واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: کاهش نرخ سود بانکی در حالی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است که برخی از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که کاهش نرخ سود بانکی اتفاقی نیست که در شورای پول و اعتبار تصویب شود.
به گزارش تراز ،بانکها به تازگی برای کاهش ۲ درصدی نرخ سود توافق کردهاند. خبرها از درون شورای پول و اعتبار هم حاکی از آن است که تصمیمگیری درباره نرخ سود در دستور کار شورا قرار دارد.
بر این اساس، اکبر کمیجانی، قائممقام بانک مرکزی در آخرین اظهارنظر خود اعلام کرده است که بانک مرکزي از نرخهاي سود بانکي و تحولات بازار پول غافل نبوده و از ماههاي پاياني سال گذشته موضوع اصلاح نرخهاي سود بانکي را در دستور بررسيهاي خود قرار داده و نتيجه اين مطالعات به زودي در دستور کار شوراي پول و اعتبار قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، تصميمگيري در خصوص نرخهاي سود بانکي به شوراي پول و اعتبار احاله شده است و به طور قطع بانک مرکزي با ارائه استدلالهاي منطقي و با توجه به جميع جهات و مجموع شرايط اقتصاد کلان کشور، پيشنهادات خود در زمينه اصلاح نرخهاي سود بانکي را به شورا ارائه خواهد کرد و اين شورا نيز بر اساس استدلالهاي کارشناسي، تصميمات مقتضي را اتخاذ خواهد کرد.
کاهش نرخ سود بانکی در حالی در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفته است که برخی از تحلیلگران اقتصادی معتقدند که کاهش نرخ سود بانکی اتفاقی نیست که در شورای پول و اعتبار تصویب شود.
فریدون زارعی، کارشناس اقتصادی و مدیرعامل شرکت سبدگردان کاریزما در گفتوگو با «افکارنیوز » در همین خصوص اظهار داشت: اگر کاهش نرخ سود بانکی در بازار رقابتی اتفاق بیفتد و بانکها به دنبال جذب سپرده با هر نرخی و در سیستم بینبانکی باشند، میشود انتظار داشت که انگیزه برای بانکها وجود داشته باشد که تسهیلات ارزانقیمتتر پرداخت کنند و از آن طرف، انگیزه کمتری برای جذب سپردههای گرانقیمت داشته باشند.
به اعتقاد وی، کاهش نرخ سود بانکی اتفاقی نیست که در شورای پول و اعتبار تصویب شود و باید در خود اقتصاد و در بازار رقابتی تعیین شود.
این کارشناس اقتصادی متذکر شد: در حال حاضر خیلی کسی منتظر نمیماند که شورای پول و اعتبار یک نرخی را تصویب کند و براساس آن، جذب سپرده یا تسهیلات ارائه کند.
زارعی متذکر شد: من نظرم این است که نرخی که تعیین شده، نرخ تصنعی است و هیچ ارتباطی ندارد با اینکه ما تصور کنیم شورای پول و اعتبار آمده نرخ را پایین تصویب کرده و به همین دلیل نرخها پایین خواهد آمد.
وی ادامه داد: من بعید میدانم این اتفاق بیفتد؛ کمااینکه وقتی نرخ مصوب شورای پول و اعتبار بالاتر از این هم بود، ما نرخهای ۳۰ درصدی هم داشتیم.
مدیرعامل شرکت سبدگردان کاریزما عنوان کرد: مگر آن زمان توانستیم کاری کنیم که الان بکنیم؟ باید راهکارهایی اندیشیده شود تا بانکهایی که به بانک مرکزی بدهکار هستند و مشکل دارند، بیایند وجوهشان را تسویه کنند. این راهکار میتواند از طریق تهاتر بدهیهای دولت با بانکها، کاهش نرخ جریمه بانک مرکزی، افزایش سرمایه بانکها یا از طریق بدهی بانکها به پیمانکاران باشد.
زارعی همچنین درباره تاثیر کاهش نرخ سود روی بازار سرمایه اظهار داشت: به دلیل اینکه کاهش نرخ سود واقعی نیست، بنابراین نباید دنبال اتفاق خاصی در بازار سرمایه باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است با احتمال خیلی پایین بازار از کاهش نرخ سود بانکی استقبال کند، ولی به طور طبیعی این استقبال همیشگی نیست.
مدیرعامل شرکت سبدگردان کاریزما تاکید کرد: ما نباید انتظار داشته باشیم که با یک مصوبه شورای پول و اعتبار بازار سرمایه رشد کند.
منبع: افکارنیوز
يكشنبه 30 فروردين 1394 ساعت 16:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]