محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845317678
چگونه در سال جدید افکارمان را تغییر دهیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: چگونه سال جدید را با روحیه و فکری عالی شروع کنیم؟
طرز فکر افراد میتواند احساس و در نتیجه رفتار آنها را تعیین کند. به نظر میرسد افراد مختلف در یک موقعیت مشابه، به طرز متفاوتی رفتار کرده، احساس متفاوتی داشته و افکارشان متفاوت است. آیا میتوان گفت که علّت رفتار هر فردی نوع احساس اوست؟ پس برای تغییر رفتار افراد، باید احساس آنها را نیز تغییر دهیم. از سوی دیگر، مشخص شد که طرز فکر افراد نیز تعیینکنندة احساس آنهاست. پس بهترین راه برای تغییر احساس (و در نتیجه رفتار) کسی، تغییر افکار اوست. ولی اینجا یک سؤال مطرح میشود: چگونه میتوانیم افکارمان را تغییر دهیم؟ گام اول : افکار منفی خودآیند را شناسایی کنید نخستین گام در تغییر افکار، شناختن آنهاست. اینجا اصطلاح افکار منفی خودآیند بهکار میرود. این افکار منفیهستند، چون احساس بدی در فرد ایجاد میکنند و خودآیند میباشند چون بدون اینکه بخواهیم به سراغمان میآیند. گام دوم : خطاهای شناختی خود را بررسی کنید به این جملهها توجه کنید: "حالا آنها فکر میکنند که من آدم پرمدّعایی هستم"؛ "حتماً از من بدشان آمده"؛ "از دست من رنجیده است"؛ "سر و وضع من به نظرش خندهدار است"؛ "حتماً عصبانی است"؛ "دلش نمیخواهد کسی متوجه شود".
آیا شما تا به حال از این جملات استفاده نکردهاید؟ به نظر میرسد در تمام این موارد داریم ذهن دیگران را میخوانیم یا سعی میکنیم افکار، احساسات یا عقاید دیگران را حدس بزنیم و از سویی به حدس خود اعتقاد کامل داریم. ولی آیا ما واقعاً توانایی خواندن افکار دیگران را داریم؟ مسلماً پاسخ منفی است. یا در مثال زیر: "همه زندگیام پر از شکست است"؛ "هیچوقت نتوانستهام کاری را درست انجام دهم"؛ "اصلا نمی توانم" " من همسر خوبی نیستم"؛ "اصلاً بلد نیستم".
آیا تمام مواردی که گفته شده، کاملاً درست است؟ مثلاً آیا این فرد واقعاً نتوانسته حتّی یک کار را درست انجام دهد؟ مسلماً اینطور نیست و در مثالهای گفته شده حتماً مواردی از موفقیت، درست انجام دادن کارها یا بلد بودن وجود دارد. بهنظر میرسد در این موارد به نکات مثبت توجهی نشده است.
اما چرا گاهی اینطور فکر میکنیم؟ گاهی تجزیه و تحلیل اطلاعات در ذهن ما تحریف میشود. این تحریفها که "خطاها یا تحریفهای شناختی" نامیده میشوند، به اَشکال گوناگونی ظاهر میشوند. مثالهای بالا دو نمونه از این خطاها هستند. اولین مورد، "ذهنخوانی" و دومی "بیتوجهی به امر مثبت" نامیده میشوند. در ذهنخوانی، فرد تلاش میکند افکار، احساسات و تمایلات دیگران را حدس بزند. بیتوجهی به امر مثبت نشان میدهد که فقط موارد منفی در نظر گرفته شده و فرد توجهی به موارد مثبت نمیکند.
یکی دیگر از خطاهای شناختی "تفکر همه یا هیچچیز" است. این خطای شناختی گویای این است که اگر فرد به کاملترین و بالاترین سطح موردنظر خود نرسد، گویی هیچ مؤفقیتی به دست نیاورده است. برای مثال، دانشجویی برای یک امتحان تلاش زیادی کرده و نمرهاش نسبت به امتحان قبلی خیلی بیشتر میشود، ولی به حدّ ایدهال خود نمیرسد. وی فکر میکند: "تلاشهایم هیچ فایدهای نداشته و هیچ چیز نسبت به سابق تغییری نکرده است".
حال اگر این دانشجو فکر کند که "من آدم شکستخوردهای هستم و تمام تلاشها و تمام زندگیام بیحاصل بوده!" میتوان از خطای شناختی دیگری به نام "تعمیم مبالغهآمیز" نام برد.
"فیلتر ذهنی" باعث میشود که فرد بخشی از واقعیتها را ندیده و فقط به واقعیتهای محدودی توجه کند. برای مثال، وقتی کسی میگوید "هیچکس مرا دوست ندارد، "من آدم بیمصرفی هستم و به دردی نمیخورم" یا "هر وقت با کسی دوست شدهام، نتوانستهام دوستیام را حفظ کنم" درواقع نمی تواند هیچ موردی را که خلاف این افکار را نشان دهد به یاد بیاورد. مثلاً این که مادرش به او خیلی علاقه دارد یا دوستانی دارد که با او تماس میگیرند، یا اینکه او تنها کسی است که جزوههایش در کلاس دست به دست میگردد.
گاهیاوقات افکار ما بیشتر در مورد آینده است. ولی آنچه را که برای آینده پیشبینی میکنیم، بیشتر منفی است. مثلاً "حتماً امتحانم را خراب خواهم کرد"، "مطمئنم که به حرفم گوش نخواهد کرد"، "بلیط پیدا نخواهم کرد". به نظر نمیرسد چنین پیشبینیهایی در مورد آینده کاملاً درست باشند، بهخصوص اگر تا این حد یکطرفه باشند. این خطای شناختی "پیشگویی" نامیده میشود.
گاهیاوقات افکار ما اغراقآمیز هستند و بهنظر میرسد که موضوع را خیلی بزرگ میکنیم. از این خطا با نام "درشتنمایی" یاد میشود. مثلاً "آبرویم رفت"، "افتضاح شد"، "تمام زندگیام خراب شد".
"استدلال احساسی" زمانی است که ما بدون دلیل کافی و صرفاً به علّت احساسی که داریم قضاوت میکنیم. مثلاً فردی که اضطراب دارد میگوید: "نگران هستم، پس حتماً قرار است اتفاق بدی بیافتد".
برخی افراد بایدها و نبایدهای زیادی را برای خود و دیگران بهکار میبرند. هرچند وجود این بایدها و نبایدها تا حدّی انگیزه ایجاد میکند، ولی نمیتواند چیزی را تضمین کند. مثلاً گفتن اینکه "باید نمرة خوبی بگیرم"، یا "نباید این حرف را میزد" نمیتواند تضمینکننده این باشد که آن فرد واقعاً نمره خوبی بگیرد. بلکه تنها اثری که ایجاد میکند این است که اگر فرد نمرة خوبی نگیرد، خود را سرزنش کند یا به علّت حرفی که دیگری زده شدیداً عصبانی باشد. این خطا، "بایدها" نام دارد. افراد غمگین تمایل زیادی دارند که نامها و القابی را به خود دهند. آنها خود را تنبل، بیعرضه، خنگ و نظایر آن مینامند. ما بسیاری اوقات حتّی دیگران را نیز به همین نامها و خصوصیات ملقب میکنیم یا حادثهای را بدبختی مینامیم. این خطای شناختی "برچسبزدن" نام دارد. بسیاری از افراد خود را مسئول وقایع و حوادث منفی میدانند. آنها هر رویداد منفی را به خود نسبت داده و به خاطر آن خود را سرزنش میکنند. مثلاً ممکن است خود را مسئول شکست دوستشان در امتحان بدانند، چون معتقدند باید به اتفاق او درس میخواندند تا او هم یاد بگیرد. یا اگر رابطهشان با دوستی به هم خورده تمام تقصیرها را خود بهعهده میگیرند. این خطا را "شخصیسازی" مینامند.
شناخت خطاهای شناختی موجود در افکارمان کمک زیادی در تغییر آنها میکند. گام سوم : دلایل و شواهد را بررسی کنید علاوه بر بررسی کردن خطاهای شناختی، راههای دیگری نیز برای مقابله با افکار منفی وجود دارد. مثلاً میتوانید دلایل و شواهدی را که بر له و علیه فکر شما وجود دارد بررسی کنید و آنها را از خود بپرسید. گام چهارم : سحر و جادو را مشاهد می کنید اگر شما سه وظیفه اول ار انجام دهید سحر و جادو اتفاق خواهد افتاد. اگر اعتقاد داشته باشید که می توانید سه مرحله اول ار انجام دهید ، جادوی تغییر فکر را مشاهده می کنید.
به زودی افکار منفی در مورد همه چیز از ذهن شما پاک می شود.
علاوه بر این سه گام روشهای دیگری نیز برای کمک به تغییر افکار وجود دارد. با توجه به اینکه سایر روشها تخصصیتر بوده و احتیاج بیشتری به کار با یک متخصص دارد از ذکر آنها در این متن خودداری میشود. علاوه بر مواردی که گفته شد، توصیههایی نیز وجود دارد که رعایت آنها به افراد کمک میکند بر حالت غمگینی خود مسلط شده و روحیة بهتری پیدا کنند.
در این قسمت برخی از این توصیهها را خواهید دید،
توصیههایی که به شما کمک میکند حالتان بهتر شود: _ سعی کنید هر روز سر ساعت خاصی از خواب بیدار شوید. حتّی اگر دلتان نخواهد، به محض بیدار شدن، از رختخواب بیرون بیایید.
_ وقتی حوصله ندارید شاید خوشتان نیاید با دیگران صحبت کنید، ولی بهتر است بدانید در چنین شرایطی حرف زدن با دیگران میتواند به شما کمک کند. با کسی که دوست دارید و در مورد موضوعی که دوست دارید، صحبت کنید.
_ وقتی دلتان گرفته سعی کنید در زندگی خود تغییرات کوچکی ایجاد کنید. چیدمان اتاقتان را تغییر دهید، لباسهای خود را عوض کنید، موهایتان را کوتاه کنید، اگر دارید به جایی میروید، از مسیر دیگری بروید.
_ به یک دوست یا فرد مورد علاقه تلفن کنید. به دیدن یکی از آشنایان قدیمی بروید.
_ سعی کنید حالت چهره خود را تغییر دهید. پژوهشگران نشان دادهاند که حالت صورت شما میتواند احساستان را تغییر دهد. پس لبخند بزنید و اگر بیاختیار اخم کردهاید، سعی کنید اخمهایتان را باز کنید.
_ زمانی که حالتان خوب است، فهرستی از آنچه که شما را خوشحال میکند تهیه کنید. همچنین فهرست دیگری از افرادی که دیدن و حرف زدن با آنها برایتان لذّتبخش است، درست کنید. در هنگام ناراحتی به این فهرستها مراجعه کرده و مواردی را که میتوانید انجام دهید.
_ سعی کنید علّت افسردگی خود را پیدا کرده و به خود یادآوری کنید که با از بین رفتن این علّت حال شما نیز بهتر خواهد شد.
_ فهرستی از خصوصیات مثبت و تواناییهای خود و فهرست دیگری از مؤفقیتهای خود تهیه کنید. حتّی موارد کوچک را نیز در این فهرست بنویسید. میتوانید از نزدیکان خود در این مورد کمک بگیرید. هر وقت احساس بیارزشی و ناراحتی میکنید، این فهرست را مرور کنید.
_ هر بار کاری را خوب انجام میدهید یا هر وقت که حالتان خیلی خوب است، احساس و افکار خود را یادداشت کنید. مرور این نوشتهها در زمانهایی که احساس خوبی ندارید، به شما نشان میدهد که این حال بد شما پایدار نبوده و مدتی بعد احساس بهتری خواهید داشت.
_ سرگرمیهایی برای خود پیدا کنید. منظور از سرگرمی، کارهایی است که صرفاً برای لذّت بردن انجام میدهید.
_ از نرمش و ورزش غفلت نکنید. هر کاری که شامل فعالیت و تحرّک جسمانی باشد، حالتان را بهتر خواهد کرد. اگر هنگام پیادهروی افکار منفی به شما هجوم میآورد، به ورزش دیگری بپردازید. نرمش و ورزشهای موسوم به ایروبیک (ورزشهای هوازی) و شنا بسیار مفید میباشند.
_ در کارهای داوطلبانه و خیریه شرکت کنید.
_ اعتقادات مذهبی خود را تقویت کرده و به خدا توکل کنید.
_ بپذیرید که هر فرد تواناییها و خصوصیات متفاوتی دارد. روی خصوصیات خاص خود تأکید کنید.
_ اهداف واقعبینانهای داشته باشید. اهداف سخت و مشکل برای خود تعیین نکنید و مسئولیت بیش از حدّی را به دوش نگیرید. از خود انتظار زیادی نداشته باشید. هر روز یک هدف کوچک برای خود تعیین کنید و سعی کنید به آن برسید. به یاد داشته باشید که افسردگی انرژی و انگیزة ما را کاهش میدهد. انجام حتّی یک کار کوچک در روز به شما کمک میکند احساس بهتری راجع به خود داشته باشید.
_ برای هر روز خود کارهای لذّتبخشی، هر چند کوچک، تعیین کنید.
_ به خود اجازه دهید که احساساتتان را عملی کنید، ولی بهشیوهای مناسب. اگر احتیاج به گریه دارید، گریه کنید. اگر عصبانی هستید، راه مناسبی برای ابراز خشم خود پیدا کنید.
_ دقت کنید دورة غمگینی شما با چه علایمی شروع میشود (خواب زیاد، از کوره در رفتن، و...). وجود این علایم را بهعنوان یک هشدار در نظر گرفته و کمک به خود را شروع کنید.
_ خودگوییهای منفی نداشته و پیامهای منفی به خود ندهید. به جای نتیجهگیری سریع، سعی کنید بر آنچه که میدانید درست، واقعی و قابل مشاهده است، تأکید کنید. فقط روی منفیها تأکید نکنید. به یاد داشته باشید که ممکن است تمام این موارد برای شما مفید نباشد. بهتر است آنها را امتحان کرده و مواردی را که برای شما مؤثرتر است پیدا کنید. گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
seemorgh.com/lifestyle
منبع : ravvan.com
04 ارديبهشت 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]
صفحات پیشنهادی
در سال جدید مدت خدمت وظیفه از ۲۴ ماه به ۲۱ ماه تغییر یافت
سردار کمالی در سال جدید مدت خدمت وظیفه از ۲۴ ماه به ۲۱ ماه تغییر یافت شناسهٔ خبر 2530651 شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲ ۲۰ جامعه > انتظامی و حوادث جانشین اداره کل منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح از کاهش مدت زمان خدمت سربازی در سال جدید خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر سرداررئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور: مهمترین اولویت ما در سال جدید کاهش جمعیت کیفری و توسعه ا
رئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور مهمترین اولویت ما در سال جدید کاهش جمعیت کیفری و توسعه اشتغال مولد در زندانها استرئیس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور گفت کاهش جمعیت کیفری به رشد سرانهها و افزایش کیفیت برنامههای اصلاحی و تربیتی منجر میشوداجرای بسته جدید خدمتی «کودک سالم» از نیمه دوم سال 94
رییس اداره سلامت کودکان خبر داد اجرای بسته جدید خدمتی کودک سالم از نیمه دوم سال 94 خبرگزاری پانا رییس اداره سلامت کودکان برنامه کودک سالم را پیشانی خدمات مراکز بهداشتی به مردم دانست و از اجرای برنامه جدید و تکمیل شده کودک سالم در کشور از نیمه دوم امسال خبر داد ۱۳۹۴ چهارشرئیس مرکز صدور گواهینامه راهور ناجا در گفتوگو با فارس خبر داد صدور 6 میلیون گواهینامه در سال گذشته/۲۰۰ هزار
رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور ناجا در گفتوگو با فارس خبر دادصدور 6 میلیون گواهینامه در سال گذشته ۲۰۰ هزار ریال تعرفه جدید هزینه گواهینامهرئیس مرکز صدور گواهینامه راهور ناجا از صدور بیش از 6 میلیون گواهینامه در سال گذشته و افزایش 98 درصدی در این زمینه خبر داد و گفت تعرفه هزینهشعار وزارت تعاون در سال جدید
شعار وزارت تعاون در سال جدیدتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۵۸ وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به شعار خود در سال جدید در وزارتخانه تأکید کرد در کنار گفتوگوهای اجتماعی پیرامون تعاون شعار با تعاون کار ایجاد میکنیم تا به رفاه برسیم را دنبال خواچگونه کسالت بهاری را ضربه فنی کنیم
چگونه کسالت بهاری را ضربه فنی کنیم تاریخ انتشار دوشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۳ ۴۰ کسالت بهاری از دیدگاه پزشکی بیماری محسوب نمیشود سستی و خواب آلودگی بهاری شایع و قابل کنترل است به گزارش ایسنا ارتقاء بهداشت و تأمین سلامت افراد جامعه از ارکان مهم پیشرفت جوامع استچگونه سالاد مرغ ادویه دار درست کنیم
رسپی که در این مواد بکار رفته از مواد مفیدی است که یک وعده سبک عدایی را تامین میکند و در حقیقت نوعی سالاد است سالاد مرغ را با پودر فلفل قرمز کمی تند کنید و همچنین با اضافه کردن خیارشور و کاهو سالاد را ترد کنید مواد لازم 4 گوجه فرنگی خشک شده سه چهارم فنجان ماست ساده 2 درارسال پرونده مهدی هاشمی به شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر
ارسال پرونده مهدی هاشمی به شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر پرونده بینالمللی مهدی هاشمی با توجه به اعتراض متهم و وکلایش به شعبه 54 دادگاه تجدید نظر رفت به گزارش نامه نیوز براساس بررسیهای انجام شده مشخص شد پرونده مهدی هاشمی به شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر مستقر در دادگاه انقلاب ارسال شده اسکشتار چهارمین پلنگ ایرانی در سال جدید+عکس
کشتار چهارمین پلنگ ایرانی در سال جدید عکستاریخ انتشار پنجشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۲۵ هر پنج روز یک پلنگ ایرانی کشته میشود یکی از چند صد قلاده باقیمانده این گونه نادر کشورمان که معلوم نیست با این روند کشتار تا چند سال دیگر نسلشان باقی خواهد ماند به گزارش تابناک پلنگقیمت انواع لبنیات در سال جدید
تراز قیمت انواع لبنیات در مقایسه با ماههای گذشته تغییری نداشته و در اکثر برندها با ثبات روبرو بوده است به گزارش تراز انواع لبنیات در بیشتر برندها در مغازههای سطح شهر از ثبات نسبی برخوردار است و تنها تعداد معدودی از برندها مقداری افزایش قیمت داشتهاند همچنین سعید سلپایان اعتبار آرم طرح ترافیک سال ۹۳/ ورود به محدوده طرح از فردا با مجوز جدید
پایان اعتبار آرم طرح ترافیک سال ۹۳ ورود به محدوده طرح از فردا با مجوز جدید جامعه > شهری - ایرنا نوشت مدیر واحد صدور آرم طرح ترافیک شهرداری تهران گفت آرم های ورود به محدوده طرح ترافیک سال 93 از فردا اول اردیبهشت فاقد اعتبار است مصطفی قنبرنژاد روز دوشنبه در گفت وارسال پرونده مهدی هاشمی به دادگاه تجدیدنظر
ارسال پرونده مهدی هاشمی به دادگاه تجدیدنظر پرونده مهدی هاشمی با توجه به اعتراض وی و وکلایش به شعبه 54 دادگاه تجدید نظر رفت به گزارش نامه نیوز براساس بررسیهای انجام شده مشخص شد پرونده مهدی هاشمی به شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر مستقر در دادگاه انقلاب ارسال شده است در مرحله تجدید نظرخافزایش نقش اقتصادی زنان از اولویتهای ما در سال جدید است
ایلنا سال گذشته در همایش زنان نقش آفرینان عرصه اقتصاد و فرهنگ که به مناسبت هفته بزرگداشت مقام زن برگزار شد رئیس جمهور در سخنرانی خود بر اهمیت نقشآفرینی هر چه بیشتر زنان در عرصههای اقتصادی کشور پرداخت و بر پررنگتر شدن این نقش تاکید کرد اما اکنون پس از گذشت یکسال معاون رئیس جمخشکسالی را در آغوش نگیریم، هنوز میتوان برای کمآبی کاری کرد /لزوم تغییر در سیاستهای مدیریت زیست محیطی و مناب
خشکسالی را در آغوش نگیریم هنوز میتوان برای کمآبی کاری کرد لزوم تغییر در سیاستهای مدیریت زیست محیطی و منابع آبی دورۀ خشکی 30 ساله استفاده بیش از حد مصرف کنندگان از آب و بالا بودن هدر رفت سیستم آبرسانی زمانی که با مدیریت نادرست آب همراه شوند میتواند زمینه ساز فاجعه زیست محیبررسی اولویتهای کاری ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی در سال جدید
در جلسه کارگروه مشورتی صورت گرفت بررسی اولویتهای کاری ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی در سال جدید خبرگزاری پانا اولویتهای کاری ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برای امسال در نخستین جلسه کارگروه مشورتی این ستاد در سال جدید بررسی شد ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۵ فروردين ساعت 15 48 ب-چتر حمایتی قانون جدید مجازات، بر سر مجرمان زیر 18 سال
چتر حمایتی قانون جدید مجازات بر سر مجرمان زیر 18 سال اجرای قانون جدید مجازات اسلامی در محاکمات قضایی از خرداد 1392 آغاز و با واکنش مثبت بسیاری از حقوقدانان مواجه شده است زیرا رویکرد قانون جدید مجازات اسلامی اصلاحی و درمانی است و در کنار مجازاتها توبه و عفو نیز در قانون در نظتغییرات در کمیته امداد برای رسیدن به حرکت و بستری جدید
انواری عنوان کرد تغییرات در کمیته امداد برای رسیدن به حرکت و بستری جدید شناسهٔ خبر 2532471 یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۳ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی سرپرست سابق کمیته امداد با اشاره به اینکه تغییرات و تحولات در دستگاه های تحت امر رهبری برای ایجاد حرکت جدید و بستری جدید-
سبک زندگی
پربازدیدترینها