واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
دختر کوچکم هم مثل من ناخنهایش را میجود
جام جم سرا- خانمی ۳۲ سالهام که به دلیل فشارهای عصبی زیاد ناخنهایم را میجوم. الان دختر ۶ سالهام هم عادت کرده و ناخنهایش را میجود.
پاسخ مشاور: ناخن جویدن نشانه بارز اضطراب و هراس است. از آنجا که فقط علائم حالات شما ذکر شده و آگاهی کافی درباره مشکلات روحی و فکری شما ندارم از شما میخواهم در اولین فرصت به یک روانشناس متخصص مراجعه کنید و در گفتوگو با او بیشتر، موانع، مشکلات و افکارتان را شرح دهید تا با توجه به بنبستهای فکری و روحی شما، آگاهیهایی برای حل مشکلتان به شما داده شود.
با این حال، امیدوارم توجه به نکاتی که در ادامه مطرح میشود، برایتان راهگشا باشد.
عادت ناخن جویدن دخترتان ژنتیکی است در بررسی عوامل متداول اثرگذار بر عادت جویدن ناخن، مشخص شده که یکی از عوامل مهم، ژنتیک است؛ یعنی یکی از نظریههای مربوط به عادت جویدن ناخن، این است که این عادت با ژنتیک فرد مرتبط است؛ بنابراین اگر یکی از والدین این عادت را چه در زمان کودکی و چه اکنون داشته باشد، این احتمال وجود دارد که فرزند او هم دچار این عادت شود؛ این یعنی، احتمال ابتلا به عادت جویدن ناخن در این کودکان بیشتر است.
تصور میکنید که به آرامش میرسید جالب است بدانید که یکی از عوامل ناخن جویدن، احساس تسکین استرس است به طوری که بیشتر افرادی که به این عادت مبتلا هستند، وقتی استرس دارند این گونه تصور میکنند که با این عادت خود به لذت و تسکین میرسند.
نگرانیهایتان را با شوهرتان در میان بگذارید با این حال از شما میخواهم که مشکلات و ناراحتیهای خود را روی یک کاغذ بنویسید و نگرانیهایتان را با یک فرد معتمد مانند شوهرتان در میان بگذارید. در صورتی که اضطراب شما بسیار شدید است اولین قدم میتواند مراجعه به روانپزشک به همراه کودک ۶ سالهتان باشد و من به شما توصیه میکنم که درمان دارویی و روانشناسی را همزمان داشته باشید.
چند توصیه برای جلوگیری از جویدن ناخن در کودکان هرگز سعی نکنید با تنبیه و سرزنش کودکتان، او را از ناخن جویدن منصرف کنید زیرا این روش سبب بدتر شدن رفتار او و تکرار این عادت ناپسند میشود. همچنین اگر کودکتان را در حال جویدن ناخن دیدید، او را برای چند لحظه ترک و طوری وانمود کنید که از این رفتار او ناراحت شدهاید.
به خاطر داشته باشید که معمولا کودکان از روی نادانی و فراموشی، این کار را انجام میدهند و تنها حواسپرتی سبب میشود تا آنها این کار ناپسند را ادامه دهند. واضح است کوتاه نگه داشتن ناخن، انگیزه کودک را برای جویدن کمتر میکند. در پایان هم اگر کودک برای مدت طولانی ناخنش را نخورد، روشهای تشویقی را برای او در نظر بگیرید. (سید حامد قدسی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی/ خراسان) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
شنبه 29 فروردین 1394 10:03
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]