واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سوسيس و كالباس با طعم بوفالو
درباره نحوه توليد سوسيس و كالباس حرف و حديثهاي بسياري در فضاي سايبر مطرح شده اما در جديدترين خبرها رئيس سازمان دامپزشكي از واردات گوشت بوفالو براي اين محصولات پر مخاطب خبر داده است.
نویسنده : مهران ابراهيميان
درباره نحوه توليد سوسيس و كالباس حرف و حديثهاي بسياري در فضاي سايبر مطرح شده اما در جديدترين خبرها رئيس سازمان دامپزشكي از واردات گوشت بوفالو براي اين محصولات پر مخاطب خبر داده است.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور گفته است: مجوز واردات گوشت بوفالو فقط براي توليد فرآوردههاي گوشتي حرارتديده (سوسيس و كالباس) صادر شده است و متخلفاني كه در سالهاي گذشته آن را وارد چرخه مصرف مستقيم كردهاند در ليست سياه قرار گرفتهاند. مهدي خلج با بيان اينكه در سال 93 فقط مجوز 800تن گوشت بوفالو داده شده است، اظهار كرد: روزي كه حتي يك كيلوگرم گوشت قرمز به كشور وارد نشود، آن روز بهترين روز براي سازمان دامپزشكي است، چراكه در اين شرايط احتمال ورود مخاطرات بهداشتي به حداقل ممكن كاهش پيدا ميكند اما به دليل شرايط اقليمي و وضعيت جغرافياي كشور، در حال حاضر به واردات اندك گوشت قرمز نياز داريم. البته رئيس سازمان دامپزشكي گفته است: اگر الزامات جدي و سختگيرانه سازمان دامپزشكي ايران را مقامات ذيصلاح هند انجام ندهند، اجازه واردات هيچگونه گوشتي از اين كشور به ايران داده نميشود.
خلج با بيان اينكه ايران به طور مستمر واردات گوشت قرمز از هند داشته، گفت: در برخي سالها ميزان واردات گوشت قرمز از هند مقادير زيادي بود، اما در سال 93 به كمترين ميزان يعني حدود 2 تا 3 هزار تن رسيد كه آن هم مربوط به مجوزهاي وارداتي سال 92 بوده است.
رئيس سازمان دامپزشكي افزود: براي واردات گوشت گاوميش از هند بر اساس اطمينان از عدم ورود عامل بيماريزا و عامل مخاطره كار انجام خواهد شد.
وي در مورد آلودگي بوفالوي هندي به انگل ساركوسيست گفت: انگل مذكور در كشورمان وجود دارد و از نظر متخصصان بهداشتي اين انگل مخاطرهاي براي انسان ندارد.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور تصريح كرد: كشور هند از نظر بيماري جنون گاوي در رديف كشورهاي قابل اغماض از نظر خطر انتقال BSE است، بنابراين همانطور كه ميتوان اطمينان خاطر از واردات گوشت قرمز از اسپانيا يا برزيل داشت، از واردات گوشت از اين كشور هم ميتوان اطمينان كامل حاصل كرد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه دليل محدوديت در مصرف اين گوشت در فرآوردههاي حرارتديده چيست، بيان داشت: اين موضوع در راستاي افزايش ضريب اطمينان بهداشتي است.
رئيس سازمان دامپزشكي تأكيد كرد: در صورت واردات گوشتهاي وارداتي از دامهاي نر زير سه سال تأمين ميشود. خلج تأكيد كرد: افرادي كه در سالهاي گذشته از هندوستان براي فرآوردههاي حرارتي گوشت وارد كردهاند، ولي اين گوشت را وارد بازار مستقيم خانوار كردهاند، دامپزشكي آنها را شناسايي و به دستگاه قضايي معرفي كرده است و به هيچ عنوان مجوز واردات مجدد براي اين افراد صادر نميشود. وي افزود: مردم از بابت واردات گوشت بوفالوي هندي نگران نباشند، ضمن اينكه سازمان دامپزشكي كشور از هر گونه نقد منصفانه كارشناسان استقبال ميكند.
وي با بيان اينكه كمتر از 10 درصد نياز حدود 800 هزار تني كشور به گوشت قرمز از محل واردات تأمين ميشود، افزود: در اين ميان برزيل و استراليا جزو كشورهايي هستند كه از گذشته واردات گوشت از آنجا صورت ميگرفته است كه البته در حال حاضر عمده نياز كشور به گوشت قرمز از برزيل تأمين ميشود و هنوز واردات گوشت قرمز از استراليا آغاز نشده است. البته كشور سومي هميشه در زمينه واردات گوشت قرمز طي ساليان گذشته مطرح بوده است كه اگر به تاريخچه گوشت بوفالو نگاه كنيم نام هند را ميتوانيم پيدا كنيم.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور با بيان اينكه برخي منتقدان نگران وارد شدن گوشت بوفالو به چرخه مصرف مستقيم گوشت مردم هستند، گفت: در كميته علمي تشكيل شده در سازمان دامپزشكي براي واردات گوشت بوفالو به اين نتيجه رسيديم كه واردات اين محصول براي فرآوردههاي گوشتي حرارت ديده منعي ندارد.
وي خاطر نشان كرد: زماني سالانه 200 هزار تن گوشت از 80 كشور مختلف وارد كشور ميشد اما اين واردات به حداقل ممكن رسيده و تنها از چند كشور محدود صورت ميگيرد.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور گفت: گوشت بوفالو به مقدار خيلي ناچيز در حدود ۸۰۰ تن و فقط براي توليد فرآوردههاي گوشتي حرارتديده در پايان سال گذشته پس از تأييد بهداشتي اين سازمان وارد شده است.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور افزود: در پي ارسال دستورالعمل الزامات بهداشتي از سوي جمهوري اسلامي ايران، چندين جلسه كميته علمي با حضور متخصصان كشورمان در هندوستان برگزار شد و مسئله بهداشت و سلامت اين گوشتها با حساسيت بيشتري پيگيري شد.
واردات گوشت بوفالو با برچسب استراليايي!
يك واردكننده گوشت كه نخواست نامش فاش شود، گفت: واردات گوشتهاي بوفالو در سالهاي قبل انجام و وارد چرخه مصرف مستقيم مردم هم شده است.
وي افزود: اين گوشت به لحاظ كيفيت قابل مصرف براي عموم نيست و به اصطلاح بسيار دير پز است و حتي در برخي كشورهاي اروپايي اجازه مصرف اين گوشت داده نميشود.
وي افزود: متأسفانه در چرخه واردات گوشت قرمز برخي اقدامات عجيبي انجام ميدهند كه از جمله واردات گوشت بوفالوهاي مسن از هند و تغيير برچسبهاي آن و تغيير نام كشور توليدكننده است. وي گفت: در گذشته گوشت بوفالو از هند به كشوري ديگر انتقال داده شده و برچسب «صرفاً براي مصارف صنعتي» آن را برداشته و حتي نام كشوري مانند كشور استراليا را به عنوان توليدكننده به آن زدهاند. اما تا جايي كه من خبر دارم با اين واردكنندگان برخورد شده و نميدانم هنوز اين كار تكرار ميشوديا نه ؟!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]