تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نابودى جوانانتان را آرزو نكنيد ، گرچه بدى‏هاى بسيار در آنان باشد، زيرا آنان با ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844100308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از ایران طی سال تغییر کرد؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از ایران طی سال تغییر کرد؟
طی حدود یک سال اخیر و به ویژه در پی ظهور و قدرت گیری گروه تروریستی داعش در خاورمیانه، بحث نقش ایران در نبرد با تروریسم و مهمتر از آن، تأثیر این نقش آفرینی بر جایگاه منطقه ایران، به طور جدی در محافل مختلف مطرح بوده است. نگاهی به ارزیابی های سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره سیاست های منطقه ای ایران، می تواند بیانگر نکات مهمی در این زمینه باشد.
کد خبر: ۴۹۲۴۷۴
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۲ - 18 April 2015



چگونه ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از ایران طی سال تغییر کرد؟
طی حدود یک سال اخیر و به ویژه در پی ظهور و قدرت گیری گروه تروریستی داعش در خاورمیانه، بحث نقش ایران در نبرد با تروریسم و مهمتر از آن، تأثیر این نقش آفرینی بر جایگاه منطقه ایران، به طور جدی در محافل مختلف مطرح بوده است. نگاهی به ارزیابی های سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا درباره سیاست های منطقه ای ایران، می تواند بیانگر نکات مهمی در این زمینه باشد.


به گزارش «تابناک»، آشکار شدن نقش برجسته ایران در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق، بقای دولت سوریه به عنوان متحد منطقه ای ایران و قدرت گیری فزاینده گروه های هوادار جمهوری اسلامی ایران در کشورهایی چون یمن، همگی تحولاتی بوده که طی ماه های اخیر، به بحث ها درباره توسعه نفوذ منطقه ای ایران شدت بخشیده است.


در این زمینه باید اشاره کرد که موضوع نقش و نفوذ منطقه ای ایران، طی سال های اخیر و به طور کلی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره محل توجه و مایه دغدغه آمریکا بوده است. این توجه و اهمیت، در ارزیابی های سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا – که جدیدترین نسخه آن کمتر از دو ماه پیش منتشر شده – نیز بازتاب یافته است. در این میان، مقایسه بخش های مربوط به حضور ایران در منطقه در ارزیابی های سه سال اخیر ایالات متحده، می توان روشنگر نکات مهم و قابل توجهی باشد.



چگونه ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از ایران طی سال تغییر کرد؟



در سال 2013، بخش عمده سرفصل مربوط به ایران در گزارش مذکور، به بررسی چشم انداز داخلی ایران از منظر سیاسی و اقتصادی اختصاص داشت و تنها یک پاراگراف از مجموع پنج پاراگراف مربوط به این بخش، درباره سیاست های منطقه ای ایران به بحث می پرداخت. 


در گزارش 2013 آمده بود: «ایران در تلاش برای توسعه نفوذ خود در خارج و تضعیف ایالات متحده و متحدان ما، سعی دارد از ناآرامی در جهان عرب بهره برداری کند. این کشور از گروه های نیابتی خود، از جمله شبه نظامیان فلسطینی که درگیر منازعه با اسرائیل هستند، حمایت می کند. به منظور بهره بردن از خروج آمریکا از عراق و افغانستان، ایران به تلاش خود برای تقویت پیوندهای سیاسی و اقتصادی با دولت های مرکزی و محلی ادامه می دهد و در همین حال، برای برخی گروه های شبه نظامی تسلیحات فراهم می کند. با این حال، تلاش های ایران برای تضمین هژمونی منطقه ای، نتایج محدودی در بر داشته و سقوط رژیم اسد در سوریه ناکامی راهبردی بزرگی برای ایران خواهد بود».



چگونه ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از ایران طی سال تغییر کرد؟



یک سال بعد و در گزارش سال 2014، بیش از نیمی از بخش مربوط به ایران به بحث سیاست های منطقه ای کشورمان اختصاص داده و با توجه به فعال تر شدن ایران در منطقه، ارزیابی ها در این زمینه وارد جزئیات شده است. در این مطلب آمده: «ایران به فعالیت های جسورانه خود در خارج، به نحوی که مغایر با منافع آمریکاست و سبب تشدید منازعات منطقه ای می شود، ادامه خواهد داد. مقامات ایرانی بر این دیدگاه یقین دارند که حمایت آن ها در پایدار ماندن رژیم اسد در سوریه موثر بوده و احتمالاً در سال 2014 نیز به حمایت های خود برای تقویت دولت اسد ادامه خواهند داد».


در بخش دیگری از این گزارش آمده: «تهران که در تلاش برای وجود یک دولت شیعی طرفدار ایران در بغداد است، نسبت به وضعیت نابسامان امنیتی در عراق احساس نگرانی می کند. تهران احتمالاً در تلاش برای یافتن موازنه ای میان محافظت از سهم و جایگاه شیعیان در عراق و در عین حال، پرهیز از انجام اقدامات آشکاری است که می تواند به بروز خشونت های بیشتر ضد شیعی دامن بزند». درباره افغانستان نیز پیش بینی شده که نقش ایران شامل تلاش برای توسعه پیوندهای تهران- کابل به ضرر منافع آمریکا باشد. 


در ادامه، به دیدگاه ایران درباره درگیری های فرقه ای در منطقه اشاره شده و آمده: «ایران، افزایش فرقه گرایی را یک تحول خطرناک در منطقه می داند، اما ارزیابی ما این است که مسئولیتی که ایران در زمینه محافظت از جوامع شیعه و تقویت آن ها برای خود در نظر گرفته، جلوی تمایلش به احتراز از خشونت های فرقه ای را می گیرد. در نتیجه، اقدامات ایران احتمالاً بیش از اینکه سبب کاهش فرقه گرایی شود، باعث افزایش آن خواهد شد».


به این ترتیب، مشاهده می شود که در سال 2014 بر خلاف سال پیش از آن، دیگر سخنی از ناتوانی ایران در دستیابی به اهداف خود در منطقه در میان نیست؛ هرچند، ادعای همیشگی آمریکا مبنی بر حمایت ایران از فرقه گرایی در خاورمیانه و دامن زدن به منازعات فرقه ای، همچنان در این گزارش به چشم می خورد. البته این عامل نیز خود در ارزیابی سال 2015 به نحو دیگری مطرح می شود.



چگونه ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا از ایران طی سال تغییر کرد؟



در گزارش سال 2015 به نقش فعال ایران در مبارزه با داعش در عراق و سوریه اشاره شده و آمده است: «ظهور داعش سبب شده ایران منابع بیشتری را برای جلوگیری از پیشروی های افراط گرایان سنی که متحدان و منافع منطقه ای ایران را مورد تهدید قرار می دهند، اختصاص دهد. سرویس های امنیتی ایران، حمایت نظامی قابل توجهی از بغداد و دمشق داشته اند که شامل ارسال سلاح، اعزام مستشار، تأمین منابع مالی و حمایت مستقیم میدانی بوده است». 


در ادامه به پیامدهای این موضوع برای ایران اشاره شده و آمده: «هر دوی این منازعات، ایران را قادر ساخته تجربه میدانی ارزشمندی در عملیات های ضد شورش به دست آورد. کمک های ایران در توسعه توانایی های گروه های مسلح شیعه در عراق موثر بوده است. تهدید داعش همچنین سبب کاهش مقاومت دولت بغداد در مقابل ادغام این گروه های مسلح در ارتش عراق شده؛ اما ایران کنترل فراوانی بر آن ها دارد». 


در ادامه این مباحث، این بار بر خلاف سال های گذشته به طور مشخص تلاش ایران در راستای کاهش فرقه گرایی در منطقه مورد اذعان آمریکایی ها قرار گرفته و تنها چنین ادعا شده که برخی سیاست های پیگیری شده از سوی ایران، می تواند «اثرات جانبی منفی» برای ثبات منطقه و شاید برای خود ایران به همراه داشته باشد. البته باز هم در این گزارش ایران متهم به حمایت یکجانبه از شیعیان در مقابل سنی ها شده که می تواند احتمال وقوع درگیری های فرقه ای را در منطقه افزایش دهد. 


به این ترتیب، مشخص می شود که صحبت از توسعه نفوذ منطقه ای ایران و به ویژه نقش مثبت ایران در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در منطقه، موضوعی نیست که صرفاً به عرصه ای عمومی و رسانه ای محدود باشد و حتی خود ایالات متحده نیز – هرچند با ملاحظات همیشگی و همراه کردن ادعاهای متعدد – بر این موضوع صحه گذاشته و به آن اذعان می کند. به عبارت دیگر، روند تحولات منطقه از یک سو و موفقیت سیاست های منطقه ایران از سوی دیگر، باعث شده دیگر نه تنها صحبتی از احتمال ناکامی ایران در دستیابی به سیاست هایش به میان نیاید، بلکه موفقیت این سیاست ها حتی بیش از آنچه زمانی گمان می شد در نظر گرفته شود.  












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن