تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803949430




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سر سفره اجدادمان چه غذاهایی بوده؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سر سفره اجدادمان چه غذاهایی بوده؟
تا حالا به این فکر کرده‌اید که دانشمندان چطور متوجه می‌شوند گذشتگان چه رژیم غذایی داشته‌اند؟
کد خبر: ۴۹۳۳۴۷
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۵ - 21 April 2015




تا حالا به این فکر کرده‌اید که دانشمندان چطور متوجه می‌شوند گذشتگان چه رژیم غذایی داشته‌اند؟ آیین‌های مذهبی‌شان را چطور برگزار می‌کردند؟ یا این که گیاهان و خوراکی‌ها در کدام خطه کشت می‌شده و چرا آثار آن‌ها در قاره‌ای دیگر یافت شده؟


به گزارش ایسنا، «باستان‌شناسی تغذیه» رشته‌ای است که فاصله بین بناهای عظیم تاریخی و ابزار و ظروف دست‌ساز بشر در طول تاریخ را پر می‌کند. محققان و کارشناسان نسل‌هاست با بررسی‌های موشکافانه نوع تغذیه انسان‌های پیشین‌، به اطلاعات شگفت‌آوری درباره فرهنگ و رسوم آن‌ها پی‌ می‌برند.


در این گزارش با ذکر نمونه‌های باورنکردنی، نحوه یاری رساندن باستان‌شناسی غذا به شناخت هرچه بیشتر تمدن‌های کهن ورسوم و سنت‌های باستانی شرح داده می شود:


تو همان هستی که می‌خوری


آب‌ها از خاک عبور می‌کنند تا به سطح زمین برسند و در این مسیر عناصری که در خاک و سنگ‌های آن منطقه وجود داشته را با خود همراهی می‌کنند. وقتی شما برای رفع تشنگی از این آب می‌نوشید‌، همه این عناصر به همراه سهم مشخصی از ایزوتوپ‌ها راهی بدن شما می‌شود. همین اتفاق با خوردن گوشت حیوانات یا گیاهانی که از آن آب تغذیه کرده‌اند‌، رخ می‌دهد. این گونه‌ است که دانشمندان می‌توانند با بررسی ایزوتوپ‌های باقی‌مانده در اجساد گذشتگان به یافته‌های جدید و مفیدی در مورد نوع تغذیه و فرهنگ آن دوران به‌خصوص دست پیدا کنند. دندان اسکلتی متعلق به شهر «هرکولانیوم» رمی‌ها نمونه بارزی از این علم است.


باستان‌شناسی تغذیه


ایزوتوپ‌های استرونیومی روی دندان این شخص پیدا شد که نشان‌دهنده محل زندگی وی در آن زمان بود. «تانگ ژیگن» از دانشگاه «پکین» با بررسی ایزوتوپ‌ها و نوع آب یافت‌شده در باقی‌مانده اجساد زمان سلسله «شانگ» در عصر برنز چین به نتیجه قطعی رسید که در آن زمان پادشاهان افرادی را برای قربانی انتخاب می‌کردند. قربانیان در منطقه‌ای متفاوت زندگی می‌کردند و تنها مدتی پیش از موعود مرگشان به قربانگاه منتقل می‌شدند. ژیکن برای رسیدن به این نتایج، باقی‌مانده غذایی 3500 ساله را مورد بررسی و آزمایش قرار داد.


هر غذایی یک نقشه است


«مایکل رولندز» از اساتید کالج لندن است که تحقیقات فراوانی در زمینه مطالعات دیرین تغذیه‌شناسی انجام داده و به نتایج جالبی رسیده است. حاصل پژوهش‌های او از سوی باستان‌شناسانی که در پروژه «گفت‌وگوی تمدن‌ها» شرکت داشتند، مورد استفاده قرار گرفت. «گفت‌وگوی تمدن‌ها» کنفرانس سالانه است که توسط انجمن «نشنال جئوگرافیک» و همکارانش برگزار می‌شود و میزبان باستان‌شناسان برجسته‌ای است که از سراسر جهان روی تمدن‌های کهن مختلف کار می‌کنند.


پرفسور رولندز تمرکز خود را روی تاثیر نادیده گرفته شده‌، جمعیت خارج از پایتخت‌های تمدن‌های پیشین گذاشت. یکی از یافته‌های علمی او تجارت و استفاده زیاد از جو و سبزیجات آفریقایی در جنوب‌شرق آسیا و سواحل اقیانوس هند بود. ممکن است این مردم بنای بزرگ و قابل‌توجهی در طول زندگی‌شان نساخته باشند، یا خطرات خود را برای آیندگان ثبت نکرده باشند، اما با تجارت و کشت و زرع گیاهان و مواد خوراکی، کمک شایانی به پیشرفت باستان‌شناسی غذایی در جهان امروز کرده‌اند.


به گزارش نشنال جئوگرافی‌، یافته‌های ژنتیکی محل اهلی شدن گونه‌های حیوانی و گیاهی را نشان می‌دهد و باقی‌مانده میکروسکوپی غذا می‌تواند پژوهشگران را در مورد این که مواد غذایی از طریق تجارت به کدام مناطق انتقال داده می‌شدند‌، کمک کند.


ردپای مرگ


حدود 4000 سال پیش در منطقه‌ای که امروز کشور چین در آن واقع است، مردگان در دو تابوت دفن می‌شدند. در واقع تابوت اولی خالی بود و مرده به همراه چند وسیله شخصی، خوراکی و ابزار در دومی قرار می‌گرفت. برای مردم آن زمان، مرگ به معنای نقطه پایان زندگی نبود، بلکه سفری به جهانی دیگر بود. آن‌ها براساس همین تفکر چند ظرف نوشیدنی و مقدار زیادی گوشت خوک را با مرده‌شان همراه می‌کردند تا او در این سفر توشه‌ای داشته باشد.


دانشمندان همچنین با بررسی این مواد غذایی و نحوه دفن شدن مرده‌های چینی به این نتیجه رسیدند که مراسم تدفین آن‌ها همچون جشنی بزرگ برگزار می‌شده و انواع و اقسام نوشیدنی و خوراکی در آن سرو می‌شده است. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن