تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به خدا و روز قيامت ايمان دارد، بايد ميهمانش را گرامى دارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804105790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به تاريخچه سازمان همكاري هاي اقتصادي اكو


واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: نگاهي به تاريخچه سازمان همكاري هاي اقتصادي اكو
سازمان اكو در يك نگاه/1/تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: سازمان همكاري اقتصادي (اكو) درآغاز سازمان سه جانبه اي بود كه ايران، پاكستان و تركيه بنيانگذاران آن بودند و در واقع اين سازمان احيا شده سازمان همكاري منطقه اي براي عمران (آر سي دي) بود؛ كه در سال 1343 تشكيل گرديد.


به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، سه كشور بينانگذار (آر سي دي) از نظر توسعه اقتصادي كم و بيش در سطح متوازني قرار داشتند و هر سه در شمار كشورهاي بلوك غرب محسوب مي شدند.

سران سه كشور در تير ماه سال 1343 در استانبول بر همكاري منطقه اي به عنوان عامل رشد و توسعه ملي و تامين صلح و آرامش و ثبات، تاكيد كردند و ارتباطات تاريخي و فرهنگي ملت هاي خود را سبب تحكيم اين همكاري دانستند.

سازمان همكاري منطقه اي براي عمران

پيمان ازمير كه بيان كننده اهداف و انگيزه هاي اساسي بينانگذاران سازمان همكاري عمران منطقه اي بود كه در اسفند ماه 1355به تصويب رهبران سه كشور رسيد و در پيمان ياد شده، توسعه همكاري منطقه اي با توجه به پيوندهاي فرهنگي و تاريخي سه كشور مورد تاكيد قرار گرفت.

دولتهاي عضو آر سي دي گسترش بازرگاني در ميان خود، توسعه شرايط مساعد در هريك از كشورهاي عضو براي رشد پايدار اقتصادي و تحكيم علايق و پيوند هاي فرهنگي و اجتماعي و كمك به رشد و توسعه تجارت منطقه اي را از اهداف اساسي خود دانسته اند.

از آنجا كه اين سازمان بر پايه سازمان سنتو شكل گرفته بود، اساسا شاكله آن عمدتا از ماهيتي سياسي برخوردار بود تا ماهيتي اقتصادي و لذا در عمل به دليل جهت گيري هاي سياسي هريك از كشورها، كه عمدتا بر اساس منافع خاص خود حركت مي كردند ، نتوانست به اهداف اعلام شده دست يابد.

پيروزي انقلاب اسلامي ايران يكي از عوامل سستي در روند فعاليت سازمان همكاري عمران منطقه (آر سي دي) بود كه پس از سال 1357 فعاليت اين سازمان به حالت تعليق درآمد و در سال 1358 منحل گرديد ولي پس از پنج سال، بر اساس سياست گسترش همكاري هاي منطقه اي و توسعه همكاري ميان كشورهاي همجوار و با توجه به جنگ تحميلي و محاصره اقتصادي جمهوري اسلامي ايران، توسعه همكاري هاي منطقه اي بر پايه اصول سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در اولويت قرار گرفت و مجددا سازمان آر سي دي تحت عنوان سازمان همكاري اقتصادي، فعاليت حود را از 9 بهمن 1363 آغاز نمود، ليكن تا خرداد ماه 1369 كه پروتكل اصلاحي عهدنامه ازمير در اجلاس ويژه اسلام آباد به امضاي وزراي سه كشور رسيد عملا فعاليتي نداشت.

شكل گيري سازمان همكاري هاي اقتصادي (اكو)

با فروپاشي نظام كمونيستي و استقلال جمهوري هاي شوروي، زمينه مناسب براي تغييرات گسترده در ابعاد منطقه اي و بين المللي فراهم گرديد و هريك از جمهوري هاي تازه استقلال يافته براي استقرار حاكميت سياسي و حفظ موقعيت جديد خود فعاليت هايي را آغاز كردند و در كنار ايجاد و توسعه روابط دوجانبه، ورود به گروه بندي هاي جديدي كه بعضاً بر اساس علايق سياس- اقتصادي و همچنين هويت فرهنگي، موقعيت جغرافيايي و شرايط حاكم منطقه اي و بين المللي شكل مي گرفت، را مد نظرقرار دادند.

لذا كشورهاي مذكور علاقه مند به شركت در سازمان همكاري هاي اقتصادي(اكو) گرديدند و متعاقب آن بر اساس تصويب شوراي وزيران در سال 1371 (1992)پنج كشور آسياي مركزي به همراه آذربايجان و افغانستان به اكو پيوستند و بدين ترتيب اكو به يك سازمان منطقه اي با ده عضو تبديل گرديد.

در حال حاضر كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، تركيه، پاكستان، افغانستان، آذربايجان، تاجيكستان، تركمنستان، قزاقستان، قرقيزستان و ازبكستان عضو اين سازمان مي باشند.

ادامه دارد...

انتهاي پيام//

سه|ا|شنبه|ا|13|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[مشاهده در: www.econews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن