تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هيچ مرد و زن مؤمنى نيست كه دست محبت بر سر يتيمى بگذارد، مگر اين كه خداوند به اندازه ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804111769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آيا تنگه هرمز همچنان استراتژيك مي‌ماند؟


واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: آيا تنگه هرمز همچنان استراتژيك مي‌ماند؟
رزمايش بزرگ ولايت ۹۰ با نشان دادن سيطره غير قابل خدشه ايران بر آب‌هاي خليج فارس و درياي عمان بويژه تنگه استراتژيك هرمز پيام بزرگي را مبني بر اينكه ايران واقعاَ توانايي مسدود كردن اين تنگه را داراست اعلام كرد.


گروه بين الملل «خبرگزاري دانشجو»- مرتضي اسماعيلي؛ رزمايش بزرگ ولايت ۹۰ كه از سوم دي ماه از سوي ارتش جمهوري اسلامي ايران آغاز گرديد و تا ۱۰ روز ادامه يافت، با نشان دادن سيطره غير قابل خدشه ايران بر آب‌هاي خليج فارس و درياي عمان و به ويژه تنگه استراتژيك هرمز پيام بزرگي را به جهانيان اعلام نمود؛ مبني بر اينكه ايران واقعاَ توانايي مسدود كردن تنگه هرمز را دارا مي باشد.

به دنبال موفقيت اين رزمايش، فرمانده نيروي دريايي سپاه پاسداران نيز از برگزاري رزمايش بزرگ اين نيرو در بهمن‌ماه در منطقه خليج فارس و تنگه هرمز خبر داد. حال بايد اذعان كرد در صورتي كه هدف از انجام رزمايش ولايت 90 را اثبات توانايي ايران براي بستن تنگه و اخلال در صادرات نفت به مثابه يك انرژي حياتي براي كشورهاي غربي و از سوي ديگر درا بودن درجه اي از اعتبار براي اين رزمايش بطوري كه كشورهاي غربي و منطقه به جدي و واقعي بودن اين تهديد واقف شوند دانست بدون شك بايد پذيرفت كه اين مانور به اهداف خود نائل آمده است.

اما مشكل كجاست و چرا سخن از پيامدهاي ناخواسته و ترديد در استراتژيك ماندن تنگه هرمز به ميان مي آيد؟ قبل از پاسخگويي به سوال فوق لازم است اشاره شود كه چرا اصولاَ تنگه هرمز را مهم ترين آبراه جهاني و تنگه اي استراتژيك مي نامند. اين كانال دريايي كه با خط ساحلي ايران در ورودي خليج فارس مشترك است‌، به دليل ميزان عظيم صادرات روزانه نفت به مهم‌ترين مسير آبي جهان مبدل شده است.

بر اساس داده هاي آژانس بين المللي انرژي (IEA) ميزان نفتي كه از اين آبراه عبور مي كند، برابر با ۴۰ درصد تمام نفت صادراتي جهان است كه اين رقم با توليد و بازدهي سازمان اوپك نوسان پيدا مي كند.

در حال حاضر روزانه بين 16 تا 17 ميليون بشكه نفت خام از اين تنگه صادر مي شود. علاوه بر آن روزانه دو ميليون بشكه توليدات نفتي از جمله نفت سياه و گاز مايع طبيعي، از طريق اين گذرگاه آبي به ديگر نقاط جهان صادر مي شود. با مدنظر قرار دادن موارد پيش گفته به حق بايد اين تنگه را مهم و استراتژيك خواند و دليل اصلي آن را نيز بايد خاصيت ارتباطي آن و صادرات نفت از اين تنگه دانست.

با پذيرفتن موارد بالا و همينطور اطمينان از موفقيت آميز بودن مانور انجام شده، بايد ديد تحركات كشورهاي غربي و منطقه پس از اطمينان از قدرت ايران براي مسدود كردن اين تنگه چه بوده است.

پس از انجام اين رزمايش كشورهاي غربي و منطقه هر كدام به سهم خود تلاش كردند تا اعتبار اين مانور و احتمال مسدود شدن تنگه هرمز را تشديد كنند و از اين رهگذر به فكر راه هايي جايگزين براي صادرات نفت از اين منطقه باشند.

هدف آنها نيز تحريك كشورهاي صادركننده نفت براي يافتن هر چه سريعتر مسيرهاي جايگزين تنگه هرمز مي باشد. ضمن اين كه تغييرات ديگري در ساختار توليد و مصرف نفت در سطح جهاني نيز به وقوع خواهد پيوست و اين در بلند مدت به سبب كاستن از اهميت استراتژيك تنگه هرمز به منافع آمريكا خدمت خواهد كرد.

از سوي ديگر اين روزها سخن از ساخت خط لوله توسط امارات متحده عربي به ميان آمده و همينطور توصيه شده است كه خط لوله نفت تركيه به عراق نيز هر چه سريع‌تر تعمير شود و آغاز به كار كند.

از عربستان هم خواسته شده است هر چه زودتر ظرفيت خطوط لوله انتقال نفت خود به درياي سرخ را افزايش دهد و اگر مي‌خواهد شريكي قابل اعتماد و باثبات محسوب شود، ميلياردها دلار ديگر خرج كند و خط لوله جديدي نيز احداث كند.

در اين راستا اگر جمهوري اسلامي ايران از قبل خواهان اين تحركات بوده است و با ملحوظ داشتن اين اقدامات مبادرت به انجام اين مانور نموده است، كه اساس اين تحليل سست مي شود و سخن گفتن از پيامدهاي ناخواسته اشتباهي محض مي باشد. اما اگر ما خواهان كم شدن از اهميت استراتژيك تنگه هرمز نيستيم- كه در واقع نيز همين گونه است- بايد فرضيه وجود پيامدهايي ناخواسته براي اين مانور پذيرفته و در حركت هاي آتي خود قبل از هر گونه اقدامي تمامي جوانب امر را رصد كرد.

شنبه|ا|1|ا|بهمن|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[مشاهده در: www.snn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن