واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: اتومبیل هایی که گوش به فرمان شما هستند
صنعت خودروسازی در سال 2030 میلادی در دو دهه آینده دو عامل مختلف می تواند صنعت ساخت خودرو را متحول سازد. یکی از این عوامل مشکلات موجود در زمینه تامین منبع انرژی است. با کاهش مصرف کربن در دنیا و در نتیجه کمبود فرآورده های نفتی قیمت فرآورده های نفتی مورد نیاز برای تامین سوخت خودروها نیز افزایش خواهد یافت و در نتیجه برای نخستین بار در طول تاریخ باید به دنبال منبع سوخت جایگزینی برای موتور احتراق داخلی خودروها باشیم که از عملکردی مشابه بنزین برخوردار باشد. عامل دیگر فناوری نوین در عرصه تجهیزات الکترونیکی است که امکانات جدیدی را برای دریافت و ارسال علائم الکترونیکی در خودروها به وجود آورده است. این امکانات تنها محدود به گوشی های تلفن همراه و سیستم های ماهواره ای برای تعیین موقعیت خودروها در مسیر حرکت نخواهد بود، بلکه بعد کاملا جدیدی از فناوری نوین سات که دریافت و به اشتراک گذاری منبع عظیمی از اطلاعات دیجیتالی درباره خطرات و موانع احتمالی را امکان پذیر ساخته و به این ترتیب مانع از بروز حوادث ناگوار برای راننده خواهد شد. در حقیقت اگر بتوان همه منابع اطلاعاتی موجود را در این سیستم گنجاند و یا به عبارت دیگر بتوان پردازش خودکار اطلاعات در میان همه خودروها را امکان پذیر ساخت و همچنین اگر این اقدام مورد تایید قانونگذاران قرار گیرد، رانندگان می توانند به کمک راه اندازی این سیستم کنترل حرکت در مسیرهای مشخص را به خودرو واگذار کرده و به این ترتیب حرکت خودکار خودروها در مسیر حرکت بر اساس اطلاعات دریافتی از آخرین اخبار ترافیکی در سطح شهر و بزرگراه ها و یا جاده ها، امکان پذیر خواهد شد. بطور کلی سیر تحولات در عرصه الکترونیک در مقایسه با مهندسی ساخت خودرو از سرعت بیشتری برخوردار بوده است. برای مثال اگر خودروها ساخت سال 1986 مانند پژو GTI 205 را با خودروهای خودروهای امروزی مورد مقایسه قرار دهیم از نظر طراحی ظاهری خیلی قدیمی به نظر نخواهند رسید اما در مقایسه با فناوری های نوین در عرصه الکترونیک، قدمت این نوع اتومبیل ها سه برابر قدمت اولین آیپارها که نخستین بار همزمان با نخستین دوربین های دیجیتال به بازار عرضه شدند، خواهد بود. اما به نظر می رسد که امروزه پیشرفت صنعت خودروسازی در مقایسه با گذشته به مراتب افزایش یافته است.
سوخت های جدید در راهنداگر چه نمی توان به یقین درباره منابع سوختی جدیدی که در آینده جایگزین سوخت کنونی تامین کننده انرژی مورد نیاز خودروها خواهد شد صحبت کرد اما بدون تردید تا سال 2030 میلادی اگر بخواهیم تنها سوخت مورد نیاز میلیون ها خودروی معمولی را که حداقل در مدت زمان دو سال آینده ساخته خواهند شد، تامین کنیم به محدوده وسیعی از انواع سوخت ها شامل بنزین و گازوئیل دسترسی خواهیم داشت. بدون تردید تا سال 2030 خودروهایی که فقط وابسته به انرژی الکتریکی هستند نیز به بازار عرضه خواهد شد، اما به نظر می رسد که پایین بودن ظرفیت باتری و عدم امکان شارژ سریع باتری این خودروها، استفاده از این خودروها در مسافت های طولانی را با محدودیت مواجه خواهد ساخت. بنابراین با توجه به آنچه گفته شد می توان به این نتیجه رسید که فناوری هیبرید در مقایسه بتواند بیش از پیش صنعت خودروسازی را تحت تاثیر خود قرار دهد. این فناوری صرف نظر از نوع سوخت مصرفی از توانایی بالقوه برای با کاهش مصرف سوخت در خودروها برخوردار است. در خودروهای مجهز به فناوری هیبرید، کاهش سرعت خودرو در مسیر حرکت از موتورها به عنوان ژنراتور استفاده شده و به جای این که انرژی آزاد شده بصورت انرژی گرمایی در ترمز خودرو هدر رود، از این انرژی جنبشی به گونه ای دیگر استفاده خواهد شد و از آنجایی که موتورهای الکتریکی مقداری از بار خارجی بیشینه باتری را مورد استفاده قرار خواهند داد بنابراین می توان اندازه موتور را تا حد امکان کاهش داد.سوار بر خودروهایی از نوع دیگرخودروهایی که امروزه از آنها به عنوان خودروهای هیبریدی صحبت می شود در حقیقت نوعی خودروی شبه هیبرید هستند، به این معنی که نیروی محرکه لازم برای به حرکت در آوردن چرخ ها از موتور خودور تامین خواهد شد. اما تا سال 2030 میلادی خودروهایی به عنوان خودروهای هیبرید به بازار عرضه خواهد شد که اگر چه در آنها از یک منبع تامین کننده انرژی نظیر موتور احتراق یا یک پیل سوختی برای شارژ کردن باتری ها استفاده می شود اما نیروی مورد نیاز برای به حرکت در آوردن چرخ های اتومبیل تنها به کمک موتور الکتریکی تعبیه شده در خودرو تامین خواهد شد. همچنین در این اتومبیل ها ظرفیت باتری در مقایسه بیشتر خواهد بود و بنابراین می توانید با شارژ کردن باتری ها از مبدا با خیالی آسوده در مسافت های طولانی تر ادامه مسیر دهید. علاوه بر این، خودروهای هیبرید به گونه ای طراحی خواهند شد که در مسافرت های طولانی موتور بنزینی و یا پیل سوختی خودرو نیاز به شارژ مجدد باتری ها را کاهش خواهد داد. اگر چه ممکن است طراحی این خودروها قدری پیچیده تر باشد، اما بدون تردید این اتومبیل ها از کارآیی مناسبی برخوردار خواهند بود. تجهیزات خودروهایی که تاسال 2030 میلادی تحت عنوان خودروهای الکتریکی به بازار عرضه خواهند شد به هم فشرده تر خواهند بود و نیازی به جعبه دنده های معمولی نخواهند داشت. باتری ها را می توان در فضایی در زیر سقف اتومبیل جای داد.
تجهیز خودروها به سیستم های هوشمنددر خودروهای تجدید، در مقابل راننده نمایشگری قرار می گیرد که پردازش خودکار اطلاعات و ایجاد ارتباط بین این خودرو و خودروهای دیگر در مسیر حرکت را امکان پذیر خواهد ساخت. به کمک این شبکه می توان پیام هایی را از یک خودرو به خودروی دیگر ارسال کرد. همچنین مرکز کنترل ترافیک نیز می تواند در صورت نیاز رانندگانی را که در یک مسیر مشخص در حال حرکت هستند نسبت به وضعیت راه ها مطلع سازد. در صورت وجود ترافیک سنگین در مسیر حرکت، به موقع هشدار لازم به رانندگان داده خواهد شد تا با استفاده از سیستم ناوبری خودرو بتواند از مسیر جایگزین که از ترافیک کمتری برخوردار است به مقصد برسند. مجهز شدن خودرو به سیستم اعلام خطر و هشدار مزایای بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت. برای مثال اگر هر گونه نقصی در هنگام حرکت در خودرو ایجاد شود. این اطللاعات به اتومبیل های اطراف ارسال خواهد شد. برف پاک کن ها، چراغ های مه شکن و حسگرهای حرارتی می توانند راننده را از بارش باران، کاهش دید در مسیر حرکت و یا یخ زدگی معابر مطلع سازند. همچنین برای جلوگیری از حواس پرتی راننده می توان نسبت به موقعیت مکانی خودرو، اطلاعات ارسال را محدود کرد. بنابراین تنها در صورتی که خطر احتمالی در مسیر حرکت خودرو باشد به او هشدار داده خواهد شد. حتی اگر تعداد اندکی از خودروها به این سیستم مجهز باشند ترافیک به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. نصب سیستم های هوشمند، پارک خودروها در محل مشخص و بدون دخالت راننده را امکان پذیر خواهد ساخت. بنابراین وقتی در خودرو در حالت حرکت هستید می توانید حرکت خودرو را به این سیستم هوشمند سپرده و وقت خود را به خواندن کتاب یا روزنامه، استراحت و یا حتی جستجو در صفحات وب اختصاص دهید. منبع: جام جمتنظیم برای تبیان: محسن مرادی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 440]