در منطقه رفسنجان یا سیرجان باشد اما استاندار کرمان همه طرح های خرد را که قرار بود در کرمان به صورت پتروشیمی باشد یک جا کرد و یک پتروشیمی بزرگ حد فاصل کرمان، سیرجان و رفسنجان در حال برنامه ریزی است.
وی گفت: برای پتروشیمی تخصیص هم اختصاص داده شده، با کمک همه نمایندگان، استاندار و مجموعه استان تخصیص مواد اولیه که قرار است از عسلوییه به استان بیاید اتفاق افتاده است.
وی افزود: قرار است در سفر رییس جمهوری به کرمان عملیات اجرایی این مجتمع بزرگ با چند هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری آغاز شود.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تصریح کرد: این طرح سه سال طول می کشد تا به بهره برداری برسد.
وی اظهار کرد: وقتی کارخانه پتروشیمی در استانی ایجاد می شود بعد از آن مهمترین مساله ای که پیش می آید مجموعه های زیر دستی آن هستند.
جلال پور گفت: وقتی مواد اولیه داشته باشید بعد از آن می توانید انواع و اقسام محصولاتی را که با آن مواد اولیه تولید می شود، تولید کنید.
وی افزود: امروز اگر بخواهید این مواد اولیه را از راه دور بیاورید با توجه به هزینه و شرایط کشور به صرف نیست، اما مسلما ایجاد اشتغال خواهد شد، صنایع زیردستی آن شکل خواهد گرفت، یک قطب خواهد شد همانطور که در فولاد این اتفاق افتاد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان بیان کرد: اما در فولاد معتقدم ما مزیت هایی داشتیم و صادرات سنگ آهن به نفع کشور نیست بلکه باید در حلقه زنجیره فولاد شروع به ساماندهی مجموعه های فولادی کنیم اما در پتروشیمی در کل کشور باید به دنبال فروش گاز و ترانزیت گاز باشیم.
وی ادامه داد: به طور کلی در صنایع پتروشیمی، به دلیل موقعیت سوق الجیشی و جغرافیایی ایران در دنیا برای ما به عنوان یک کشور تولید کننده و کشور ترانزیت انرژی بهتر است که دنبال یکسری از مجموعه ارتباطات بین المللی در انرژی باشیم.
جلال پور گفت: ما امروز می توانیم انرژی مثلا گاز را به کشورهای خریدار مانند ترکیه تا 64 سنت بفروشیم اگر ما گاز تولیدی خود را به دلیل امکان انتقال از طریق خطوط لوله به کشورهای اروپایی، آسیای مرکزی و کشورهایی که محروم از انرژی هستند، منتقل کنیم به مراتب بهتر از این است که سرمایه گذاری را برای تولید کالایی قرار دهیم.
وی افزود: پتروشیمی برای کشوری مانند قطر که با تولید گاز فراوان، محدودیت انتقال و در شرایطی قرار دارد که قدرت انتقال آن به کشورهای اروپایی امکان پذیر نیست بسیار مقرون به صرفه است.
وی گفت: اما برای ما خیلی بهتر است که گاز قطر را بخریم و از اینجا ترانزیت کنیم و به کشورهای اروپایی و خاور دور و آسیای جنوبی بفروشیم.
نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطرنشان کرد: اگر از گاز و انرژی به این نحو استفاده کنیم به مراتب بهتر از این است که به صنایع تبدیل کنیم به هر حال شرایط امروز ما طوری است که گاز تولیدی داریم و در نقاط مختلف کشور نیز کارخانه های پتروشیمی احداث شده و گاز را به محصولات پتروشیمی تبدیل و آن را صادر می کنیم.
وی گفت: در این شرایط کرمان هم مانند سایر استان ها بایستی به دنبال بخشی از این انرژی و منبع خدادی که در کشور وجود دارد، باشد.
جلال پور بیان کرد: امروز روسیه با اروپا مشکل دارد، گازی که روسیه به اروپا می داد و تا چند وقت پیش در آنجا 60 سنت فروش می رفت، امروز بیش از 80 سنت هم نمی توان در اروپا به آن دسترسی داشته باشیم.
وی گفت: ما باید از این فرصت استفاده و گاز قطر و گاز خودمان را به اروپا منتقل کنیم و دنبال این باشیم که بیشترین انتقال انرژی و فروش انرژی داشته باشیم تا قیمت بیشتری داشته باشد.
وی افزود: در حالی که گاز را با قیمت 13 سنت به کارخانه ها می دهیم و کارخانه ها آن را تبدیل به پتروشیمی می کنند هنگامی که به محصولات پتروشیمی تبدیل می شود به قیمت 64 سنت گاز را نمی توانند بفروشند چون رقیب ما قطر مجبور است گازش را به پتروشیمی تبدیل کند و زیر قیمت بفروشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: ما در عمل داریم با کسی رقابت می کنیم که در اجبار است اما در شرایطی هستیم که بدون صنعت و سرمایه گذاری می توانیم گاز را بفروشیم.
وی افزود: پتروشیمی برای کل کشور مقرون به صرفه نیست و ترانزیت و فروش گاز مهم است.
7443/3028
05/02/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]