واضح آرشیو وب فارسی:مهر: معنويت در دنياي معاصر - 6واگذاري مديريت معنوي جهان به ايران ارتقاء معنويت را در پي دارد
رئيس مؤسسه شيعهشناسي با تأكيد بر اينكه معنويت عاملي براي جلوگيري از پوچگرايي است، گفت: اگر غربيها رهبري و مديريت معنوي را به جهان اسلام و ايران بدهند، معنويت ارتقاء مي يابد.
دكتر محمود تقي زاده داوري رئيس مؤسسه شيعه شناسي در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اينكه معنويت را همواره با روحانيت و با معنا داري به طور مرادف و مترادف به كار مي بريم، اظهار داشت: مقصود از معنويت مجموعه حالات، احساسات، عواطف، تمايلات و انگيزه هايي است كه مرتبط با موجود يا موجودات اصيل، حقيقي، ماندگار و جاودانه در اين عالم اند. به طور مثال زماني كه تصويري از خانه خدا را مي بينيم رنگ پوست تغيير مي كند، احساس ما تهييج مي شود، اشك چشم جاري شده و به خدا توسل مي كنيم به كسي كه غايت زندگي، هدف زندگي است به اين حالت كه احساسات و عواطف ما را متوجه به موضوع اصيل مي كند حالت معنوي مي گوييم كه تنها يك بخش از معنويت را تشكيل مي دهد.
رئيس مؤسسه شيعه شناسي در ادامه به بخش ديگر معنويت اشاره كرد و افزود: معنويت مجموعه اي از افكار، نظريات و انديشه هاي مرتبط با يك موجود اصيل است كه ما به آن خدا مي گوييم . بنابراين به مجموعه تأملات ما معنويت گفته مي شود . به طور مثال يكساعت درباره ارتباط با خود با خدا فكر مي كنيم اين تأمل، تدبر، انديشه و ايده فكري معنوي است كه مرتبط با عالم غيب است مرتبط با باطن و مرتبط با يك موجود اصيل، جاودانه و ماندگار است .
حجت الاسلام محمود تقي زاده داوري با بيان اينكه بخش ديگر معنويت مربوط به اعمال، رفتار و كنشهاي ما مي شود، يادآورشد: صدقه دادن، كمك كردن به يك فرد و يا خانواده نيازمند و يا حتي سالمندان شامل اين اعمال مي شود. از اين رو معنويت مجموعه اي از حالات، افكار و اعمال را شامل مي شود كه با موجود و يا موجودات اصيل، حقيقي، ماندگار مرتبط اند و به آن انگيزه انجام مي شوند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه معنويت براي زندگي فردي و جمعي ما ضرورت دارد، تصريح كرد: ضرورت آن به ضرورت خروج ما از پوچي باز مي گردد . معنويت مقابل پوچ گرايي است. از آنجايي كه پوج گرايي اثرات مخرب دارد. براي اينكه بشر به آن سمت نرود بايد به سوي معنويت سوق يابد، چرا كه عبث گرايي و پوچ گرايي آفت انسان به شمار مي رود كه تبعات منفي آن انسان را خود محور مي كند، به پوچي مي رسد، اخلاق گرا نمي شود. به طوري كه همه بايد در خدمت او باشند، كارهاي بد و ناپسندي مرتكب مي شود و زندگي تداوم و استمرار پيدا نمي كند.
رئيس مؤسسه شيعه شناسي با تأكيد بر اينكه به منظور تنظيم زندگي اجتماعي و خارج شدن از پوچي بايد به سمت معنويت حركت كنيم، اظهار داشت: بنابراين نشاط ، طراوت و استمرار حياتي به معنويت بازمي گردد. اين امر يعني اينكه معنويت به ما رضايت خاطر مي دهد، زندگي مي ارزد تا برايش وقت بگذاريم، تفكر و برنامه ريزي كنيم. در غير اين صورت زندگي به پايان مي رسد و حيات بشري نيز تمام مي شود. پس معنويت براي بقاي و ادامه حيات ما ضرورت دارد.
دكتر تقي زاده داوري با تأكيد بر جايگاه معنويت در دنياي امروز يادآور شد: معنويت پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران ارتقاء چشمگيري در دنيا يافت. پيش از پيروزي انقلاب اسلامي كه دنيا به وسيله ماركسيستها اداره مي شد كسي نمي گفت كه خدا وجود دارد و ماركسها دين را افيون مي دانستند و بر عدم وجود خدايي تأكيد مي كردند، اما انقلاب آمد و آن سد و هيمنه را شكاند. از آن پس هنرمندان، استادان، خوانندگان، افراد معروف و غير معروف همه مي گفتند كه به خدا و عالم غيب اعتقاد داريم. به اين ترتيب دينداري كه اخلاق باشد، هستي دوستي و بشر دوستي در دنيا ارتقاء يافت. كليساهاي بسياري ساخته و پر شد. مساجد پر و جوانان متدين شدند.
وي با اشاره به اينكه امروزه جنبه هاي افراطي معنويت را در دنيا شاهد هستيم، گفت: در مسيحيت طرفداران رئيس جمهور آمريكا از اين دسته هستند و معتقدند كه با انجام بدترين اعمال موعود و منجي عالم مي آيد و تحت لواي معنويت به كشتار بشريت، و انهدام جوامع انساني و فجايع بشري سطح جهان مي پردازند. در يهوديت صهيونيستها كشتار جمعي به راه انداختند و در اسلام نيز القاعده كارهاي بدي را مرتكب شد كه مسلمانان را سرافكنده كرد.
دكتر تقي زاده داوري با بيان اينكه ما ارتقاء معنويت را در قرن حاضر و دوره معاصر به پيروزي انقلاب اسلامي متصل مي كنيم، افزود: اگر غربيها رهبري معنوي و مديريت معنوي را به جهان اسلام و ايران بدهند، معنويت ارتقاء مي يابد. مسيحيت انواع فرقه هاي بنيادگرا را گسترش دادند و به جاي اينكه خدا دوستي منجر به بشر دوستي و صلح و احترام متقابل شود بشر امروز در سايه خداگرايي كاذب غرب مسائلي را تحمل مي كند كه در قرن گذشته بي سابقه بوده است.
رئيس مؤسسه شيعه شناسي در پايان تصريح كرد: معنويت براي ما به عنوان فرد، جمع و در جهان امروز ضروري است كه در سايه عقل گرايي انساني باشد تا آنچنان كه از انقلاب اسلامي ايران نشأت گرفته، آن را رهبري و هدايت كند.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 371]