واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: روزگار قريب چندان غريب نيست...
گفتوگو با تعدادي از مخاطبان سريال «روزگار قريب» زمان پخش قطعي سريال كيانوش عياري اعلام شد.«روزگار قريب» سريالي است كه تاكنون 22 قسمت از آن از شبكه سه سيما پخش شده است و به اعتقاد منتقدان و كارشناسان فيلم،« فضاي اين مجموعه براي مخاطبان باورپذيراست». تعدادي از مخاطبان اين سريال نيز «روزگار قريب» را اثربرجستهيي ميدانند كه به خوبي آنان را با زندگي دكتر قريب آشنا ميكند. تعدادي از بينندگان نيز همچنين ساخت سريال دربارهي مشاهير ايران را در آشنايي با اين شخصيتها موثر ميدانند. خبرنگار ايسنا با برخي از بينندگان دربارهي «روزگار قريب» و ساخت سريال دربارهي مشاهير ايراني گفت وگو كرده است كه مي خوانيم. زني 80 ساله كه در منطقهي 8 تهران زندگي ميكند، دربارهي«روزگار قريب» ميگويد: اين سريال، بسيار زيباست و شخصيت دكتر قريب، پدر و مادرش را خيلي دوست دارم. چراكه والدين قريب، به فرزندان خود كمك ميكنند و به حرفشان توجه ميكنند. وي كه فرزندش، بيمار دكتر قريب بوده است با يادآوري خاطرات خود اظهار ميكند: همانطور كه در سريال نشان داده شده است دكتر قريب خيلي با بچهها مهربان بود. اين بيننده با اشاره به چگونگي به تصوير كشيدهشدن تهران قديم ميگويد: اين فضا خيليخوب نشان داده شده است البته جمعيتهاي محلهها در آن زمان، كمتر از ميزاني بود كه در سريال ميبينيم.
وي ضمن تأكيد بر اهميت به تصويركشيدن مشاهير ايران در قالب سريال اظهار ميكند: دكتر قريب فرد خاصي بود و خوب است كه سريالي دربارهي او ساخته شده است. دختري 20 ساله، ساكن منطقه 4 تهران معتقد است:«روزگار قريب»از لحاظ تاريخي، قوي است، اما بسيار زياد به مسايل خصوصي دكتر قريب ميپردازد؛ چراكه بعيد به نظر ميرسد كه بتوان زندگي شخصي كسي را با اين جزئيات تشريح كرد؛علاوه بر آن در اين سريال به حرفهي دكتر قريب كمتر پرداخته شده است؛ به عنوان نمونه بخشهاي مربوط به سفر و حضور اين شخصيت در فرانسه به تصويركشيده نشده است. از ديدگاه وي،ساخت سريال دربارهي مشاهير ايران، بسيار ارزشمند است چون باعث آشنايي مردم با فعاليتهاي آنان و استفاده از تجربههاي اين افراد ميشود. زني 50 ساله كه در منطقهي 5 تهران زندگي ميكند با بيان اينكه «روزگار قريب» خيلي براي ما غريب نيست، ميگويد: داستانپردازي اين سريال چندان غيرطبيعي نيست، چراكه از دكتر قريب شخصيتي ايدهآل و دور از دسترس ساخته نشده است. از سوي ديگر قصه خيليخوب از حال به گذشته ميرود. وي ادامه ميدهد: دكتر قريب، فردي است كه اعتقادات ملي ـ مذهبي متعادلي دارد. خانوادهي او نيز از همين ويژگي برخورداراست و در پدر و مادر او انسانيت موج ميزند. اين بيننده معتقد است: زندگي شخصي مشاهيررا نبايد با كار آنها قياس كرد چون امكان دارد، زندگي شخصي برخي از اين افراد غيرطبيعي، ولي از نظر هنري در جايگاه بالاتري قرار داشته باشند.
وي ميافزايد: دكتر قريب و استاد شهريار را نميشناختم و با آنان از طريق سريالهاي ساختهشده آشنا شدم. «شهريار»هم خوب توليد شده بود. هرچند كه برخي آذري زبانها و نزديكان اين شاعر، «شهريار»را نپسنديدند اما كمال تبريزي سعي كرده بود كه واقعيتها را به تصوير بكشد. دختري 23 ساله، ساكن منطقهي 2 تهران هم معتقد است:«روزگار قريب»، سريال خوبي است كه هم بازيگران آن به خوبي بازي ميكنند هم روند داستان مطلوب است. از ديدگاه اين بيننده ساخت سريال دربارهي مشاهير ايران بسيارخوب است و تلويزيون بهتر است، اين روند را ادامه دهد. مردي 37 ساله كه در منطقهي 10 سكونت دارد، معتقد است:«روزگار قريب» بيش از آنكه به زندگي محمد قريب بپردازد، روايتگر شرايط اجتماعي زمان حيات اين شخصيت است. دختري 25 ساله ساكن منطقهي 4 تهران ، دربارهي«روزگار قريب» ميگويد: با ديدن اين سريال به پايينبودن سطح دانش و سواد در زمان حيات دكتر قريب تأسف ميخورم. چراكه با تماشاي«روزگار قريب»به اين نتيجه ميرسم كه در هر مرحلهاي، تحول در ايران به سختي به وقوع پيوسته است. وي در ادامه از بازي مهران رجبي (ميرزا علياصغر قريب) تمجيد ميكند. به اعتقاد اين بيننده،ساخت سريال دربارهي مشاهير ايران بسيارمهم است. چون باعث آشنايي مردم با اين افراد ميشود علاوه برآن ثبت آنان در خاطره تاريخي مردم ميشود. زني 52 ساله،ساكن منطقهي 7 ميگويد: سريال«روزگار قريب»ضرباهنگ كند و كشداري دارد از سوي ديگر اختصاص زماني از سريال به گذشتهي «دكتر قريب»چندان جالب نيست. به اعتقاد اين بيننده ساخت سريال دربارهي مشاهير ايران، خيليخوب است، چراكه باعث آشنايي مردم با آنان ميشود. مردي 26 ساله كه در منطقهي 11 زندگي ميكند، دربارهي«روزگار قريب»ميگويد: اين سريال در كل خوب است. اما قسمتهاي مربوط به زمان معاصر دكتر قريب به ويژه سكانسهاي مربوط به بيمارستان، باورپذير نيست. به اعتقاد وي، مهدي هاشمي، مصنوعي بازي كرده است و حس، در بازي او جاري نيست. اين بيننده ساخت سريال دربارهي مشاهير ايران را اقدام موثري در شناخت از آنها ميداند اما معتقد است كه بايد در مجموعه ها اطلاعات صحيحي از اين افراد ارايه شود. زني 40 ساله كه در منطقهي 2 تهران زندگي مي كند،اعتقاد دارد:«روزگار قريب»درقياس با ديگر سريالهاي روي آنتن، اثر برجستهاي محسوب ميشود. بازيگران آن نيز به خوبي ازعهدهي ايفاي نقشهاي خود برآمدهاند.
اين بيننده ميافزايد: فيلمنامهي سريالهاي تاريخي حتي اگر ضعيف هم باشند؛ به علت به تصوير كشيده حوادث و شخصيتهاي تاريخي، قابل قبولتر از مجموعه هاي داراي داستان هاي معاصرهستند، چون بيننده ميتواند با اتكا به اطلاعات تاريخي خود، ضعفهاي موجود را جبران كند. به اعتقاد وي،شيوهي روايت زندگي دكتر قريب،«روزگار قريب»را به سريالي برجسته تبديل كرده است. زني 25 ساله ساكن منطقهي شميرانات، «روزگار قريب» را سريال خوبي ميداند كه باعث آشنايي مخاطب با اوضاع اجتماعي-اقتصادي كشور در زمان حيات اين شخصيت ميشود. به اعتقاد وي ضرباهنگ «روزگار قريب» كند و كشدار است.علاوه بر آن به جزييات زندگي دكتر قريب بيش از حد پرداخته شده است. اين بيننده معتقد است:ساخت سريالهاي مربوط به مشاهير ايران به شرطي خوب است سازندگان آن سعي در القاي فكر خاصي را نداشته باشند. به اعتقاد زني 38 ساله كه در منطقهي 3 تهران سكونت دارد، «روزگار قريب»در قياس با سريال «شهريار»بينظير است.«روزگار قريب» برخلاف«شهريار»با هوشمندي، تمام جوانب زندگي محمد قريب را به تصوير ميكشد. در پايان وي ضمن تمجيد از بازي مهدي هاشمي،«روزگار قريب»را فاقد نقطه ضعف مشخصي مي داند. به گزارش ايسنا، زمان پخش سريال روزگار قريب در زمان پخش مسابقات فوتبال يورو 2008 به علت استقبال مخاطبان طي هفتههاي آينده چنين اعلام شده است: دوشنبه 27 خرداد ماه – ساعت 45 : 20 تکرار پخش جمعه 31 خرداد ماه ساعت 00 : 19 اين سريال به نويسندگي، تهيه و کارگرداني : کيانوش عياري است و در آن مهدي هاشمي ، رضا کيانيان ، ناصر هاشمي ، مهران رجبي ، رضا بابک ، رضا فياضي ، مهدي صبائي ، آفرين عبيسي ، مريم کاوياني ، بهاره افشار و.... بازي دارند. خلاصه داستان : درحال – دکتر قريب در خانه رحيم به کمک پسرش و دکتر فرخ مشغول آماده سازي اتاق عمل هستند و ...در گذشته : سال 1320 بعد از اشغال ايران ، دکتر قريب و دوستان دکترش تصميم مي گيرند براي کمک به سربازان راهي بيابانهاي اطراف شوند و ...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 537]