واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير كار و امور اجتماعي: نماينده واقعي كارفرمايان با راي اكثريت انتخاب ميشود
وزير كار و امور اجتماعي گفت: در مسير فرآيند تشكيل كانون عالي كارفرمايان اختلاف سليقههاي بسياري وجود دارد اما در نهايت نظر اكثريت مهم است و كانون با تكيه بر خرد جمعي شكل ميگيرد.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومي وزارت كار و امور اجتماعي،
سيدمحمدجهرمي در ديدار با آنتونيو پنالوسا دبيركل سازمان بينالمللي كارفرمايي، افزود : اصرار داريم كه كارفرمايان بيشتري در اين كانون حضور داشته باشند اما آنچه مسلم است كساني كه حتي از سوي صنف خود نمايندگي ندارند، نميتوانند در كانون عالي كارفرمايان فعاليت كنند.
وي با تاكيد بر عملكرد مبتني بر رعايت اصول دمكراسي از سوي وزارت كار و امور اجتماعي، تصريح كرد: هر تشكلي ميتواند در چارچوب قانون و مقررات، منافع صنف خود را پيگيري كند و دولت در اين حوزه دخالتي ندارد اما كار رسيدگي به شكايات مطابق قانون برعهده دولت است.
وي با اشاره به مقررات ILOو همچنين قانون كار جمهوري اسلامي ايران گفت : قانون بر اين نكته صراحت دارد كه تنها يك كانون عالي كارفرمايان از رسميت برخوردار است و مطابق همين قانون نماينده واقعي كارفرمايان با راي اكثريت انتخاب ميشود.
در ادامه اين نشستآنتونيو پنالوسادبيركل سازمان بينالمللي كارفرمايي با ابراز خرسندي از ديدار با وزير كار كشورمان به افقهاي روشن همكاري ايران و سازمان بينالمللي كار اشاره كرد و افزود: ايران بحث اصلاح قانون كار را با جديت دنبال ميكند و اين مايه خوشحالي است و ما اميدواريم اين مشي سازنده در مقوله رسميت بخشي به تشكلهاي كارگري و كارفرمايي نيز ادامه پيدا كند.
وي رشد كمي تشكلهاي كارگري را طي سه سال گذشته مثبت ارزيابي كرد و افزود: در حوزه كارفرمايي بايد به اتحادي دست پيدا كنيم كه فرصتهاي توليد صرف چالش بين تشكلها نشود.
پنالوسا با اشاره به برخي ابهامات موجود در خصوص تشكلهاي كارفرمايي در ايران گفت: نگاه من به مقوله كارفرمايان در ايران مثبت است.
در ادامه اين سيدمحمد جهرمي با انتقاد از نگاه تبعيض آميز برخي از نهادهاي بينالمللي گفت: ما در مجامع بينالمللي با برخوردهاي سياسي بسياري دست و پنجه نرم ميكنيم اما از IOEكه يك سازمان خصوصي است انتظار داريم واقع بينانه تر و با نگرشي فني و تخصصي با مسايل برخورد كند.
.
وي با انتقاد از تاكيد كانون بينالمللي كارفرمايي براي انتخاب يك كانون غيررسمي و خارج از چارچوبهاي قانوني، خاطرنشان كرد: هيچ نهاد بين المللي حق ندارد ايران را براي مردم و دولت ايران خط مشي تعيين كند و براي به رسميت شناختن و يا پذيرش يك تشكل غيرقانوني اصرار داشته باشد.
جهرمي افزود: اگر هركس خارج از چارچوب قانوني ادعا كرد كه نماينده تشكل كارگري يا كارفرمايي است هرج و مرج و بيقانوني رخ خواهد داد و مطابق قانون هر جمعي كه بخواهند در قالب تشكل صنفي فعاليت كنند، بايد بر اساس اساسنامه مشخص و اعضاي معيني خود را به ثبت برسانند.
وزير كار و امور اجتماعي با تاكيد بر پذيرش راي اكثريت، تصريح كرد:
برخي از برداشتها از قوانين كشور ما سطحي و نادرست است و ما نميدانيم برخي از محافل سياسي چه تفسيري از قانون براي شما داشتهاند اما به صراحت ميگويم دولت ايران بر فعاليت مستقل و آزاد و همچنين راي اكثريت صنف تاكيد دارد.
جهرمي در پايان ابراز اميدواري كرد: نمايندگان نهادهاي بينالمللي با برپايي جلسات متعدد با نمايندگان مستقل جامعه كارفرمايي و كارگري از پيش داوري پرهيز كنند تا به مجموعههاي شان لطمهاي وارد نشود.
گفتني است، اين نشست روز دوشنبه با حضور وزير كار و امور اجتماعي، دبيركل سازمان بينالمللي كارفرمايي و فعالان حوزه كارفرمايي كشور در محل وزارت كار و امور اجتماعي برگزار شد.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]