واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك پرستار: تغيير نوع نگرش به پرستاري بسياري از مشكلات آنرا حل خواهد كرد پرستار نبايد محدود به بالين بيمار شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان
با تغيير ديدگاه و نوع نگرش كنوني به پرستاري خواهيم دريافت كه پرستاري از آنچنان گستردگي برخوردار است كه تعيين ارزش براي آن معني نخواهد داشت و خواه ناخواه حل بسياري از چالشهايي را كه اكنون بر اين رشته تحويل ميشود را هر سازمان، نهاد و در حالت كلي جامعه برخود ملزم ميداند.
دكتر ابوالفضل جارياني، پرستار و عضو هيئت مديره انجمن پرستاري ايران، در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: پرستاري رشته و حرفهاي است كه در ازاي خدماتي كه در بالين بيمار انجام ميدهد نميتوان قيمت و حد مرزي براي آن تعيين و آنرا ارزشگذاري كرد. با داشتن چنين ديد و نگرشي، به مقدس بودن و گستردگي دامنه اين حرفه پي خواهيم برد.
وي با بيان اينكه هنگاميكه نوع نگرش به پرستاري تغيير كند، سيستم حقوقي ارائه حقوق و مزاياي پايين را در شان اين حرفه نخواهد دانست، افزود: پرستاري حرفهاي آن چنان مقدس است كه علامه طباطبايي در سخناني اظهار ميدارد كه من حاضرم هفتاد سال عبادتم را با يك شب پرستاري از بيمارن عوض نمايم. داشتن اين نوع نگرش همچون علامه طباطبايي نسبت به اين حرفه خيلي از مشكلات اقتصادي، اجتماعي و ... را در جامعه نسبت به اين رشته حل خواهد كرد.
جارياني تصريح كرد: پرستاران كساني هستند كه از لحاظ علمي از مرتبه بالايي برخوردارند و افراد پذيرفته شده در كنكور سراسري افرادياند كه از لحاظ علمي هم رده رشتههايي چون مكانيك، عمران و ... هستند؛ اما متاسفانه بعد از فارغالتحصيل شدن و ورود به عرصه كار فقط ديدگاه فداكارانه و ايثارگري آنان است كه پرستاري را براي تداوم اين حرفه به جلو پيش ميبرد چرا كه نسبت به هم ردههاي رشتهاي خود كه تحت پوشش وزارت خارج از وزارت بهداشت از جايگاه اجتماعي و حقوقي يكسان و مناسب با توجه به مدرك و طي كردن دوره تحصيلي شان برخوردار نميشود.
وي يادآور شد: اين امر يكي از مسائلي است كه پرستاران را در حرفه خود دچار ياس و نااميدي و دل ندادن به حرفه و ارائه خدمات در بالين بيمار خواهد كرد.
اين دكتراي مديريت متذكر شد: متاسفانه پرستاران بعد از 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي هنوز هم قادر به اجرايي كردن تعرفهگذاري حرفه خود نشدهاند اين در حاليست كه ميتوان گفت تعرفه گذاري پرستاري حداقل توقعي است كه پرستاران برآورد آن را از جامعه انتظار دارند.
جارياني گفت: در سيستم جامعه هر اقدامي كه براي پرستاري انجام شود كم است و شان و جايگاه اجتماعي پرستار در حال حاضر از جايگاه خوبي برخوردار نيست. اين امر شايسته و متناسب با تلاشها و زحمات اين حرفه نيست و فشارهاي اجتماعي، اقتصادي و ... كه به پرستار اعمال ميشود قطعا در نهايت در نوع كيفيت ارائه خدمات توسط پرستار بر بالين بيمار اثر گذار خواهد بود.
جارياني با تاكيد بر اين كه بر خلاف تصور كنوني پرستاران به غير از ارائه خدمات بر بالين بيمار، از توانمنديهاي مديريتي، آموزشي و پژوهشي نيز برخوردارند، خاطرنشان كرد: بايد از نيروي پرستار در زمينههاي ديگر به غير از بالين بيمار نيز در جامعه استفاده شود و توانمنديهاي مديريتي، برنامهريزي و آموزشي و پژوهشي پرستاران در بسترهايي چون وزارت بهداشت و مجلس و فضاهاي نيازمند به اين توانمنديها به كار گرفته شود. پرستار نبايد تنها محدود به بالين بيماران شود.
جارياني با اشاره به اينكه تنها بيان مشكل، از مشكلات نميكاهد گفت: پرستاران با تكيه بر اتحاد با تعيين اهداف، اولويت و بيان مشكلات و راهكارهاي كارشناسي مشكلات خود با برگزاري نشستهايي با مسئولين و ارائه نتايج آن قادر به حل مشكلات خود خواهند بود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]