واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزيرنفت: با خشك كردن هورالعظيم براي استخراج نفت مخالفم
روز گذشته مراسم روز زمين پاك با رويكرد و شعار حفاظت از آب و خاك با حضور رئيس سازمان محيط زيست، ﻧﻤﺎﯾﻨـﺪه ﺳـﺎزﻣﺎن ﺗﻮﺳـﻌﻪ ﺻﻨﻌﺘـﻰ ﻣﻠـﻞ ﻣﺘﺤﺪ(UNIDO) در تهران، وزير نفت، مدير بخش ايمني آموزش و بهداشت وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونان عمراني استانداريها و اهالي رسانه، در محل سازمان محيطزيست برگزار شد.
نویسنده : علی خدایی بیجاری
روز گذشته مراسم روز زمين پاك با رويكرد و شعار حفاظت از آب و خاك با حضور رئيس سازمان محيط زيست، ﻧﻤﺎﯾﻨـﺪه ﺳـﺎزﻣﺎن ﺗﻮﺳـﻌﻪ ﺻﻨﻌﺘـﻰ ﻣﻠـﻞ ﻣﺘﺤﺪ(UNIDO) در تهران، وزير نفت، مدير بخش ايمني آموزش و بهداشت وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونان عمراني استانداريها و اهالي رسانه، در محل سازمان محيطزيست برگزار شد.
دبيركل سازمان ملل متحد پيامي به مراسم ياد شده ارسال كرد كه در آن خواستار ايجاد آيندهاي پايدار و انعطافپذير هم براي «مادر زمين» و هم براي آناني كه هنوز از قافله توسعه عقب ماندهاند، شد. در اين پيام كه توسط نماينده آن سازمان در ايران قرائت شد، آمده است:
واژه «مادر» قدرتي شگرف در بردارد. خاطره زناني را يادآور ميشود كه به ما حيات بخشيدند، ما را به عنوان كودك پرورش دادند و كمك كردند به آنچه امروز هستيم، تبديل شويم. زمين مادري نهايي است؛ سيارهاي بيمانند كه از زمانهاي بسيار دور، از حيات به هزاران گونه حمايت كرده است. به عنوان انسان، بايد به نياز فوري براي مراقبتهاي مادرانه بيشتر بپردازيم. تا هنگامي كه زنده هستيم به هوا، آب، خاك حاصلخيز و هداياي بيشماري كه اين سياره به خوبي در خود جاي داده، نياز داريم.
با وجود اين وابستگي، موجب بسي شگفتي است كه چگونه اجازه دادهايم توسعه انساني سريع و غالباً نابخردانه موجب مختل كردن بسياري از نظامهاي ظريفي شود كه براي هزاران سال به گونهاي موزون عمل ميكردند. ما به گونهاي فزاينده از خسارتي كه نوع بشر ايجاد كرده آگاهيم. آلودگي، كاهش منابع، از بين بردن گونههاي گياهي و جانوري براي هميشه و شتافتن به سوي لحظهاي استثنايي كه ممكن است موجب تغيير عملكرد سياره ما شود، حتي با اين دانش ما بايد روشهاي خود را متحول كنيم.
اما ميتوانيم دگرگون شويم و 2015 فرصتي مهم براي انجام آن ارائه ميدهد. امسال جهان ميخواهد دستور كارتوسعه پايدار پس از 2015 را نهايي كرده و به توافق جهاني تغييرات آب و هوايي معنادار نويني دست يابد
امروز در روز «مادر زمين» (زمين پاك) از تك تك مردم ميخواهم نسبت به اثرات انتخابهايمان در اين سياره و تأثير آن براي نسلهاي آتي مراقب باشند. توان ايجاد دگرگوني با شما آغاز ميشود، به عنوان جامعه جهاني، ما اين فرصت را داريم تا 2015 را به نقطه عطفي در تاريخ بشري تبديل كنيم. اين ميتواند سالي باشد كه كودكان و نوههاي ما به خاطر خواهند سپرد زيرا به مانند هنگامي است كه انتخاب كرديم آيندهاي پايدار و انعطافپذير بسازيم هم براي «مادر زمين» و هم براي تمامي آناني كه هنوز از قافله توسعه عقب ماندهاند.
رشد كشاورزي و صنعت به بهاي تخريب و آلودگي مردود است
رئيس سازمان حفاظت از محيطزيست نيز در مراسم شانزدهمين همايش ملي صنعت سبز كه پيش از ظهر ديروز در آستانه روز زمين پاك برگزار شد، بر اين نكته تصريح كرد كه رشد بخش كشاورزي و صنعت به قيمت تخريب و آلودگي براي هيچكس قابل پذيرش نيست.
دكتر معصومه ابتكار با اشاره به اينكه براي آينده كشور و حفظ محيطزيست بايد حركتهاي توسعهاي براساس برنامه و سياستهاي منطبق با فرصتها و ظرفيتهاي محيط زيستي كشور انجام شود، تأكيد كرد كه اگر به ظرفيتهاي ملي كشور واقعبينانه نگاه كنيم، متوجه خواهيم شد كه بهرهكشي از طبيعت نتيجهاي جز تخريب محيطزيست به همراه ندارد و ميبايست منابع پايه را به درستي حفظ و بر اساس اصول توسعه پايدار از منابع استفاده كنيم كه به آلودگي و تخريب محيطزيست نينجامد و چيزي براي نسلهاي آينده باقي بماند.
وي در ادامه گفت كه ما براي كاهش آلودگي هوا و حفظ محيطزيست راه زيادي در پيش داريم و شهري مانند تهران با 5/8 ميليون جمعيت و 5 ميليون خودرو نيازمند برنامهريزيهاي اصولي براي حفظ محيطزيست است.
هورالعظيم سرمايهاي ملي و زيستمحيطي است
دكتر بيژن نامدارزنگنه در مراسم گراميداشت روز زمين پاك با بيان اين نكته كه وزارت نفت عميقاً خود را متعهد ميداند كه به مسائل محيطزيست توجه ويژه داشته باشد، توضيح داد كه بهبود كيفيت فرآوردههاي مايع در وزارت نفت يكي از مهمترين اقداماتي است كه اين وزارتخانه در راستاي بهبود كيفيت هوا انجام داده است.
وي توليد، توزيع و عرضه گاز طبيعي را يكي ديگر از اقدامات زيستمحيطي وزارت نفت عنوان كرد و افزود كه الزامات زيستمحيطي ممكن است در بخشهايي براي صنايع هزينهآور باشد اما توليد گاز طبيعي يكي از آن بخشهايي است كه نه تنها هزينهآور نيست كه درآمدزا نيز خواهد بود.
وزير نفت به يكي از مهمترين معضلات زيستمحيطي، يعني به خشك كردن تالاب هورالعظيم اشاره كرد كه هجوم بيامان ريزگردهاي چند ماه اخير خوزستان و ديگر نقاط كشور از اين اقدام ناشيانه است. وي در اين خصوص به صراحت عنوان كرد كه شخصاً با خشك كردن هورالعظيم براي استخراج نفت، مخالفم و مخالفت صريح خود را اعلام كردهام، چراكه همانگونه كه در دريا ميتوان با احداث سكو در مساحت كوچكي نفت استخراج كرد، در هور نيز ميتوان اين كار را انجام داد زيرا هورالعظيم سرمايهاي ملي و زيستمحيطي است كه بايستي براي نسلهاي آينده حفظ شود و نبايد به بهانه استخراج نفت موجب تخريب آن شويم.
شايان ذكر است كه در اين مراسم از بين ۳۰۳ واحد صنعتي و خدماتي كه در سايت سازمان محيطزيست ثبتنام كردهاند، ۶۸ واحد در سه گروه واحدهاي برگزيده صنعتي و خدماتي سبز لوح تنديس زرين، لوح تنديس سيمين و واحدهاي صنعتي و خدماتي قابلتقدير انتخاب شدهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]