تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830583376




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش هفتگی بورس اوراق بهادار، بورس کالای ایران و فرابورس


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: گزارش هفتگی بورس اوراق بهادار، بورس کالای ایران و فرابورس


در هفته ای که گذشت در تالار شیشه ای بورس اوراق بهادار ۷۸ هزار خریدار فعال بودند که ۲۸۷ هزار معامله انجام شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در تالار بورس کالای ایران نیز 700 هزار و 364 تن محصولات مختلف به ارزش 9 هزار و 872 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت.  
دانلود بر اساس آمار رسیده،  بازار سهام درحالی فروردین 94 را به پایان رساند که بر اساس آمار سومین رکورد‌شکنی سود‌آوری ماهانه بعد از سال‌های 89 و 90 را ثبت و بالاترین حجم معاملات را در تاریخ نیم قرن فعالیت سازمان بورس رقم زده است. رشد 27/ 7 درصدی رقم شاخص و معامله 1077میلیون سهم آماری است که نشان می‌دهد فروردین 94 جزو بهترین فروردین‌ها در 10 سال گذشته بوده است. بر اساس آمارهای موجود درخصوص روند شاخص و حجم معاملات فروردین امسال برای بازار سرمایه فصل خوش‌بینی‌ها همراه با سود‌آوری بوده است. به طور کلی عمده‌ترین دلیل رشد شاخص در فروردین هر سال این است که سال مالی اکثر شرکت‌های حاضر در بورس تهران در پایان اسفند ماه به پایان می‌رسد و با توجه به برگزاری مجامع در چهار ماه نخست هر سال و تقسیم سود نقدی در مجامع سالانه شرکت‌ها، سرمایه‌گذاران با هدف کسب سود نقدی اقدام به خرید سهام شرکت‌ها می‌کنند که این موضوع به افزایش قیمت سهام و رشد شاخص‌ها منجر می‌شود. در این میان به‌عنوان نمونه رشد 86/ 4 درصدی رقم شاخص در فروردین سال 84 در حالی اتفاق افتاد که میانگین حجم معاملات در همان بازه زمانی در حدود 75میلیون سهم بود. توجه به فعالیت بورس اوراق بهادار در هفته دوم فروردین سال 84 نشان می‌دهد رونق به این بازار بار دیگر بازگشته و رکودی که تقریبا از مهرماه 83 به تناوب دامنگیر بورس شده بود از میان رفته است. در آن زمان کارشناسان بازار سرمایه رونق بورس را موقتی می‌دانستند و معتقد بودند داغ شدن
 رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری و نگرانی از نوع تصمیم‌گیری درباره پرونده هسته‌ای ایران در آن زمان که قرار بود اوایل اردیبهشت‌ماه نهایی شود، شاخص‌های بازار را تحت تاثیر قرار داده و باعث نزول آن در ماه‌های بعدی سال شد. سقوط حدود 30 درصدی شاخص در سال 84 که به دنبال مسائل مربوط به فعالیت هسته‌ای جمهوری اسلامی روی داد جو روانی منفی به وجود آورد که باعث شد اولین ماه از سال 85 نیز با رشد کوچک بازه شاخص همراه باشد. این در حالی بود که حجم معاملات نیز نسبت به مدت مشابه در سال قبل از آن با کاهش روبه‌رو‌ و به 52 میلیون سهم رسیده بود.
بر‌اساس آمارهای موجود از ابتدای دهه 80، فروردین سال 86 را می‌توان اولین فروردین نزولی برای شاخص کل در نظر گرفت.
آمار‌ها نشان می‌دهد نماگر شاخص کل با افت 75/ 0 درصدی و همچنین کمترین حجم معاملات طی 10 سال گذشته روبه‌رو‌ بوده است.
میانگین حجم معاملات در آن ماه در محدوده 22میلیون سهم قرار داشت و ارزش معاملات نیز نسبت به مدت مشابه در سال قبلش با 64/ 6 درصد افت همراه بوده است. دلایل مختلفی از سوی کارشناسان به‌عنوان عوامل اصلی رکود حاکم بر بورس در ابتدای سال 86 مطرح شده بود که از آن جمله می‌توان به وضعیت پرونده هسته‌ای ایران و سرنوشت نامشخص آن و سیاست‌های اقتصادی دولت و همچنین سیاست‌های کنترلی حاکم بر بورس مانند حجم مبنا و محدودیت نوسان روزانه اشاره کرد.
حرکت بازار در فروردین سال 87 برعکس سال قبل ازآن و با رشد 11 برابری حجم معاملات همراه بود؛ به‌طوری‌که میانگین حجم معاملات از رقم 22 میلیون به 262 میلیون سهم رسید. بحران اقتصادی جهان که از سال 86 اقتصاد دنیا را تحت تاثیر قرار داده بود بازار سهام ایران را نیز که حکم دماسنج اقتصاد کشور را دارد زیر سایه خود قرار داد؛ به‌طوری‌که نماگر شاخص در سال 87 تنها در 86 روز روند مثبت داشت که بیشتر آن مربوط به دو ماه ابتدای آن سال بود. شاخص کل که در این ماه با رشد کوچک 67/ 0 درصدی همراه بود در ماه‌های بعد نتوانست این روند را چندان مطلوب ادامه دهد و تا بهمن ماه این ریزش ادامه داشت. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد رکود شدید و افت روزانه قیمت سهام اکثر شرکت‌ها در سال 87 و کاهش سودآوری شرکت‌های مرتبط با بحران‌های جهانی، درحالی میانگین نسبت p/ e بازار را در فروردین 88 به پایین‌ترین حد یعنی 8/ 3 مرتبه رسانده بود که شاخص کل در این ماه با افزایش 8/ 5 درصدی روبه‌رو‌ شد. همچنین حجم و ارزش معاملات در پایان این ماه نیز با افت چشمگیری نسبت به سال قبل روبه‌رو‌ بود.
این روند در بازار این تئوری را به‌وجود آورد که الزاما نباید روند معاملات و شاخص در یک راستا قرار گیرند چرا‌که مقرراتی مانند دامنه نوسان و حجم مبنا که در بورس حکمفرما است از همراستا قرار گرفتن شاخص و حجم معاملات جلوگیری می‌کند.  شروع سال 89 را می‌توان آغاز توفانی برای بازار سهام تهران در نظر گرفت. در فروردین 89 شاخص کل توانست سطح 14 هزار واحد را لمس کند و ارزش بورس تهران برای اولین بار در تاریخ 43 ساله تا آن زمان، به 74میلیارد دلار نزدیک شود. نماگر شاخص در این ماه توانست صعود 13 درصدی داشته باشد که عمده دلیل آن در آن زمان افزایش قیمت نفت جهانی و همچنین کالاهای اساسی مطرح شده است. همچنین پایان سال 88 را سال رکود مسکن و ارز و سکه نامیده بودند که همین امر باعث شد آغاز سال 89 بازار سرمایه به بازاری مطمئن برای سرمایه‌گذاری بدل شود.
بر‌اساس این گزارش فروردین سال‌های 89 و 90 را می‌توان پربازده‌ترین سال‌های فعالیت سازمان بورس طی 10 سال اخیر نامید. شاخص در ابتدای فروردین سال 90 توانست صعود 67/ 13 درصدی را به ثبت برساند که بالاترین صعود از ابتدای سال 84 بیان شده است. بازار سهام که در دو هفته ابتدایی سال با رشد سریعی توانست به 14 درصد سود‌دهی برسد در اواخر این ماه و همزمان با افزایش عرضه‌ها به رغم کاهش 2/ 0 درصدی همچنان بزرگترین رشد رویایی فروردین ماه را رقم زد که از این حیث باید گفت مشابهت زیادی بین سال 94 و سال 90 وجود دارد.
 عملکرد خوشبینانه رقم شاخص همچنین باعث شد که حجم معاملات نیز با رشد
قابل توجهی روبه‌رو‌ باشد و به میانگین ماهانه 372 میلیون سهم برسد. نخستین‌ماه سال 91 و البته ماه پرتحول بورس نیز همانند بسیاری از فروردین‌های قبل با ثبت بازدهی 2/ 5 درصدی به پایان رسید تا به این ترتیب بازار سرمایه در اولین ماه آن سال عملکرد بهتری نسبت به کل سال 90 به نمایش بگذارد؛ به‌طوری که بازدهی آن ماه بورس با حدود نیمی از بازدهی کل بازار در سال گذشته‌اش همراه بود.
بازار که نیمه دوم سال 90 را با نوسانات زیادی پشت سر گذاشته بود در اولین ماه سال توانست با آرامش نسبی همراه شود؛ آرامشی که بیش از هر چیز مدیون مذاکرات مثبت استانبول و همچنین آرامش در صحنه داخلی بود. در شرایطی که در صحنه بین‌الملل پیشنهاد کشورمان به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مذاکره جهت حل مشکلات باقی‌مانده گامی موثر برای ثمر‌بخشی مذاکرات سوم خرداد بغداد ارزیابی شده بود، در صحنه داخلی عدم شروع مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها موجب شد تا آرامشی در بخش سیاسی و اقتصادی حاکم شود. همچنین فروردین 92 بورس تهران توانست رشدی تقریبا مشابه با رشد سال قبلش را به ثبت برساند و طی آن با رشد 5/6 درصدی همراه شود.
در همین بازه زمانی بازار با 358 میلیون سهم معامله شد تا تحت تاثیر نوسانات ارزی زیاد در بازار و افزایش نگرانی‌ها درخصوص رشد بازارهای موازی نتواند رشد قابل توجهی داشته باشد. همچنین نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری شرایطی را به‌وجود آورده بود که بسیاری از سرمایه‌گذاران و فعالان بازار سرمایه با تردید بسیار در این بازار فعالیت می‌کردند. اما شروع سال 93 را می‌توان دومین فروردین نزولی در یک دهه فعالیت سازمان بورس در نظر گرفت. شاخص کل در حالی بدترین عملکرد فروردین‌ماه را به ثبت رساند که با 6 درصد افت از سطح 79 به سطح 74هزار واحد رسید. کارشناسان بیشترین حجم افت این سال را تحت تاثیر مذاکرات هسته‌ای و جو روانی ایجاد شده ناشی از اخبار رسیده از وین می‌دانستند. اما مهم‌ترین‌ موضوع اقتصادی مطرح شده در ابتدای سال 93 را می‌توان بحث دور دوم هدفمندی یارانه‌ها دانست.
 زمزمه‌ها مبنی بر اجرای دور دوم هدفمندی یارانه‌ها و پیش‌بینی افزایش تورم همچنین افزایش نرخ بهره بانکی در اواخر سال 92 بین 27 تا 28 درصد شرایطی را به‌وجود آورد که سرمایه‌گذاران را از فعالیت در بازار سرمایه دلسرد کرده بود. به‌طور کلی، روند ماه آغازین سال در یک دهه نشان از فعالیت مثبت بازار سرمایه دارد به‌طوری‌که می‌توان فروردین را زمان شکوفایی بورس در کل سال در نظر گرفت.

لینک را کپی کنید


پنج شنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن