تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):از ما نیست آن که دنیاى خود را براى دینش و دین خود را براى دنیایش ترک گوید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

بهترین وکیل تهران

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

سایت ایمالز

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1812530207




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازدید تبیان از نیروگاه اتمی بوشهر


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: بازديد تبيان از نيروگاه اتمي بوشهرنيروگاه اتمي بوشهر براي ملت ما فقط يک توليد کننده برق 1000مگا واتي نيست بلکه سمبلي گرديده از مبارزات اين ملت براي رسيدن به حقّي که خود را مستحق آن مي‌داند.
بخش فناوري هسته اي تبيان
تأمين سوخت هسته‌اي اين نيروگاه عامل گرديد تا جوانان مسلمان و متخصصين استقلال طلب اين مرز و بوم فعاليت گسترده‌اي را آغاز نمودند که با عنايت پروردگار به نتيجه رسيد. به همين دليل اين نيروگاه در کنار خليج‌هميشه فارس همچون پرچمي بعنوان استقلال طلبي علمي خودنمايي مي‌نمايد.بازديد از نيروگاه اتمي بوشهر که به دعوت مسئولين محترم آن نيروگاه در جهت امکان اطلاع‌رساني  در گسترده تبيان براي کاربران آن فراهم گرديد در هواي گرم و مرطوبي صورت پذيرفت که در وهله تخست سختي و مشقت کار کارکنان و مهندسان اين پروژه‌ها را به نمايش گذاشت. در مدت 4 ساعت بازديد از اين نيروگاه از مسئولين مربوطه شنيديم که:«امروز، از انرژي هسته‌اي به عنوان يکي از ره يافت‌هاي زيست محيطي براي مقابله  با افزايش ‌دماي کره زمين و کاهش آلودگي محيط زيست ياد مي‌شود. در نيروگاه‌هاي اتمي تمام خروجي‌ها به محيط اطراف از نقطه نظر اکتيويته و مواد شيميايي کنترل مي‌شوند و ملزم به رعايت استانداردهاي لازم مي‌باشند. در دنيا ايمني نيروگاه‌هاي هسته اي بر پايه «دفاع در عمق» بنا نهاده  شده است. طراحان چنين روشي سلسله‌اي از حايل‌هاي فيزيکي را به صورت پشت سرهم در مسير انتشار مواد راديو اکتيو به محيط قرار مي‌دهند. وجود اين چند لايه حايل فيزيکي از آثار سوء مواد راديو اکتيو بر کارکنان نيروگاه، محيط پيرامون نيروگاه و مردمي که در اطراف نيروگاه زندگي مي‌کنند جوگيري مي‌نمايد.»
نيروگاه اتمي بوشهر
با شنيدن اين توضيحات نفس راحتي کشيديم و به بقيه توضيحات پيرامون نحوه توليد برق در اين نيروگاه گوش داديم.«نيروگاه اتمي بوشهر از نوع نيروگاه‌هاي حرارتي است با اين تفاوت که در اين نيروگاه اتمي حرارت از سوزاندن زغال سنگ، نفت و يا گاز ايجاد نمي‌شود بلکه از راه شکافت هسته‌اي اتم توليد مي‌گردد. جريان آب، اين حرارت را به مولد بخار که در آن آب به بخار تبديل مي‌شود منتقل مي‌کند (مدار اول). بخار حاصله، توربين و در نتيجه مولد برق را به گردش در مي‌آورد و سپس در چگالنده به آب تبديل مي‌شود. اين آب دوباره به مولد بخار برگردانده مي‌شود (مدار دوم) حرارت پي داده شده هنگام تبديل بخار به آب در چگالنده، بوسيله آب خنک کننده (مدار سوم) جذب و خارج مي‌شود»توضيحات در طي بازديد و توسط مسئولين هر واحد ارائه مي‌گرديد و در اين بين ما با طي مسافتي بسيار از محل راکتور، توربين و ژنراتور نيروگاه بازديد کرديم. هر چند توربين و ژنراتور اين نيروگاه شباهت بسياري با ديگر نيروگاه‌هاي حرارتي داشت ولي راکتور آن فقط در نيروگاه بوشهر قابل بازديد مي‌باشه و براي بازديد کننده جذاب و سوال برانگيز است.«راکتور نيروگاه هسته‌اي بوشهر از نوع آب سنگين تحت فشار با توان توليد 3000 انرژي گرمايي و متشکل از يک پوسته از جنس فولاد کربني که با فولاد ضد زنگ پوشش داده شده مي باشد و در خود قلب راکتور جاي داده شده است. سوخت هسته‌اي به صورت قرص‌هاي استوانه‌اي ساخته شده و درون ميله‌هاي سوخت قرار گرفته‌اند. تعداد 311 ميله سوخت با آرايش شش ضلعي جمعاً يک مجتمع سوخت را مي‌سازند و تعداد 163 مجتمع درکنار هم قلب راکتور را تشکيل مي‌دهند.»
نيروگاه اتمي بوشهر
پس از بازديد از راکتور سري هم به سيستم کنترل تأسيسات نيروگاه زديم که در آن مجموعه‌اي از پيشرفته‌ترين سيستم‌هاي اتوماسيون همچون مغز و شبکه عصبي تمام فعاليت‌هاي حامي نيروگاه را کنترل مي‌نمايد.در پايان بازديد هم فرصتي پيش آمد تا سوالاتي را مطرح نماييم و پاسخ بشنويم. يکي از آن سوالات عبارت بود از اينکه برق توليدي نيروگاه بوشهر چه زماني وارد مدار خواهد شد؟ و پاسخ شنيديم که در شش ماهه اول سال آتي راه اندازي نيروگاه صورت مي‌پذيرد و سپس در شش ماهه دوم سال آتي برق اين نيروگاه وارد شبکه خواهد شد. سوال دوم عبارت از يک نگراني عمومي بود که پاسخ اين سوال رافع آن بود. سوالي پيرامون خطر حمله نظامي به اين نيروگاه و ميزان پاسخ‌گويي پدافند فعلي مستقر در بوشهر که در جواب پاسخ شنيديم: ضمن آنکه پدافند موجود در بوشهر از بهترين و قوي‌ترين پدافندهاي وجود کشور خود باز دارنده نسبت به حملات مي‌باشد. البته ساختمان راکتور در مقابل برخورد مستقيم هواپيماهاي غول‌پيکر و زلزله‌اي به شدت 8 ريشتر نيز مقاوم مي‌باشد و در صورت بروز حملا ت انتخابي و يا حوادث غير مترقبه هيچ صدمه‌اي به تاسيسات راکتور و قلب آن وارد نخواهد شد. سوال سومي که مطرح کرديم آن بود که آيا ذخاير اورا نيوم در معادن کشور پاسخ‌گوي توليد برق هسته‌اي مورد توجه در برنامه‌هاي کشوري مي‌باشد.
سنگ معدن اورانيم
 پاسخ چنين بود که در اکثر کشورهايي که داراي اين صنعت مي‌باشند تقاضا از طريق منابع داخلي و واردات صورت مي‌پذيرد و با توجه به اينکه منابع فعلي جهان بيش از 100 سال  پاسخ‌گوي تقاضاي موجود مي‌باشد. البته اين راهم شنيديم که در اين صنعت تکنولوژي در راه است که منابع فعلي را پاسخ‌گوي 6000 سال تقاضاي بشري خواهد نمود.پرسيديم که چگونه تکنولوژي فناوري هسته‌اي را به داخل کشور منتقل مي‌کنيد؟ توضيح داده شد که با پياده شدن طرح نيروگاه اتمي 360 مگاواتي که در دست اقدام است امکان اين انتقال تا حدود بسياري فراهم خواهد شد و نيروهاي داخلي نقش بسيار موثري در اين طرح ايفا خواهند کرد و در پايان پرسيديم که چه کشورهايي در اولويت همکاري با شما در برنامه‌هاي آتي هسته‌اي مي‌باشند؟ پاسخ اين بود که هر کشوري که آماده همکاري ما باشد و در اين همکاري امکانات بيشتري را در اختيار قرار دهد.  





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 432]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن