واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: شهردار اهواز: به محض ابلاغ بودجه از سوي شورا ، آگهي مناقصه 243 پروژه را خواهيم داد به دنبال جذب مشاركت مردم براي انجام كارهاي عمراني هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: اجتماعي
شهردار اهواز گفت: با توجه به انتظاراتي كه مردم از شهرداري دارند، معتقديم كه با استفاده از بودجه شهرداري و يا منابع درآمدي خود، نميتوانيم شهر را بسازيم. بنا براين به دنبال جذب مشاركت و سرمايههاي مردم براي انجام كارهاي عمراني هستيم. به اين منظور دو لايحه را به شوراي شهر تقديم كرديم.
حيدر نجفي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: در يكي از اين لايحهها، ارزش افزوده املاك شهرداري را از شورا درخواست كرديم كه اگر مصوب شود ميتوانيم كارهاي خوبي را در سطح شهر اهواز آغاز كنيم.
وي افزود: لايحه ديگر مربوط به استفاده از سرمايههاي ساير سرمايهگذاران براي مشاركت در احداث روگذرها و احداث 4 تقاطع غير همسطح است كه اعتبار آن حدود 20 ميليارد تومان در سال 87 خواهد بود. اگر اين لايحه پيشنهادي شهرداري توسط شورا مصوب شود خواهيم توانست چهار پروژه بزرگ تقاطع غير همسطح را در شهر اهواز آغاز بكنيم.
نجفي درباره بودجه پيشنهادي شوراي شهر تصريح كرد: بر اساس وظيفه و دستورالعمل ابلاغي وزارت كشور و مستند به دستور العمل نحوه تنظيم بودجه، بودجه پيشنهادي شهرداري اهواز در سال 87 را معادل 272 ميليارد و 500 ميليون تومان با توزان درآمد و هزينه به شوراي اسلامي شهر اهواز معرفي كرديم. از اين مبلغ، 172 ميليارد و 500 ميليون تومان مربوط به فعاليتهاي عمراني و حدود 100 ميليارد تومان نيز مربوط به هزينه جاري شهرداري اهواز در سال 87 بوده است.
وي افزود: اين بودجه، در كميسيون بودجه شوراي شهر با جلسات متعدد كارشناسي توسط كارشناسان شهرداري و اعضاء كميسيون بودجه شوراي شهر، مصوب و به صحن شورا ارائه شد.
نجفي خاطرنشان كرد: اعضاي شوراي شهر نظراتي در مورد افزايش بودجه در سال 87 داشتند و بنا بر اين نظرات، مبلغي معادل 200 ميليارد تومان به بودجه سال 87 افزودند و بودجه سال 87 شهرداري اهواز را با رقمي معادل 472 ميليارد و 500 ميليون تومان مصوب كردند. در حال حاضر منتظر ابلاغ اين بودجه و پيشنهادات اعضاي شوراي شهر به شهرداري هستيم.
شهردار اهواز گفت: با اعتقاداتي كه من و همكارانم به بودجه داشتيم پيشنهادات خود را در بودجه جاي داديم. به اعتقاد ما و بر اساس دستورالعمل وزارت كشور، ظرفيت شهرداري اهواز بر اساس همان 272 ميليارد تومان است و قانون نيز به نظر نميرسد كه اجازه بيش از آن را بدهد. حال بايد ديد كه بودجه مصوب شده در صحن شورا چه منابعي را براي شهرداري به منظور تامين اعتبارات افزوده شده به بودجه سال 87 تعريف كرده است. در شهرداري اهواز آن چه اعضاي شوراي شهر پيشنهاد دادهاند را پيگيري خواهيم كرد. براي تعريف منابعي كه شوراي شهر معرفي ميكند جلسات كارشناسي خواهيم داشت تا بستر اجرايي را براي انجام بودجه مصوب شورا ايجاد كنيم.
وي يادآور شد: منتظر ابلاغ بودجه از سوي شوراي شهر به شهرداري هستيم و شهرداري تنها مسئول ايجاد بستر اجرايي براي پيشنهادات شوراي شهر است.
وي اظهار داشت: هر چند اعضاي شوراي شهر پيشنهاداتي براي تغيير بودجه سال 87 شهرداري در زمينه فعاليتهاي عمراني و فرهنگي داشتند، ولي شهرداري در پيشنهادات فرهنگي بودجه، كارهاي زيربنايي را مدنظر خود قرار داده است.
نجفي گفت: براي نخستين بار در سطح شهر اهواز به دنبال اين هستيم كه پاركينگهاي طبقاتي را احداث كنيم و در بودجه پيشنهاداتي در اين زمينه داشتهايم. امسال بر خلاف سياستهاي گذشته، براي شهرداري اهواز از محل اعتبارات تملك داراييها، مبلغي پيشنهاد شده است. توافقنامه كلي دريافت اين اعتبار امروز(شنبه) ميان مديريت راهبردي معاونت بودجه و برنامهريزي مبادله شد. بنا بر اين توافقنامه، 4/13 ميليارد تومان از محل اعتبارات تملك داراييها به شهرداري اهواز اختصاص خواهد يافت.
وي عنوان كرد: پيش بيني ميشود در سال 87 از محل اعتبارات دولت مبلغي فراتر از سالهاي گذشته به شهرداري كمك خواهد شد. تا كنون رقم 4/13 ميليارد تومان اعتبار دولتي از محل اعتبارات تمكلداراييها در نظر گرفته شده است. همچنين سازمان مديريت اعتباراتي نيز از محل توسعه شهر اهواز، به شهرداري اختصاص خواهد داد. در اين زمينه، پروژههايي نيز تعريف شده است.
شهردار اهواز توضيح داد: بر خلاف سالهاي گذشته اعتبارات كمكهاي دولت ريز نشده و پيگيري خواهيم كرد اين اعتبارات در پروژههاي بزرگ كه جذب خوبي داشته باشند، هزينه شوند. به اين منظور، پروژههاي بزرگ را از محل اعتبارات تملكداراييها در ميان پروژههاي پيشنهادي شهرداري جاي دادهايم.
وي يادآور شد: به محض ابلاغ بودجه از سوي شورا به شهرداري، آگهي مناقصه 243 پروژه را خواهيم داد. همچنين عمليات اجرايي فعاليتهاي مربوط به شهرداري كه در بودجه 87 ديده شده است را آغاز ميكنيم.
نجفي گفت: به زودي در هسته مركزي سه ايستگاه مكانيزه اتوبوس شهري براي رفاه حال مردم احداث ميشود. همچنين به زودي يكي از پاركهاي هسته مركزي شهر اهواز را با انجام مطالعات و بهسازي لازم، به عنوان پارك بانوان اختصاص خواهيم داد. به اين منظور پاركي انتخاب ميشود كه از نظر امنيت، سهولت تردد و دسترسي عمومي مناسب باشد.
وي درباره پروژه قطار شهري گفت: پنجشنبه هفته آينده جلسهاي در زمينه پل هشتم اهواز با معاون عمراني استاندار خواهيم داشت. بر خلاف بحثهايي كه ميشود، پروژه قطار شهري در حال فعاليت است و به خوبي پيش ميرود. تعهداتي ميان شهرداري اهواز و شركت پناهسازان ايران وجود داشته و قرار بود اين پروژه از طريق فايناس خارجي يا وام داخلي اجرا شود. ما هنوز اعتقاد داريم آن چه كه به عنوان تعهد در قرارداد ميان ما و شركت سازنده است، پا برجاست. در زمينه انحرافاتي كه از نظر زماني در اجراي پروژه تشخيص داديم، اقدمات قانوني را در قبال شركت پيمانكار بر اساس قرارداد انجام دادهايم. اخطار لازم را دادهايم و نشستي نيز در اين زمينه خواهيم داشت.
شهردار اهواز يادآور شد: در حال بررسي پيشنهادات شركت سازنده هستيم تا آن چه كه به صلاح مردم است اجرا شود.همچنين آن چه در شرايط قرارداد ميان شهرداري اهواز به عنوان كار فرما و شركت پناه سازان به عنوان پيمانكار وجود دارد را دنبال ميكنيم. مصمم هستيم كه پروژه پل هشتم اهواز اجرا شود. احداث اين پل از نيازهاي شهر اهواز است و پيمانكار بايد بر اساس تعهداتي كه دارد به شهرداري اهواز پاسخ دهد.
وي افزود: جلسه نهايي در زمينه پروژه پل هشتم اهواز، روز پنجشنبه با حضور معاون عمراني استاندار با شركت سازنده و مشاوران و همچنين كارشناسان شهرداري در استانداري برگزار مي شود تا تصميمات لازم در چهارچوب قرارداد گرفته شود. با وجود اين، كارگاه پل هشتم فعال است ولي فعاليت كارگاه تاخيراتي نسبت به زمان قرارداد دارد كه من و همكارانم از شركت سازنده درخواست داريم آن چه كه به شهرداري اهواز به عنوان كارفرما تعهد دادهاند، عمل كنند.
نجفي گفت: زمان به بهرهبرداري رسيدن پل هشتم اهواز، پس از بازنگري تعهدات طرفين در نشست مشترك، اعلام ميشود. قصد داريم تمهيداتي براي اجراي پروژه با در نظر گرفتن صلاح شهرداري و با توجه به شرايط مندرج در قرار داد بينديشيم. پس از نشست آتي، ميتوانيم جزئيات بيشتري در اين زمينه ارائه دهيم.
شهردار اهواز درباره پروژه مترو اهواز تصريح كرد: خوشبختانه امروز 80 ميليارد تومان اعتباري كه دولت براي اجراي اين پروژه در سال 87 متعهد شده بود، امروز ابلاغ شد و موافقت نامه آن در حال تنظيم است. 20 ميليارد تومان نيز شهرداري اهواز براي انجام اين پروژه در سال جاري متعهد است. بستر اجرايي پروژه مترو در حال فراهم شدن است. بايد بدانيم كه در سال 87 با چه ميزان اعتبار ميتوانيم كار كنيم. اجراي اين پروژه به پول نياز دارد. برآورده اوليه كل پروژه ، 800 ميليارد تومان تعريف شده و افق طرح نيز 5 ساله است.
وي ادامه داد: در حال حاضر پيگير هستيم كه بتوانيم اعتباري ريالي دولت را جذب كنيم. مشكلاتي در اجراي پروژه قطار شهري اهواز به وجود آمده كه در حال پيگيري هستيم تا فاينانسي كه پيمانكار متعهد شده را حداقل بر اساس تعهداتش انجام دهد و آن چه كه ما متعهد شدهايم نيز انجام شود.
شهردار اهواز خاطرنشان كرد: اعتباري كه دولت به يك پروژه اختصاص ميدهد بايد در همان پروژه هزينه شود و اين پول در محل ديگري از شهرداري هزينه نشود. دولت كاملا از محل اعتبارات پروژه اطلاع دارد. دولت ميداند كه اين پروژه فاينانس داشته است، دولت مراحل فاينانس را ميداند و سازمان مادر تخصصي قطار شهري كشور نيز از آن اطلاع كامل دارد. آن چه نيزبه ما اعتبار دادهاند بايد در پروژه اجرا كنيم. شايد مشكلاتي در تحقق فاينانس به وجود آمده باشد ولي اعتباراتي كه از سوي دولت به ما داده ميشود بايد در محل پروژه اجرا شود.
وي گفت: در اين زمينه همكاران ما در سازمان قطار شهري، شركت مادر تخصصي قطار شهري كشور، وزارت كشور و مخصوصا معاونت عمراني وزارت كشور مصمم هستند كه به اجراي پروژه قطار شهري اهواز كمك كنند. در حال حاضر نيز مسئولان استان در حال پيگيري هستند كه اين پروژه به نحو احسن مسير اجرايي خود را طي كند. ما نيز لازم مي دانيم كه حداقل بستر اجرايي و امكانات را آماده كنيم كه پروژه اجرا شود.
نجفي عنوان كرد: دولت در سال گذشته 135ميليارد تومان شهرداري اهواز را براي فاينانس پروژه قطار شهري ضمانت كرده بود، بدين معني كه اگر سال گذشته فاينانس پروژه محقق نميشد، دولت اعتبار ريالي را همانند ساير كلانشهرها به شهرداري اهواز ميداد. در سال گذشته به دولت اعلام نكرديم كه فاينانس محقق نشده و هنوز هم اعلام نكردهايم كه محقق نخواهد شد.
وي گفت: يك سري مسائل حقوقي ميان فاينانسور، پيمانكار و شهرداري اهواز وجود دارد كه بايد اين مسائل حقوق حل شود. اين مسائل، مسائل حقوقي بينالمللي است و در حال پيگيري آنها هستيم. مسائلي وجود دارد كه شركت مادر تخصصي قطار شهري كشور و شهرداري اهواز و مدير پروژه، بايد اين مسائل را دقيقا رعايت كنند. يك سري تعهدات بينالمللي در قبال اين فاينانس داريم و فاينانسور نيز تعهداتي نسبت به ما دارد. بايد پيگيري كنيم كه وضعيت فاينانس را قطعي كنيم و عنوان كنيم كه محقق خواهد شده يا محقق نخواهد شد. در حال پيگيري مشخص شدن وضعيت تحقق يا عدم تحقق فاينانس هستيم و در اين زمينه بايد مسائل حقوقي قرار داد را رعايت كنيم.
شهردار اهواز بيان كرد: جلسهاي در حضور معاونت ميراث فرهنگي داشتيم، قرار بود كاوشهايي در اين زمينه انجام شود. آن چه كه مدعي شده بودند را رد نميكنم و تاييد هم نميكنم. جلسه مشتركي با مدير عامل سازمان قطار شهري در حضور معاونت ميراث فرهنگي كل كشور داشتيم و خواهش كرديم به دليل حساسيت موضوع، از طريق پژوهشكده خودشان كه ميتواند اين فعاليتها را انجام دهد، پژوهشهاي لازم را براي شهرداري اهواز انجام دهند و ما پذيرفتهايم كه هزينههاي لازم را پرداخت كنيم. نتيجه اين پژوهش و كاوش براي ما اهميت خواهد داشت. ما نه ميتوانيم آن ادعا را رد كنيم و نه ميتوانيم تاييد كنيم و منتظر نتيجه كاوش و پژوهش سازمان ميراث فرهنگي كشور كه به عنوان متصدي اين موضوع براي ما انجام ميدهد، هستيم. در اين زمينه قراردادي از سوي سازمان ميراث فرهنگي كشور براي ما فرستاده شده، من نيز پيگيري كردهام و به سازمان قطار شهري اهواز ارجاع دادهام و قرار است كاوش انجام شود و نتيجه را براي انجام اقدامات بعدي به شهرداري و سازمان قطار شهري اهواز اعلام كنند. مسلما تعصب سازمان ميراث فرهنگي كشور نسبت به آن چه ادعا شده است بيشتر از ديگران است.
وي اضافه كرد: وظيفه اصلي شهرداري و نخستين انتظار مردم از شهرداري، نظافت شهر و اقدامات پاكباني است. شهرداري پيش از اين كه اقدامات عمراني انجام دهد بايد فعاليتهاي خدماتي انجام دهد. بهداشت و نظافت شهر و تثبيت وضع موجود وظايف اصلي شهرداري هستند و ما بهجد در حال پيگيري اين موارد هستيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 616]