واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۴ (۱۶:۴۵ب.ظ)
سازمان دامپزشکي سلامت گوشت بوفالوي هندي را با حساسيت بيشتري بررسي مي کند موج -رئيس سازمان دامپزشکي کشور گفت: گوشت بوفالو به مقدار خيلي ناچيز در حدود 800 تن و فقط براي توليد فرآورده هاي گوشتي حرارت ديده در پايان سال گذشته پس از تاييد بهداشتي اين سازمان وارد شده است.
به گزارش خبرگزاري موج،مهدي خلج با اشاره به اينکه گوشت بوفالو فقط براي مصارف کارخانجات توليد سوسيس و کالباس استفاده مي شود افزود: تا پايان سال گذشته هيچ مجوزي براي واردات گوشت بوفالو صادر نشد،در پايان سال گذشته ستاد تنظيم بازار بر اساس ارزيابي ها و نياز سنجي کشور براي واردات بسيار محدود گوشت بوفالو از هندوستان مجوز داد.
وي گفت: سازمان دامپزشکي کشور پس از اعلام مجوز ستاد تنظيم بازار براي واردات گوشت بوفالو از هندوستان الزامات مورد نظر بهداشتي و سلامت و ارزيابي مخاطرات بهداشتي و سلامت دام را تنظيم و به اين کشور ارسال کرد.
رئيس سازمان دامپزشکي کشور افزود:در پي ارسال دستور العمل الزامات بهداشتي از سوي جمهوري اسلامي ايران ، چندين جلسه کميته علمي با حضور متخصصان کشورمان در هندوستان برگزار شد و مسئله بهداشت و سلامت اين گوشتها با حساسيت بيشتري پيگيري شد.
خلج در پاسخ به ادعاي برخي مبني بر آلودگي بوفالوهاي هندي گفت:برخي اعلام کرده بودند که هند با مخاطرات بهداشتي و سلامت دام روبروست و نبايد واردات انجام شود اما بايد بگويم که کشور هند از گروه کشورهايي است که در سايت سازمان جهاني بهداشت دام درگروه درجه يک و در رديف استراليا ، نروژ و برزيل قرار دارد بنابراين از اين منظر يکي از بهترين کشورهاست .
خلج تاکيد کرد: سازمان دامپزشکي سلامت و بهداشت گوشت بوفالوي هندي را با حساسيت بيشتري بررسي مي کند و علاوه بر نظارت هاي دقيق، کارشناسان اين سازمان نيز در هندوستان حضور دارند و با نظارت و تاييد آنها مجوز بهداشتي صادر مي شود.
وي گفت: گوشت بوفالو يا همان گاوميش در فرآوردهاي گوشتي حرارت ديده مصرف مي شود.
رئيس سازمان دامپزشکي کشور افزود: واردات و مصرف گوشت بوفالو سابقه اي 30 ساله دارد و تاکنون نيز با مجوز و نظارت سازمان دامپزشکي انجام شده است.
خلج گفت:گوشت بوفالو از نظر تغذيه اي کيفيت بالاتري در مقايسه با گوشت گاو دارد و حتي در داخل نيز پرورش داده مي شود و در کشتارگاهها ذبح و با نظارت بهداشتي سازمان دامپزشکي در فروشگاه ها توزيع و عرضه مي شود.
وي يادآور شد: سازمان دامپزشکي کشور امانت دار موازين سلامت و بهداشت در سطح ملي و بين المللي است بنابراين فرآورده هايي که وارد و يا صادر مي شود با تاييد اين سازمان است.
رئيس سازمان دامپزشکي کشور گفت: سال گذشته سال عطف توجه اين سازمان به برخورد منطقي و سختگيرانه براي اعمال موازين بهداشتي براي واردات مواد خوراکي و همچنين اعمال موازين سختگيرانه براي صادرات محصولات بوده است.
خلج افزود: باور ما اين است که اگر بخواهيم بخش صادرات غير نفتي رونق گيرد بايد به گونه اي عمل کنيم که بازارهاي جهاني به کالاي ما اعتماد کنند و سلامت مصرف کنندگان را تامين کنيم.
وي گفت:در 9 ماه ابتداي سال گذشته سازمان دامپزشکي کشور بيش از 22 هزار مورد مجوز بهداشتي براي صادرات کالاها و محصولات خام دامي صادر کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]