واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك پرستار: فقر حاكم بر درآمد پرستاري در همه حوزههاي درماني همچنان پا برجاست نهادينه شدن خدمات پرستاري، مرهمي بر زخم پرستاران است
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان
سختي كار پرستاري با وجود حقوق پايين و ساعت كار بالا الزاماتي را تداعي ميكند كه بايد دولت با استفاده از روشهاي بازنگري مقررات مربوطه اين مسائل را حل و فصل كند.
مسعود نيازي، پرستار و رئيس اتحاديه كاركنان بيمارستانها و مراكز درماني، در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار داشت: پرستاري نسبت به ابعاد فرهنگي، اجتماعي و شغلياش ناشناخته است و در ايران جايگاه مناسبي ندارد. مشكل اجتماعي پرستاران معطوف به اين نكته است كه احاد جامعه، شناختي كه در مورد مشاغل ديگر دارند در مورد پرستاري ندارند.
وي افزود: فرهنگسازي و ايجاد شناخت جامعه از اين شغل مترادف با كار فرهنگي دولت در جامعه است و متاسفانه اغلب مردم به غير از پزشك، بقيه را مراقب بيمار تلقي ميكنند. اگر در اين طيف پرستاران PH.D هم داشته باشند تفاوتي در ديد اجتماعي مردم ايجاد نميشود. پرستاران با وجود گذراندن تحصيلات كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتراي حرفهاي بايد از جايگاه اجتماعي در خور توجه برخوردار باشند.
اين پرستار متذكر شد: در اين رابطه با بهرهمندي از مكانيسم رسانههاي جمعي بايد وزارت بهداشت نسبت به رايزيني با آموزش و پرورش كوشش كنند تا از طريق معرفي اين شغل در كتابهاي درسي شناخت جامعه از شغل پرستاري را بهبود بخشد.
رئيس اتحاديه كاركنان بيمارستانها و مراكز درماني تصريح كرد: قانون كار انحصارات ويژهاي را براي پرستاري قائل نشده است. بدين معني كه بايد در بخش خصوصي وزارت كار نسبت به تصحيح وضعيت معيشتي پرستاري با تثبيت بازنشستگي پيش از موعد، كاهش ساعت كار و از همه مهمتر بازنگري طرح طبقهبندي مشاغل اهتمام ورزد.
نيازي خاطرنشان كرد: به منظور حل ريشهاي مشكل معيشتي پرستاران در بخشهاي خصوصي و حل و فصل آنها، بايد وزارت كار پيشنهاد خود را نسبت به تغييرات عمده قانون كار متناسب با خدمات پرستاري به دولت و لاجرم به مجلس شوراي اسلامي ارائه كند.
اين پرستار گفت: پرستاران بخش دولتي، سازمان تامين اجتماعي و برخي از سازمانهاي خاص اگر چه تعهدات مختصري در ارتقاء معيشت پرستاران طي سالهاي اخير پيشبيني كردهاند و دستمزد را افزايش دادهاند اما همچنان فقر حاكم بر درآمد پرستاري در همه حوزههاي درماني پا برجاست.
رئيس اتحاديه كاركنان بيمارستانها و مراكز درماني متذكر شد: دولت از طريق وزارت خانههاي درگير در زمينه ارائه آئيننامه تعرفهگذاري خدمات پرستاري تعلل كرده است به طوريكه مهلت مقرر تنظيم آيين نامه سپري شد و اين قانون هنوز معلق مانده است. متاسفانه سازمان نظام پرستاري نيز سازماني با خمير مايه دولتي و موظف، از پيگيري مطلوبي در اين راستا برخوردار نبوده و پاسخگوي مناسبي ندارد.
وي اظهار داشت: اميد است با تكرار مكرر همه ساله مطالبات پرستاري در روز پرستار، مسئولين نسبت به نگرش جدي اين موضوعات ترغيب شود و وعده و وعيدهاي همه ساله از حالت تئوري به سمت عملياتي شدن پيشرفت كند. اگر اين موضوعات مورد توجه قرار نگيرد سلامت جامعه به علت تثبيت نقصان مزدي، به طور اجتناب ناپذير پرستاران را به سمت شيفتهاي دو سه گانه بيش از پيش سوق خواهد داد و اين امر مترادف با خستگي، افسردگي، بيدقتي، بيتفاوتي و كاهش انگيزه كاري است.
نيازي گفت: جايي كه پرستاران در بخش خصوصي و نيمه دولتي بواسطه قراردادهاي موقت كار با حقوق اندك استثمار شدهاند نميتوان خدمات درماني را توسعه يافته و كيفي تعريف كرد. كيفيت در توسعه حرف اول را ميزند. يكي از اهرمهاي توسعه يافتگي در صنوف بويژه ارتقاء كيفيت كاري پرستاري، نهاينه كردن تشكيلات صنفي حرفهاي آزاد از طريق تشكيل انجمنهاي صنفي كاركنان مراكز درماني است.
رئيس اتحاديه كاركنان بيمارستانها و مراكز درماني يادآور شد: زماني يك صنف ميتواند از حقوق خود دفاع كند كه جايگاه غير دولتي، منافع گروهي را دنبال كند زيرا اين روش از مصلحت انديشي و سلايق دولتي حاكم مصون است.
وي خاطرنشان كرد: اگر موارد ويژهاي از منظر حقوقي، فرهنگي و رفاهي براي پرستاران پيشبيني نشود انگيزه كاري بين پرستاران بالا نميرود و همواره سلامت جامعه با حضور پرستاران بيتفاوت رو به قهقرا سير خواهد كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 589]