واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: انتقاد فرمانده نيروي انتظامي از عملكرد "ناتو" درمبارزه با موادمخدر
خارجي. اجتماعي. ايران. افغانستان.
فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران در گفت وگو با خبرگزاري رويترز از عملكرد ضعيف نيروهاي "ناتو" در افغانستان در زمينه مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر انتقاد كرد.
سرتيپ پاسدار "اسماعيل احمدي مقدم" در گفتگو با خبرگزاري رويترز نيروهاي "ناتو" را متهم كرد كه از مبارزهاي نمادين عليه كشت غيرقانوني مواد مخدر در افغانستان فراتر نميروند.
وي تصريح كرد كه ناتو براساس اطلاعات ارائه شده از سوي ايران براي مقابله با تجارت ترياك اقدام نميكند.
اين درحالي است كه ناتو ميگويد هيچ الزامي براي هدايت عمليات مبارزه با مواد مخدر ندارد اما در عين حال مايل است در اين زمينه كمك بيشتري به مقامات افغان بدهد.
فرمانده پليس ايران كه رياست ستاد مبارزه با مواد مخدر ايران را نيز عهدهدار است، در گفتوگويي با رويترز در دفتر كارش در شمال تهران گفت:
مداركي داريم مبني بر اينكه مبارزه ناتو عليه مواد مخدر بيش از آنكه واقعي باشد، مبارزهاي نمادين و سمبليك است.
وي افزود: اطلاعاتي در مورد آزمايشگاههاي محل توليد هروئين و شيشه در افغانستان به طور مستقيم و غير مستقيم در اختيار كشورهاي عضو ناتو قرار ميگيرد اما شاهد برخورد ناتو با اين آزمايشگاهها نيستيم.
احمدي مقدم به گزارش "دفتر جرايم و مواد مخدر سازمان ملل" اشاره كرد كه حاكي است كشت خشخاش در افغانستان در سال ۲۰۰۷به بيشترين حد خود رسيده است.
وي گفت: پس از ۷سال از اشغال (افغانستان) ، نامعقول است كه بگوييم هيچ قدرتي نداريم.
وي ادامه داد: برخي از كشورهاي اروپايي به ويژه فرانسه و ايتاليا از طريق ارسال سگهاي ردياب و تجهيزات فني به ايران، تهران را در مهار قاچاق مواد مخدر ياري ميكنند.
ايران با افغانستان ۹۰۰كيلومتر مرز مشترك دارد و از طرف گروههاي جنايتكاري كه ميخواهند تجارت سودآور خود را به غرب برسانند، تحت فشار زيادي است.
به گفته احمدي مقدم، بخش زيادي از مواد مخدر در افغانستان براي كشورهاي غرب اروپا توليد ميشود و اين كشورها بايد مسووليتپذيري بيشتري در اين زمينه داشته باشند.
وي افزود: ايران سالانه حدود ۶۰۰ميليون دلار براي مبارزه با مواد مخدر هزينه ميكند.
گزارشهاي دفتر جرايم و مواد مخدر سازمان ملل با اشاره به ناكامي افغانستان و تلاشهاي بينالمللي به رهبري انگليس در مقابله با مشكل توليد مواد مخدر در اين كشور، حاكي است: افغانستان ۹۳درصد از ترياك جهان را توليد ميكند و پس از چين قرن نوزدهم ، بزرگترين توليدكننده مواد مخدر به شمار ميرود.
دفتر جرايم و مواد مخدر سازمان ملل ضمن تقدير از تعهد ايران در مهار قاچاق مواد مخدر، نسبت به رونق تجارت ترياك در جنوب افغانستان ابراز نگراني كرده است.
ايران در سالهاي دهه ۱۹۹۰عمليات ساخت موانع فيزيكي براي دشوارسازي حمل و نقل مواد مخدر به داخل كشور را شروع كرد و در حال حاضر نيز صدها كيلومتر ديگر را براي برقراري ارتباط بين بخشهاي مختلف اضافه ميكند.
احمدي مقدم در پايان خاطر نشان كرد: بيش از ۳هزار و ۶۰۰نفر از پرسنل امنيتي ايران از زمان انقلاب اسلامي در سال ۱۹۷۹تا كنون در راه مبارزه با قاچاق مواد مخدر به ويژه در مناطق مرزي جان باختهاند.
وي گفت: مرزها، مانعي پيشروي قاچاق مواد مخدر نيست.
يادآور ميشود، اسماعيل احمدي مقدم دبير كل ستاد مبارزه با مواد مخدر روز چهارشنبه هفته پيش خواستار همكاري جدي و عملي جامعه جهاني به خصوص كشورهاي اروپايي براي مبارزه با توليد و قاچاق مواد مخدر شده بود.
وي در دومين نشست سه جانبه ايران، افغانستان و پاكستان براي مبارزه با مواد مخدر در تهران گفت: مبارزه با مواد مخدر، حمايت و پشتيباني جامعه بينالمللي و به ويژه سازمان ملل متحد از ساختار سه جانبه هماكري ايران، افغانستان و پاكستان و همراهي ساير كشورهاي منطقه را طلب ميكند.
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]