واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عرصه نبرد در فضاي مجازي را جدي بگيريم
اخبار و آمار امنيتي شدن فضاي سايبر مدتهاست كه در رديف اخبار اول رسانهها شده و بسياري بر اين عقيدهاند كه اين خود آغازي است بر «جنگسايبري» بين دولتها و نام آن را جنگ جهاني سوم گذاشتهاند
نویسنده : معصومه طاهري
اخبار و آمار امنيتي شدن فضاي سايبر مدتهاست كه در رديف اخبار اول رسانهها شده و بسياري بر اين عقيدهاند كه اين خود آغازي است بر «جنگسايبري» بين دولتها و نام آن را جنگ جهاني سوم گذاشتهاند. مارك پالمر از استراتژيستهاي معروف امريكايي است كه به عنوان نويسنده گزارش «ايران- امريكا»، صراحتاً اعلام كرده است ايران به لحاظ وسعت سرزميني، كميت جمعيت، كيفيت نيروي انساني، امكانات نظامي، منابع طبيعي سرشار و موقعيت جغرافيايي ممتاز در منطقه خاورميانه و نظام بينالملل به قدرتي كممانند تبديل شده و ديگر نميتوان با يورش نظامي و جنگ سخت آن را سرنگون كرد. تنها راه مبارزه با نظام جمهوري اسلامي، پيگيري مكانيسمهاي جنگ نرم و استفاده از تكنيكهاي عمليات رواني تبليغاتي با استفاده از سه تاكتيك دكترين «مهار»، «نبرد رسانهاي» و«ساماندهي و پشتيباني از نافرماني مدني» است. برهمين اساس چند سالي است ايران در معرض جنگ سايبري غرب قرار گرفته؛ جنگ نرمي كه مقام معظم رهبري مدتهاست به آن اشاره كردهاند و به مسئولان هشدار دادهاند تا مراقب تاكتيكهاي نرم و غيرملموس دشمن در اين نبرد نامتقارن باشند.
در واقع فراگيري بيسابقه رسانهها و وسايل ارتباطات جمعي مدرن و نوين باعث شده تا افراد در معرض بمباران اطلاعاتي قرار بگيرند و اين يعني افزايش قدرت تأثيرگذاري رسانهها در جنگ سايبري، براي همين مجريان و مسئولان فرهنگي بايد يك رژيم رسانهاي معقول و منطقي تدوين كنند. به اين صورت كه براي چه منظوري و به چه ميزاني نياز به استفاده از چه منبع رسانهاي احساس ميشود، زيرا چه بخواهيم و چه نخواهيم در معرض جنگهاي قدرتمند رسانهاي قرار داريم كه بهخصوص مخاطبان عام به دليل عدم شناخت فضاي نبرد و دريافت همه وجوه پنهان شبهات توليد شده در اين جنگ رسانهاي آسيب بيشتري ميبينند.
بنابراين بهجاي اعتماد صرف به رسانهها ميبايست كاربران را آموزش داد و با سواد وارد اين دنياي پيچ واپيچ مجازي كرد تا با نگاهي انتقادي و موشكافانه فعاليت داشته باشند و در عين حال، فرصت ايجاد يك پايگاه اطلاعرساني قدرتمند اسلامي با درجه بالايي از اعتماد و اتكاي مخاطبين را فراهم كرد، زيرا گرچه رسانهها ذاتاً كاركردي دوطرفه و دو سويه دارند، اما بيشترين حجم بهرهگيري از آن در دست نظام سلطه قرار دارد؛ چنانچه ميتوان به جرئت گفت حفظ و گسترش قدرت استكباري نظام سلطه به حضور و ظهور رسانهها وابسته است؛ چراكه رسانهها پل ارتباطي و بلكه وسيله تسلط بر افكار عمومي به شمار ميآيند. بحران هويت و غرق شدن در سيلاب شبهات از پيامدهاي پنهان جنگ سايبري است، كه رسانهها عامل اصلي آن هستند بنابراين لازم است تا ضرورت جهاد مجازي را با تمام جزئياتش مطرح كرد و نيروهاي جوان ارزشي ما ابتكار عمل را به دست گرفته و سلاح فعاليت در حوزه فضاي مجازي را به دست بگيرند. امروز جنگ، جنگ نرم در فضاي مجازي است و پايگاههاي بسيج ميبايست در كنار فعاليتهاي مربوط به حوزه كاري بسيج، مراكز قدرتمند توليد محتواي ديجيتال شوند و در عرصه سختافزاري و نرمافزاري خود را تجهيز كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]